search
ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 11:47
MENU CLOSE

Α. Τσίπρας: O ΣΥΡΙΖΑ θα έχει «απόλυτη πλειοψηφία» στις εκλογές

15.09.2013 16:20
Ο ΣΥΡΙΖΑ, οι παρακολουθήσεις και τα... \"βαλιτσάκια\" - Media

«Όπως έπεσαν οι δύο μνημονιακές κυβερνήσεις, έτσι θα πέσει σύντομα και η κυβέρνηση του κ. Σαμαρά» ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Τσίπρας στη συνέντευξη Τύπου στο Βελλίδειο Συνεδριακό Κέντρο, στο πλαίσιο της 78ης ΔΕΘ. 

«Όπως έπεσαν οι δύο μνημονιακές κυβερνήσεις, έτσι θα πέσει σύντομα και η κυβέρνηση του κ. Σαμαρά» ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Τσίπρας στη συνέντευξη Τύπου στο Βελλίδειο Συνεδριακό Κέντρο, στο πλαίσιο της 78ης ΔΕΘ. Παράλληλα, σχολιάζοντας τη δήλωση του πρωθυπουργού ότι θα εξαντλήσει την τετραετία, είπε πως ο κ. Σαμαράς δεν πρέπει να ξεχνάει ότι και ο ίδιος έγινε πρωθυπουργός από πρόωρες εκλογές.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε ότι οι εκλογές και η αλλαγή στην κυβέρνηση είναι όρος για την επιβίωση των χαμηλά εισοδηματικά στρωμάτων και την κυριαρχία της χώρας, και δεν οφείλεται σε «ανυπομονησία» του κόμματος να βρεθεί στην κυβέρνηση:

«Δεν ανυπομονούμε να βρεθούμε στην εξουσία», είπε χαρακτηριστικά.

Αν γίνονταν τώρα εκλογές, ο ΣΥΡΙΖΑ θα έπαιρνε «απόλυτη πλειοψηφία» στη Βουλή, πρόσθεσε, ενώ τόνισε πως θα βρεθούν δυνάμεις που θα στηρίξουν μια κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας και στην κυβέρνηση αυτή δεν θα αξιοποιηθούν μόνο στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ.

Όσον αφορά τον πρωθυπουργό, υποστήριξε ότι έχει ήδη υπογράψει τη λήψη νέων μέτρων και παρατήρησε: «Δεν μπορώ να παρακολουθήσω τις οβιδιακές μεταμορφώσεις του κ. Σαμαρά. Από αντιμνημονιακός έγινε μνημονιακότερος των μνημονιακών».

Τέλος, για τις δημοτικές εκλογές είπε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ανοιχτός σε συνεργασίες, καθώς «οι υποψήφιοι δεν θα είναι σώνει και καλά κομματικά στελέχη». Εξέφρασε δε την πεποίθηση ότι οι υποψήφιοι που θα στηρίξει η αξιωματική αντιπολίτευση θα περάσουν στον δεύτερο γύρο.

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 11:47