search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 22:03
MENU CLOSE

Πάχτας: «Προσφεύγω στη δικαιοσύνη»- Καμμένος: «Εννοούσα πολιτικό λιντσάρισμα»

17.09.2013 09:54
Πάχτας: «Προσφεύγω στη δικαιοσύνη»- Καμμένος: «Εννοούσα πολιτικό λιντσάρισμα» - Media

Με προσφυγή στη δικαιοσύνη απαντά ο δήμαρχος Αριστοτέλη, Χρήστος Πάχτας, στην… παραίνεση του Πάνου Καμμένου σε κατοίκους της Χαλκιδικής να τον λιντσάρουν. Την ίδια ώρα, ο πρόεδρος των ΑΝ.ΕΛ ισχυρίζεται ότι εννούσε «πολιτικό λιντσάρισμα» σε μια συζήτηση off camera…

Με προσφυγή στη δικαιοσύνη απαντά ο δήμαρχος Αριστοτέλη, Χρήστος Πάχτας, στην… παραίνεση του Πάνου Καμμένου σε κατοίκους της Χαλκιδικής να τον λιντσάρουν. Την ίδια ώρα, ο πρόεδρος των ΑΝ.ΕΛ ισχυρίζεται ότι εννούσε «πολιτικό λιντσάρισμα» σε μια συζήτηση off camera…
«Η Εισαγγελία έκανε τον καθήκον της. Από την πλευρά μας είναι αυτονόητη υποχρέωση να καταφύγουμε στον φυσικό δικαστή για την παραδειγματική τιμωρία του κ. Καμμένου», αναφέρει ο κ. Πάχτας σε σχετική του ανακοίνωσή.
Όπως σημειώνει, «δε νοείται αρχηγός κοινοβουλευτικής εκπροσώπησης να προτρέπει στην αναίρεση της ουσίας της δημοκρατίας, που είναι ο σεβασμός στη νομιμότητα και η αντιμετώπιση των προβλημάτων μέσα από τον διάλογο».
Ο δήμαρχος Αριστοτέλη τονίζει ακόμη ότι «η πρόσκληση πολιτών σε τέλεση αδικήματος αποτελεί πέραν των άλλων τεράστιο ηθικό και πολιτικό ζήτημα. Αυτές οι συμπεριφορές μας θυμίζουν διαλυτικά φαινόμενα μιας εποχής που δεν μας αξίζει και δεν θέλουμε να ζήσουμε».
«Απέναντι σε αυτές τις συμπεριφορές οφείλουμε να συνεχίσουμε με ακόμη μεγαλύτερη επιμονή τον αγώνα μας για να πείσουμε ότι ο δρόμος της συνεννόησης και της αρμονικής συνύπαρξης είναι ο μόνος δρόμος που μπορεί να δώσει ελπίδα και προοπτική στον τόπο μας. Είναι μια ευθύνη που ως Δημοτική Αρχή έχουμε αναλάβει και θα συνεχίσουμε να την υπηρετούμε με πίστη και αποφασιστικότητα», καταλήγει.
 
«Αυτό που είπα είναι “λιντσάρετε τον πολιτικά”, να μην μπορεί να κυκλοφορήσει στο δρόμο», ήταν το σχόλιο του Πάνου Καμμένου στο Star, λέγοντας επίσης ότι ήταν μία συζήτηση με «μητέρες που έγινε off camera».
Ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων επιτέθηκε εκ νέου στον κ. Πάχτα κάνοντας λόγο για άνθρωπο «που μόλυνε το νερό της Χαλκιδικής, που ξηλώνει τα δάση στη Χαλκιδική και που εξαιτίας του 1,5 εκ. κόσμος στη Θεσσαλονίκη τρώει λαχανικά που ποτίστηκαν με νερό που έχει αρσενικό».
Η Πόπη Τσαπανίδου ρώτησε στη συνέχεια τον κ. Καμμένο αν έχει μετανιώσει για τις δηλώσεις του και πως θα αντιδρούσε ο ίδιος εάν ο κ. Πάχτας έλεγε απευθυνόμενος σε πολίτες να λιντσάρουν τον ίδιο. «Δεν έχω μετανιώσει καθόλου. Είμαι κατά της βίας. Αλλά έχει μεγάλη διαφορά η δημόσια δήλωση και η συνομιλία με πολίτες».

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 22:01