search
ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 18:39
MENU CLOSE

40.000 εκπαιδευτικοί στους δρόμους!

16.09.2013 10:54
40.000 εκπαιδευτικοί στους δρόμους! - Media

Ολοκληρώθηκε η πορεία διαμαρτυρίας της ΟΛΜΕ προς τη Βουλή. Ανοίγουν σταδιακά οι δρόμοι στο κέντρο της Αθήνας, ενώ άνοιξε και ο σταθμός του Μετρό στο Σύνταγμα.

Ολοκληρώθηκε η πορεία διαμαρτυρίας της ΟΛΜΕ προς τη Βουλή. Ανοίγουν σταδιακά οι δρόμοι στο κέντρο της Αθήνας, ενώ άνοιξε και ο σταθμός του Μετρό στο Σύνταγμα.
 
Σύμφωνα με εκτιμήσεις οι διαδηλωτές ήταν περίπου 40.000. Στη κινητοποίηση συμμετείχαν επίσης οι νέοι του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και μέλη του ΠΑΜΕ και άλλων αριστερών οργανώσεων. Ενάντια στην κινητικότητα διαδήλωσαν επίσης μαθητές και φοιτητικοί σύλλογοι, εργαζόμενοι στα Ασφαλιστικά Ταμεία, εργαζόμενοι στα Δημόσια Νοσοκομεία και η ΠΟΕ-ΟΤΑ. 
 
Οι εκπαιδευτικοί άρχισαν πορεία από τα Προπύλαια και κατευθύνθηκαν προς τη Βουλή. 

Η ΟΛΜΕ έχει εξαγγείλει πενθήμερες επαναλαμβανόμενες απεργίες από σήμερα, ενώ σε εξέλιξη είναι η 48ωρη απεργία των ιδιωτικών εκπαιδευτικών, μετά τη λήξη της οποίας θα επανακαθορίσουν τη στάση τους. Οι τοπικές ΕΛΜΕ θα συνεδριάσουν την Πέμπτη και την Παρασκευή αναμένεται η συνεδρίαση των προέδρων όπου και παρθούν οι τελικές αποφάσεις.

ΣΥΡΙΖΑ: Μεγαλειώδες το συλλαλητήριο
 
«Το σημερινό μεγαλειώδες εκπαιδευτικό συλλαλητήριο καθώς και η τεράστια συμμετοχή καθηγητών και δασκάλων στην απεργία δείχνουν την αποφασιστικότητα της εκπαιδευτικής κοινότητας στο να υπερασπιστεί τη δημόσια εκπαίδευση», παρατηρεί ο ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή σχετικές αναφορές της ΟΛΜΕ.
 
Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης επιμένει ότι τα σχολεία δεν τα κλείνουν οι καθηγητές, αλλά «η κυβέρνηση που αφήνει τα σχολεία ρημαγμένα, χωρίς καθηγητές, φύλακες, υλικοτεχνικές υποδομές».
 
«Τα κλείνει η κυβέρνηση που αποφασίζει ότι οι εντολές της τρόικας είναι πιο σημαντικές από τις ανάγκες και το μέλλον των νέων αυτού του τόπου».
 
Ο ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει ακόμη ότι «η απόκρουση της μνημονιακής βαρβαρότητας, η αναβάθμιση της παιδείας και της έρευνας, καθώς και η αποκατάσταση του αυτόνομου μορφωτικού ρόλου του Λυκείου, αποτελούν αναγκαίες προϋποθέσεις για την έξοδο από την κρίση και την ανασυγκρότηση της χώρας».

ΚΚΕ: Ο αγώνας στην εκπαίδευση υπόθεση όλων
 
«Η κυβερνητική πολιτική για το νέο πιο άδικο σχολείο και τις διαθεσιμότητες – απολύσεις εκπαιδευτικών και άλλων εργαζομένων, που πάει χέρι-χέρι με τον κυβερνητικό αυταρχισμό, πρέπει να προσκρούσει σε ένα αγωνιστικό τείχος εκπαιδευτικών-γονιών-μαθητών», τονίζει σε ανακοίνωσή του για τις κινητοποιήσεις στην εκπαίδευση, το ΚΚΕ.
 
Το ΚΚΕ, στην ανακοίνωσή του, καλεί σε παλλαϊκό αγώνα: "O αγώνας στους χώρους εκπαίδευσης για το λαϊκό δικαίωμα στη μόρφωση, για ένα σχολείο για όλα τα παιδιά, για το δικαίωμα στη μόνιμη και σταθερή δουλειά χρειάζεται να δυναμώσει και να γίνει υπόθεση όλων των εργαζομένων".

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 18:39