search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 00:56
MENU CLOSE

Οι απόφοιτοι του Παντείου έχουν…Πρεμιέρα!

16.09.2013 14:54
Οι απόφοιτοι του Παντείου  έχουν…Πρεμιέρα!
 - Media

Τρεις μικρού μήκους ταινίες και πέντε νέοι δημιουργοί, απόφοιτοι του τμήματος Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού, θα εκπροσωπήσουν το Πάντειο Πανεπιστήμιο στις φετινές Νύχτες Πρεμιέρας(18-29 Σεπτεμβρίου).

Τρεις μικρού μήκους ταινίες και πέντε νέοι δημιουργοί, απόφοιτοι του τμήματος Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού, θα εκπροσωπήσουν το Πάντειο Πανεπιστήμιο στις φετινές Νύχτες Πρεμιέρας(18-29 Σεπτεμβρίου).
 
Πρόκειται για το «Υστερόγραφο» των Ισμήνης Φραγκουδάκη, Ελβίρας Χασάπη και Ντενίζ Διονυσίου, το «Τιμολόγιο» του Χαράλαμπου Κοντοπανάγου και «Ο Χριστός σταμάτησε στου Γκύζη» της Αμέρισσας Μπάστα. Όλες οι παραπάνω ταινίες έχουν ενταχθεί στο διαγωνιστικό τμήμα   Ελληνικών ταινιών μικρού μήκους, το οποίο φέτος φιλοξενεί 73  έργα Ελλήνων σκηνοθετών.
 
Οι πέντε απόφοιτοι των ΜΜΕ του Παντείου πραγματοποιούν τα πρώτα τους  βήματα στο κινηματογράφο και η είσοδος των ταινιών τους στο 19ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου  της Αθήνας αποτελεί ένας σημαντικός σταθμός στην σκηνοθετική τους καριέρα. «Η συμμετοχή μας στο φεστιβάλ είναι κάτι που χαροποιεί όλους όσους συνεισέφεραν στην υλοποίηση αυτής της προσπάθειας. Για την παρουσία των άλλων αποφοίτων αισθάνομαι μια πραγματική χαρά  γιατί αποδεικνύει τη δουλειά που γίνεται διαχρονικά στο Τμήμα» τόνισε ο  ένας εκ των σκηνοθετών, Χαράλαμπος Κοντοπανάγος.  
 
Η μικρού μήκους ταινία «Υστερόγραφο», που συνυπογράφουν οι Ισμήνη Φραγκουδάκη, Ελβίρα Χασάπη και Ντενίζ Διονυσίου, διαπραγματεύεται την ζωή του Αντρέα και της  Λυδίας, ένα ζευγάρι κοντά στην ηλικία των σαράντα που προσπαθεί να αντιμετωπίσει τις επαγγελματικές δυσκολίες και τα προβλήματα στη σχέση του.

 
Στο «Τιμολόγιο» του Χαράλαμπου Κοντοπανάγου, ένας γραφίστας φθίνει οικονομικά όταν τον πλησιάζει ένας επιχειρηματίας με μια πρόταση που μπορεί να του αλλάξει τη ζωή.

 
Τέλος, στο έργο της Αμερίσσας Μπάστα «Ο Χριστός σταμάτησε στου Γκύζη», με τον  διάσημο ηθοποιό Άκη Σακελλαρίου σε πρωταγωνιστικό ρόλο, ένα κοριτσάκι την πρώτη ημέρα της νέας σχολικής χρονιάς  θυμάται τα τραγικά γεγονότα που στιγμάτισαν τη ζωή της οικογένειάς της το περασμένο καλοκαίρι. Η τελευταία προσπαθεί με κάθε τρόπο να ανακτήσει τη χαμένη της αξιοπρέπεια.

Αναλυτικά οι προβολές των ταινιών :
 

  • 20/9 Τιμολόγιο (Χαράλαμπος Κοντοπανάγος) – Ideal Cinema  17.00
  • 25/9 Ο Χριστός σταμάτησε στου Γκύζη ( Αμερίσσα Μπάστα) – Δαναός 1 17.15
  • 27/9  Υστερόγραφο (Ισμήνη Φραγκουδάκη, Ελβίρα Χασάπη ,Ντενίζ Διονυσίου) – Δαναός 1 17.15

 
 
 
 
 
 
 
 
 
     
 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 00:52