search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 14:32
MENU CLOSE

Guardian: «Ενοχλητικά ίδιες» οι απόψεις κυβέρνησης – Χρυσής Αυγής για θέματα δημόσιας τάξης

14.09.2013 07:37
Guardian: «Ενοχλητικά ίδιες» οι απόψεις κυβέρνησης - Χρυσής Αυγής για θέματα δημόσιας τάξης - Media

Στην δολοφονική επίθεση που δέχθηκαν αφισοκολλητές του ΚΚΕ στο Πέραμα από μέλη της Χρυσής Αυγής αναφέρεται ο Guardian, ο οποίος την χαρακτηρίζει ως την πιο επικίνδυνη επίθεση του ακροδεξιού κόμματος, από την είσοδο του στη Βουλή.

«Πολλοί σχολιαστές έχουν αρχίσει να αναρωτιούνται εάν η συντηρητική κυβέρνηση θα έπρεπε να συνεργαστεί με την Χρυσή Αυγή, καθώς οι απόψεις τους σε θέματα δημόσιας τάξης είναι ενοχλητικά ίδιες», σημειώνει ο Guardian σε άρθρο του για την επίθεση που δέχθηκαν μέλη του ΚΚΕ κατά τη διάρκεια αφισοκόλλησης την Πέμπτη το βράδυ στο Πέραμα αλλά και για τη μεγάλη χθεσινοβραδυνή διαδήλωση διαμαρτυρίας.

Η βρετανική εφημερίδα χαρακτηρίζει την επίθεση «δολοφονική» και σημειώνει πως πρόκειται για την πιο επικίνδυνη επίθεση του ακροδεξιού κόμματος από την είσοδο του στη Βουλή:

«Περιγράφεται ως μια δολοφονική επίθεση και η πιο σοβαρή βιαιοπραγία από τότε που η εξτρεμιστική ομάδα μπήκε στο Κοινοβούλιο- 50 άτομα με λοστούς και ρόπαλα χτυπούσαν αριστερούς καθώς κολλούσαν αφίσες στην εργατική περιοχή του Περάματος», αναφέρει.

«Η επίθεση έρχεται εν μέσω φόβων πως η ακροδεξιά προσπαθεί να δημιουργήσει μια εμφυλιοπολεμική ατμόσφαιρα στην Ελλάδα. Προβεβλημένα μέλη άλλωστε της Χρυσής Αυγής, έχουν προβλέψει πως η χτυπημένη από την κρίση χώρα οδηγείται σε Εμφύλιο», προσθέτει.

Ο Guardian παραθέτει και δηλώσεις αναλυτών οι οποίοι τονίζουν πως «η επίθεση των χρυσαυγιτών αποδεικνύει την αυτοπεποίθηση τους και την ικανότητα τους να εξαπλώνουν την επιρροή τους και στοχεύουν στις γειτονιές της μεσαίας τάξης των Αθηνών».

Πηγή:The Guardian

 

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 14:31