search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 13:04
MENU CLOSE

Costa Concordia: Το έφεραν στα… ίσια του (ΒΙΝΤΕΟ)

17.09.2013 05:46
Costa Concordia: Το έφεραν στα… ίσια του (ΒΙΝΤΕΟ) - Media

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία στις 4 τα ξημερώματα η προσπάθεια περιστροφής και ανόρθωσης του βυθισμένου κρουαζιερόπλοιου Costa Concordia, στο νησί Τζίλιο της Τοσκάνης.

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία στις 4 τα ξημερώματα η προσπάθεια περιστροφής και ανόρθωσης του βυθισμένου κρουαζιερόπλοιου Costa Concordia, στο νησί Τζίλιο της Τοσκάνης.

«Η επιχείρηση της ανόρθωσης ολοκληρώθηκε. Το πλοίο βρίσκεται σε κατακόρυφη θέση, φθάσαμε σε κλίση 0 μοιρών», ανακοίνωσε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου ο Φράνκο Γκαμπριέλι, επικεφαλής της υπηρεσίας πολιτικής προστασίας και υπεύθυνος για την επιχείρηση.

«Να, το βλέπω να βγαίνει από το νερό είναι πολύ συγκινητικό για μένα. Δεν μπορούσα να το χάσω. Θα μπορούσα να έχω χάσει τη ζωή μου στο πλοίο αυτό και όμως είμαι εδώ για να διηγηθώ την ιστορία μου», είπε ο Λουτσιάνο Κάστρο, ένας από τους επιβάτες του πλοίου.

«Είναι εντυπωσιακό να βλέπεις σε τι κατάσταση βρίσκεται το πλοίο. Είναι λυπηρό γιατί έχουμε μπροστά στα μάτια μας μία τραγωδία», δήλωσε ο Στέφανο Τορτόρα, ένας από τους υπεύθυνους της επιχείρησης.

Οι συγκεντρωμένοι στην αποβάθρα του λιμανιού επιφύλαξαν υποδοχή… ροκ σταρ στον Νοτιοαφρικανό Νικ Σλόουν, που ηγήθηκε της επιχείρησης από την πλωτή εξέδρα που χρησίμευσε ως αίθουσα ελέγχου.

«Είμαι ανακουφισμένος. δεν έχει γίνει ποτέ εγχείρημα τέτοιας κλίμακας… Τώρα θα προχωρήσουμε σε λεπτομερή επιθεώρηση των ζημιών που έχει το πλοίο. Αν είναι αρκετά γερό για να ορθωθεί έτσι, τότε είναι ικανό να ξαναπλεύσει», είπε ο «μετρ των ανελκύσεων».

Το έργο της ανόρθωσης σε κατακόρυφη θέση και στη συνέχεια της ανέλκυσης του κρουαζιερόπλοιου βάρους 114.000 τόνων έχει ανατεθεί από την πλοιοκτήτρια Carnival, την ιταλική Micoperi και την αμερικανική Titan. Το κόστος της επιχείρησης αναμένεται να ξεπεράσει τα 600 εκατομμύρια ευρώ.

Αξίζει να σημειωθεί πως, τώρα που ολοκληρώθηκε η επιχείρηση, το Costa Concordia μπορεί να ερευνηθεί για τους δύο αγνοούμενους που δεν έχουν βρεθεί ακόμα, μία Ιταλίδα τουρίστρια και ένας Ινδός σερβιτόρος. Οι συγγενείς τους αναμένεται να φθάσουν σήμερα στο νησί Τζίλιο.

Η ανέλκυση σε… ένα λεπτό

Από το BBC κυκλοφόρησε ένα βίντεο, στο οποίο αποτυπώνεται όλη η ανέλκυση του κρουαζιερόπλοιου μέσα σε ένα λεπτό. Αξίζει τον κόπο να το δείτε…

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 13:04