search
ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 09:27
MENU CLOSE

Οι αποχρώσεις του γκρι

15.09.2013 06:37

Όπως και να διαβάσει κανείς τις δημοσκοπήσεις που βλέπουν το φως της δημοσιότητας, (μιλάω κυρίως για αυτές που δημοσιεύτηκαν στο Ποντίκι και στον ΣΚΑΙ) ένα είναι το πιο σημαντικό εύρημα και αυτό δεν αφορά την μισή, μία η δύο ποσοστιαίες μονάδες διαφορά που έχει ο ΣΥΡΙΖΑ από την ΝΔ, ή το αντίστροφο.

Όπως και να διαβάσει κανείς τις δημοσκοπήσεις που βλέπουν το φως της δημοσιότητας, (μιλάω κυρίως για αυτές που δημοσιεύτηκαν στο Ποντίκι και στον ΣΚΑΙ) ένα είναι το πιο σημαντικό εύρημα και αυτό δεν αφορά την μισή, μία η δύο ποσοστιαίες μονάδες διαφορά που έχει ο ΣΥΡΙΖΑ από την ΝΔ, ή το αντίστροφο.

Είναι αυτό το ποσοστό των ερωτηθέντων που προσεγγίζει το 25% και μπαίνει στην λεγόμενη "γκρίζα ζώνη"' από όσους απαντούν ότι δεν έχουν αποφασίσει,επιθυμούν ένα "άλλο κόμμα" η ψηφίζουν λευκό.

Τo αν αυτό συμβαίνει σε μια περίοδο μεγάλης κοινωνικής και πολιτικής έντασης,σε μια περίοδο που οι φορολογούμενοι δέχονται καθημερινά ραβασάκια από την εφορία αδυνατώντας να πληρώσουν,οι καθηγητές και άλλοι κλάδοι εργαζομένων βρίσκονται σε κινητοποιήσεις,προωθείται το σχέδιο για τις απολύσεις στο δημόσιο,η αγορά έχει στεγνώσει από χρήματα και οι πλειστηριασμοί στα σπίτια είναι προ των πυλών,κάτι δεν "πιάνουν" καλά τα κόμματα και κυρίως αυτά της αντιπολίτευσης. Αυτή η δεξαμενή των δυσαρεστημένων πολιτών δεν επιλέγει κόμματα της αντιπολίτευσης – αλλά κρατάει σταθερή,τουλάχιστον δημοσκοπικά, την ΝΔ – είναι κάτι που θα πρέπει να προβληματίσει τις πολιτικές τους ηγεσίες.

Δεν είναι μόνο, ότι ένα μεγάλο ποσοστό δεν δείχνει να πείθεται από τις προτάσεις της αντιπολίτευσης – και κυρίως της Αξιωματικής – αλλά προκειμένου να "τιμωρήσει" το πολιτικό σύστημα στρέφεται προς το φασιστικό και νεοναζιστικό κόμμα της Χρυσής Αυγής.

Είναι συνεπώς απαραίτητο να διατυπωθεί μια καθαρή πειστική,εφαρμόσιμη εναλλακτική κυβερνητική πρόταση εξουσίας.

Η ευθύνη βαραίνει κυρίως τον ΣΥΡΙΖΑ που σε αυτή την χρονική συγκυρία αποτελεί την πολιτική δύναμη που μπαίνει πρώτη στην εκλογική κούρσα που ξεκινάει τώρα και ο πρώτος σταθμός θα είναι οι ευρωεκλογές τον Μάιο του 2014.

Ο Αλέξης Τσίπρας έχει..μισή ευκαιρία αν πείσει περισσότερο το εκλογικό σώμα με τις εξαγγελίες του στην Θεσσαλονίκη, και την άλλη μισή, αν κερδίσει με καθαρή διαφορά την μάχη των ευρωεκλογών.

Εξάλλου, οι αποχρώσεις του γκρι, ουδέποτε ταίριαζαν στην Αριστερά!

Υ/Γ: Στην "Γυναίκα της Ζάκυνθος" του Σολωμού, υπάρχει η εξής σημείωση:
"Με ρωτάς,πως παγαίνει το Έθνος; Φαντάσου την κότα να την μαδάς και να συνεπαίρνει ο αγέρας τα πούπουλα. Έτσι παγαίνει το Έθνος."

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 09:26