search
ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 01:01
MENU CLOSE

Η κυβέρνηση αποφάσισε πως «πλεονάζουν»…

17.09.2013 11:07
Η κυβέρνηση αποφάσισε πως «πλεονάζουν»… - Media

Αποφασίστηκαν και μπήκαν οι υπογραφές στις Κοινές Υπουργικές Αποφάσεις για την κατάργηση 1.929 θέσεων που κατά την κυβέρνηση πλεονάζουν σε εννέα υπουργεία. 

Αποφασίστηκαν και μπήκαν οι υπογραφές στις Κοινές Υπουργικές Αποφάσεις για την κατάργηση 1.929 θέσεων που κατά την κυβέρνηση πλεονάζουν σε εννέα υπουργεία. Από τον κατάλογο λείπει η ΚΥΑ του υπουργείου Παιδείας που ακόμη βρίσκεται σε εμπλοκή το θέμα του διοικητικού προσωπικού των ΑΕΙ και των ΑΤΕΙ.

Σύμφωνα με ανακοίνωση που εκδόθηκε το μεσημέρι της Τρίτης από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, ο αρμόδιος υπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης συνυπέγραψε τις Κοινές Υπουργικές Αποφάσεις που συνέταξαν και απέστειλαν τα ακόλουθα αρμόδια υπουργεία:

1. Υπουργείο Οικονομικών
2. Υπουργείο Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας
3. Υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων
4. Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας
5. Υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής
6. Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού
7. Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων
8. Υπουργείο Τουρισμού
9. Υπουργείο Ναυτιλίας και Αιγαίου

Στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι η κατάργηση των εν λόγω θέσεων γίνεται σε εκτέλεση σχετικών αποφάσεων του Κυβερνητικού Συμβουλίου Μεταρρύθμισης, της 23ης Ιουλίου, της 26ης Αυγούστου και της 13ης Σεπτεμβρίου και πραγματοποιείται μετά από τεκμηρίωση, που στηρίζεται σε εκθέσεις αξιολόγησης δομών και σχέδια στελέχωσης υπουργείων και φορέων.

Μέχρι στιγμής έχουν καταργηθεί, επίσης, 2.114 θέσεις εκπαιδευτικών, 2.234 θέσεις  σχολικών φυλάκων, 53 θέσεις υπαλλήλων του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης και 1.672 υπαλλήλων του υπουργείου Υγείας.

Επίσης, από 23 Σεπτεμβρίου καταργούνται οι 3.521 θέσεις της Δημοτικής Αστυνομίας.

Οι δημόσιοι υπάλληλοι που κατέχουν τις προαναφερθείσες θέσεις εντάσσονται στο πρόγραμμα κινητικότητας. Η πρώτη φάση του προγράμματος περιλαμβάνει 12.500 δημοσίους υπαλλήλους και πρέπει να έχει ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου 2013.
 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 01:01