search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 03:29
MENU CLOSE

Δριμύ «κατηγορώ» από τον Τ. Κουίκ για την «πλειοψηφία» των τριών βουλευτών

15.09.2013 13:00
Κουίκ: «Ο Χαρδούβελης  μικρός έτρωγε… πολύ ξύλο και τώρα μας ταλαιπωρεί» - Media

«Στην Επιτροπή Δικαιοσύνης, στο νομοσχέδιο για τον Κώδικα των Δικηγόρων, 166 άρθρα εγκρίθηκαν "κατά πλειοψηφία" παρουσία μόλις… τριών βουλευτών!» τονίζει σε δήλωσή του ο βουλευτής Επικρατείας των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Τέρενς Κουίκ. 

«Στην Επιτροπή Δικαιοσύνης, στο νομοσχέδιο για τον Κώδικα των Δικηγόρων, 166 άρθρα εγκρίθηκαν "κατά πλειοψηφία" παρουσία μόλις… τριών βουλευτών!» τονίζει σε δήλωσή του ο βουλευτής Επικρατείας των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Τέρενς Κουίκ. «Για ακόμα μία φορά ξεφτιλίστηκε η Βουλή», επισημαίνει.

«Γίναμε και πάλι περίγελος και προσωπικά ντρέπομαι για δημοσιεύματα που μας κολλάνε στον τοίχο, όπως αυτό σήμερα στην ηλεκτρονική σελίδα της εφημερίδας "Το Ποντίκι". Από πέρυσι, έχω επανειλημμένα ζητήσει από το βήμα της Βουλής, αλλά και στις συνεντεύξεις μου, αλλαγή του Κανονισμού Λειτουργίας της. Κοροϊδεύουμε τον κόσμο και με τις διαδικασίες λειτουργίας του Κοινοβουλίου», υπογράμμισε ο κ. Κουίκ.

«Το πιο απλό παράδειγμα της διεστραμμένης λειτουργίας της Βουλής είναι οι ταυτόχρονες εργασίες της Ολομέλειας, με εργασίες την ίδια μέρα, την ίδια ώρα με τρεις ή τέσσερις ή και πέντε διαφορετικές Επιτροπές. Που σημαίνει, με απλά λόγια, ότι στην Ολομέλεια, εκεί όπου λαμβάνει και την τελική ψήφο ένα νομοσχέδιο, δεν παρίστανται περισσότεροι από 10-12 Βουλευτές! Προσωπικά μου έχει τύχει να μιλώ από το βήμα της Ολομέλειας της Βουλής στις διαδικασίες ψήφισης νομοσχεδίου με την παρουσία έξι Βουλευτών, συμπεριλαμβανομένου του εαυτού μου και του Προεδρεύοντος. Ως εδώ και μην παρέκει», είπε.

«Ο Πρόεδρος του Ελληνικού Κοινοβουλίου Ευάγγελος Μεϊμαράκης, στην ομιλία την ημέρα ανάληψης των καθηκόντων του, πριν από 15 μήνες, είχε αναφερθεί με έμφαση στην επείγουσα αναγκαιότητα αλλαγής των Κανονισμών Λειτουργίας της Βουλής. Δεν έχω δει απολύτως τίποτα. Και κάθε φορά που θέτω το ζήτημα, εισπράττω νεφελώδεις απαντήσεις ότι "αυτό θα γίνει με τις Διασκέψεις των Προέδρων" οι οποίες πραγματοποιούνται κάθε Πέμπτη. Ενθυμούμαι ότι συνάδελφος βουλευτής, από την καρέκλα του Προεδρεύοντος, μου είχε απαντήσει σε μία Ολομέλεια ότι "αν δεν σας αρέσει να παραιτηθείτε από βουλευτής". Του απαντώ, όπως το ίδιο απαντώ και σε όλους αυτούς τους επαγγελματίες της πολιτικής, οι οποίοι έφτιαξαν και βολεύονται με αυτό τον Κανονισμό Λειτουργίας, ότι αντί να παραιτηθώ, προτιμώ να καταγγέλλω αυτό το σύστημα, μέχρι να φιλοτιμηθούν να το αλλάξουν ριζικά», πρόσθεσε.

«Δεσμεύομαι μάλιστα, ότι ως βουλευτής θα στείλω συγκεκριμένες προτάσεις στον Πρόεδρο κ. Ευάγγελο Μεϊμαράκη, με την ελπίδα ότι, τουλάχιστον κάποιες απ’ αυτές, θα τις λάβει σοβαρά υπόψη» κατέληξε ο βουλευτής Επικρατείας των ΑΝΕΛ.

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 01:15