search
ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 02:43
MENU CLOSE

ΟΛΜΕ: Ξεπέρασε το 90% η συμμετοχή στην απεργία

16.09.2013 16:14
ΟΛΜΕ: Ξεπέρασε το 90% η συμμετοχή στην απεργία
 - Media

Ξεπέρασε το 90% πανελλαδικά η συμμετοχή στην απεργία των καθηγητών, σύμφωνα με στοιχεία της Ομοσπονδίας Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης.

Ξεπέρασε το 90% πανελλαδικά η συμμετοχή στην απεργία των καθηγητών, σύμφωνα με στοιχεία της Ομοσπονδίας Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης.
 
Όπως τονίζει στην ανακοίνωσή της η ΟΛΜΕ, «η κυβέρνηση έχει τώρα μια μοναδική επιλογή: Να ικανοποιήσει άμεσα τα αιτήματα της απεργίας μας. Διαφορετικά, θα συνεχίσει να βλέπει χιλιάδες απεργούς, όχι μόνον εκπαιδευτικούς από τον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα που θα αντιπαλεύουν την αντιλαϊκή αντεργατική πολιτική της».
 
Η ΟΛΜΕ καταγγέλλει παράλληλα «τον αυταρχισμό που επέδειξε ενάντια στους απολυμένους σχολικούς φύλακες και την επίθεση με ΜΑΤ και χημικά» και «την παρέμβαση της αστυνομίας που επιχείρησε να συγκεντρώσει στοιχεία των απεργών καθηγητών όπως έγινε στο Καρπενήσι και την Κύμη». Παράλληλα καταγγέλλονται οι «πιέσεις της διοίκησης προς τους απεργούς Δ/ντές σχολικών μονάδων να συμπληρώσουν στοιχεία στο Survey».
 
Οι εκπαιδευτικοί της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης απεργούν από σήμερα μέχρι την Παρασκευή στα πλαίσια της απόφασής τους για πενθήμερες επαναλαμβανόμενες απεργίες. 48ωρη απεργία πραγματοποιούν σήμερα και αύριο και οι ιδιωτικοί εκπαιδευτικοί  (ΟΙΕΛΕ).
 
Απεργιακό ταμείο δημιουργεί η ΟΛΜΕ
 
Παράλληλα, το Δ.Σ. της ΟΛΜΕ αποφάσισε τη δημιουργία απεργιακού ταμείου για τη στήριξη του αγώνα των εκπαιδευτικών.
 
Στο ταμείο θα συμβάλλει κεντρικά η Ομοσπονδία με ένα μεγάλο ποσό από το Ταμείο Αλληλεγγύης, ενώ θα εκδοθούν και κουπόνια των 1€, 2 € και 5 € για την οικονομική στήριξη του αγώνα τους.
 
Όσοι επιθυμούν να παράσχουν οικονομική στήριξη μπορούν να καταθέτουν απευθείας στο λογαριασμό 114-00-2002-005457 της ALPHA BANK.
 
Όπως τονίζει η ΟΛΜΕ, η διαχείριση των χρημάτων θα γίνεται απευθείας από το Δ.Σ. και την Ελεγκτική Επιτροπή της Ομοσπονδίας, μέσω των ΕΛΜΕ. Η οικονομική ενίσχυση αφορά τη στήριξη των απεργών που, κατά την εξέλιξη της απεργίας, θα βρεθούν σε δύσκολη οικονομική κατάσταση.
 
Η ΟΛΜΕ καλεί τα Δ.Σ. των ΕΛΜΕ να απευθυνθούν στους πολίτες και τους εργαζόμενους, αλλά και τους φορείς της περιοχής τους για την οικονομική στήριξη του αγώνα. Παράλληλα κάνει έκκληση για οικονομική στήριξη σε όλες τις συνδικαλιστικές οργανώσεις δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, καθώς και στις οργανώσεις των εκπαιδευτικών σε όλο τον κόσμο. 
 
 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 01:48