search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 18:53
MENU CLOSE

Για «εγκληματίες της Χρυσής Αυγής» κάνουν λόγο κόμματα και συνδικάτα

18.09.2013 06:53
Για «εγκληματίες της Χρυσής Αυγής» κάνουν λόγο κόμματα και συνδικάτα - Media

Για «εγκληματίες της Χρυσής Αυγής» κάνουν λόγο σε ανακοινώσεις που εξέδωσαν κόμματα και συνδικάτα για τη δολοφονία του 34χρονου Παύλου Φύσσα τα ξημερώματα στο Κερατσίνι και καλούν «το λαό και τη νεολαία να καταδικάσει το γεγονός».

Για «εγκληματίες της Χρυσής Αυγής» κάνουν λόγο σε ανακοινώσεις που εξέδωσαν κόμματα και συνδικάτα για τη δολοφονία του 34χρονου Παύλου Φύσσα τα ξημερώματα στο Κερατσίνι και καλούν «το λαό και τη νεολαία να καταδικάσει το γεγονός».

Καταδικάζει η κυβέρνηση
 
Η πρώτη επίσημη αντίδραση της κυβέρνησης για τη δολοφονία του 34χρονου ήρθε από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο ο οποίος με παρέμβαση του έκανε λόγο για «τραγικό συμβάν που πρέπει να καταδικαστεί από όλες τις πολιτικές δυνάμεις».
 
Όπως είπε ο κ. Σίμος Κεδίκογλου μιλώντας στον ANT1 εμφανίστηκε επιφυλακτικός ως προς τα πολιτικά συμπεράσματα και τόνισε ότι θα πρέπει να περιμένουμε να διαλευκανθεί πλήρως η υπόθεση της δολοφονίας. «Δεν γνωρίζω αν υπήρχαν πολιτικά κίνητρα, είναι πολύ νωρίς για να βγάλουμε συμπεράσματα» είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, ο οποίος τόνισε ότι ο πολιτικός κόσμος δεν πρέπει να επιτρέψει να χυθεί άλλο αίμα. Όχι άλλη έκρηξη βίας» κατέληξε στην παρέμβαση του.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης Χ. Αθανασίου από την πλευρά του, πριν την έναρξη της συζήτησης στη Βουλή για τον Κώδικα Δικηγόρων, δήλωσε ότι «η κυβέρνηση καταδικάζει τη βία που προέρχεται από συγκεκριμένο χώρο, τη Χρυσή Αυγή» και διαβεβαίωσε ότι το κράτος διαφυλάσσει την ασφάλεια των πολιτών.
 
«Οι πάντες θα πρέπει να κατανοήσουν ότι η κυβέρνηση θα υπερασπιστεί τη νομιμότητα και την κοινωνική ειρήνη», τόνισε.

Δήλωση Τσίπρα από το σημερινό συλλαλητήριο   
 
«Πολύ φοβάμαι ότι βρισκόμαστε μπροστά σε ένα σχέδιο αποσταθεροποίησης και αποπροσανατολισμού, ενορχηστρωμένο από ακροδεξιά κέντρα και τη νεοναζιστική συμμορία της Χρυσής Αυγής», δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας σε δηλώσεις του κατά την διάρκεια του συλλαλητηρίου της Τετάρτης.
 
«Θέλω να εκφράσω την οδύνη μου για ένα θλιβερό γεγονός που είχαμε χθες βράδυ σε μια λαϊκή γειτονιά του Πειραιά, για τον άδικο χαμό ενός νέου ανθρώπου. Και δυστυχώς σήμερα δεν μπορούμε να συζητάμε για τη μεγάλη κινητοποίηση των εκπαιδευτικών, που πάνω από το 90% απεργεί και διαδηλώνει ενάντια στα μέτρα ισοπέδωσης του σχολείου, αλλά μιλάμε για κάτι πιο συγκλονιστικό», σημείωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ. 

Ακολουθούν οι δηλώσεις του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα αλλά και του προέδρου της Δημοκρατικής Αριστεράς, Φώτη Κουβέλη:

ΣΥΡΙΖΑ: Κορύφωση της εγκληματικής δράσης των ακροδεξιών ναζιστών της Χρυσής Αυγής
 
«Η άγρια δολοφονία του 34χρονου Παύλου Φύσσα αποτελεί κορύφωση της εγκληματικής δράσης των ακροδεξιών ναζιστών της Χ. Α. στη χώρα μας. Είναι αυτονόητο ότι απαιτείται  η παραδειγματική τιμωρία των ενόχων, καθώς και η απόλυτη καταδίκη τους, χωρίς επικινδύνους συμψηφισμούς. 

Τα ερωτήματα απέναντι στα οποία καλούνται όλοι να απαντήσουν είναι ποιος οπλίζει  το δολοφονικό χέρι των ακροδεξιών φασιστών, πόσο βοηθούν  στην αντιμετώπισή τους η επίκληση από τα πιο επίσημα χείλη της ανιστόρητης θεωρίας των δύο άκρων  που τελικά ξεπλένει τη φασιστική Χ.Α. και χτυπά την δημοκρατία. 

Καλούμε κάθε δημοκράτη πολίτη να πάρει μέρος στη σημερινή αντιφασιστική διαμαρτυρία στις 6.00 μμ στην πλατεία Νίκης ( Ζαρντέν -οδός Π. Τσαλδάρη ) . Οι τυχόν απόπειρες   αποσταθεροποίησης θα πέσουν στο κενό». 

Το ΠΑΣΟΚ για το έγκλημα στο Κερατσίνι
 
«Μετά τα κηρύγματα και τις πράξεις βίας της Χρυσής Αυγής κατά και Ελλήνων πολιτών, φθάσαμε και στη δολοφονία του Παύλου Φύσσα από μέλος της Χ.Α.» αναφέρει στην ανακοίνωσή του ΠΑΣΟΚ για το έγκλημα στο Κερατσίνι και συνεχίζει: «Άμεσα πρέπει να αντιμετωπιστούν τα ζητήματα που αφορούν πια την ζωή των Ελλήνων πολιτών. Η ΧΑ πρέπει επιτέλους να αντιμετωπιστεί ως αυτό που πραγματικά είναι: ως μία εγκληματική οργάνωση που στρέφεται κατά της ζωής ξένων αλλά και Ελλήνων πολιτών».

Σε ανακοίνωσή του το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ τονίζει:
 
«Το ΚΚΕ καλεί το λαό και τη νεολαία να καταδικάσουν μαζικά και αποφασιστικά τη δολοφονία του 34χρονου στο Κερατσίνι από φασίστες της Χρυσής Αυγής. Η εγκληματική και δολοφονική δράση της Χρυσής Αυγής έχει στόχο να τρομοκρατήσει τους εργαζόμενους και τη νεολαία. Αποθρασύνεται από την πολύμορφη στήριξη που της παρέχουν το σάπιο καπιταλιστικό σύστημα και τα μεγαλοσυμφέροντα, που τη γέννησαν και τη θρέφουν, για να επιτίθεται σε όσους παλεύουν, σηκώνουν κεφάλι, να επιτίθεται στο εργατικό – λαϊκό κίνημα.

Ο λαός και η νεολαία έχουν τη δύναμη να σταματήσουν τη δολοφονική δράση των ναζιστών. Τα σωματεία των εργαζομένων, οι μαζικοί φορείς σε πόλεις και ύπαιθρο, οι Λαϊκές Επιτροπές μπορούν να απομονώσουν τους θρασύδειλους δολοφόνους της Χρυσής Αυγής και να προστατεύσουν το λαό από το δηλητήριο και τη δράση τους. Να δυναμώσουν τη λαϊκή συμμαχία για να μπει τέρμα στη δράση των ναζί και του συστήματος που τους θρέφει».

Ανακοίνωση εξέδωσε και η ΔΗΜΑΡ στην οποία αναφέρει τα εξής:

«Ήταν αναμενόμενο. Η ρητορική του μίσους της Χρυσής Αυγής, οι ξυλοδαρμοί και οι τραμπουκισμοί των στελεχών και των μελών της, σύντομα θα οδηγούσαν σε κλίμα πολιτικών δολοφονιών. Το χθεσινό δολοφονικό περιστατικό στην Αμφιάλη επιβεβαιώνει την ανάγκη της «θεσμικής ασφυξίας» της Χρυσής Αυγής, της εξάρθρωσης των φασιστικών παρακρατικών μηχανισμών. Είναι αναγκαίο να γίνουν γνωστές οι συνθήκες δολοφονίας του 34χρονου και οι ένοχοι να τιμωρηθούν παραδειγματικά. Οι δημοκρατικές δυνάμεις από κοινού πρέπει να αντιμετωπίσουν την εγκληματική δράση της Χρυσής Αυγής. Ακόμα και το χθεσινό ρατσιστικό παραλήρημα στη βουλή καταδεικνύει το μείζον πολιτικό πρόβλημα.  

Δυστυχώς αποδεικνύεται και με αυτό το τραγικό περαστικό η αξία της πρωτοβουλίας της ΔΗΜΑΡ και του υπουργού Αντώνη Ρουπακιώτη στην προηγούμενη κυβέρνηση να φέρουν αντιρατσιστικό νόμο στη Βουλή και για την αντιμετώπιση και της Χρυσής Αυγής». 

Αν.Ελ.: «Πατριωτικό δημοκρατικό μέτωπο απέναντι στη μαύρη συμμαχία»

«Όσο οι ναζιστές, με παραινέσεις πολιτικών και «δημοσιογράφων», ετοιμάζονται να αναρριχηθούν στην εξουσία σα νέοι εταίροι της συγκυβέρνησης των δανειστών, τόσο θα αποκαλύπτουν τον πραγματικό τους ρόλο» αναφέρουν στην ανακοίνωσή τους οι Ανεξάρτητοι Έλληνες για την δολοφονία στο Κερατσίνι και συνεχίζουν: «Όλοι οι Έλληνες δημοκράτες οφείλουμε να διαμορφώσουμε ένα πατριωτικό δημοκρατικό μέτωπο απέναντι στη μαύρη συμμαχία».
 
Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ εξέδωσε ανακοίνωση για το τραγικό περιστατικό:
 
«Παύλος Φύσσας, 34 χρονών νεκρός. Μαχαιρώθηκε από χέρι φασίστα. Οι φασίστες τον στοχοποίησαν για την αντιφασιστική του δράση και όπως γνωρίζουν καλά, του επιτέθηκαν και τον δολοφόνησαν στο Κερατσίνι. Η συμμορία της Χρυσής Αυγής που προωθείται από οικονομικά συμφέροντα για συγκυβέρνηση με την ΝΔ, συνεχίζει τα μνημονιακά εγκλήματα. Δεν δέρνουν το κατεστημένο – χτυπούν και σκοτώνουν μετανάστες, αριστερούς και τη νεολαία. Οι φασίστες οπλίζονται από τους κυβερνώντες, ενώ στην ίδια κατεύθυνση τα μνημονιακά παπαγαλάκια προσπαθούν να υποβαθμίσουν το γεγονός ή να το παρουσιάσουν σαν σύγκρουση ακροκινούμενων ομάδων. Όμως στην πραγματικότητα αυτό είναι ο φασισμός και η φασιστική Χρυσή Αυγή. Δολοφονική συμμορία, όπλο του συστήματος ενάντια σους εργαζόμενους και τη νεολαία.
 
Μετά τις χιλιάδες αυτοκτονίες των τελευταίων χρόνων, τις κρατικές δολοφονίες, τη φτώχεια και την εξαθλίωση, το παρακράτος, με τη διαρκή ανοχή της αστυνομίας, μαχαιρώνει κάποιον απλά και μόνο επειδή ήταν αντιφασίστας. Σήμερα Τετάρτη, μαζί με τους απεργούς όλης της χώρας παλεύουμε για ψωμί παιδεία ελευθερία, παλεύουμε για ζωή, ενάντια σε αυτούς που μας την στερούν, λίγο λίγο ή κατευθείαν, με μία μαχαιριά.
 
Όλοι στους δρόμους, στις απεργιακές συγκεντρώσεις των εκπαιδευτικών, και ολόκληρη την μέρα, να πολιορκήσουμε τους φασίστες και την πολιτική που δολοφονεί.
 
Όλοι στην αντιφασιστική διαδήλωση, σήμερα Τετάρτη, στις 6.00 το απόγευμα στον τόπο δολοφονίας στο Κερατσίνι, και στις διαδηλώσεις σε κάθε πόλη.
 
Ο φασισμός θα τσακιστεί».

Ολόκληρη η ανακοίνωση των συνδικάτων αναφέρει:
 
«Καταγγέλουμε την εν ψυχρώ δολοφονία του 34χρονου νέου, χτες στο Κερατσίνι από φασίστες εγκληματίες της Χρυσής Αυγής.
 
Ο εγκληματικός μηχανισμός της Χρυσής Αυγής, χτυπάει σε εργατικές λαϊκές γειτονιές, αποκαλύπτοντας ότι είναι μηχανισμός του σάπιου συστήματος, του κεφαλαίου. Στόχο έχει να τρομοκρατήσει κάθε εργαζόμενο, κάθε νέο που σηκώνει κεφάλι και αγωνίζεται ενάντια στην βάρβαρη πολιτική.
 
Να μην τους περάσει. Ο λαός έχει την δύναμη να τους τσακίσει.
 
Τώρα χρειάζεται μαζική λαϊκή κινητοποίηση και δράση όλων των εργαζομένων και της νεολαίας για να απομονωθούν οι εγκληματίες της Χρυσής Αυγής, σε κάθε τόπο δουλειάς, σε κάθε σωματείο, σε κάθε λαϊκή γειτονιά.
 
Κάθε μαζικός φορέας να αναπτύξει δράση για να τους πετάξει έξω, αυτούς και την σάπια ιδεολογία τους, να μην περνάει πουθενά το ναζιστικό δηλητήριο.
 
Καλούμε τα σωματεία και τους μαζικούς φορείς να καταδικάσουν και να συμμετέχουν στην συγκέντρωση την Τετάρτη 18 Σεπτέμβρη στις 5.30 το απόγευμα στην Πλατεία Ζαρντέν (τριγωνάκι, πλ. Νίκης οδός Τσαλδάρη) στην Αμφιάλη.
 
Τα σωματεία:
 
Συνδικάτο Μετάλλου Πειραιά, Πανελλήνια Ένωση Αμμοβολιστών-Καθαριστών, Σωματείο Ηλεκτρολόγων Πλοίων, Σωματείο Ναυπηγοξυλουργών, Πανελλήνια Ένωση Μηχανικών Εμπορικού Ναυτικού, Πανελλήνια Ένωση Κατωτέρων Πληρωμάτων Μηχανής Ε.Ν «Ο ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ», Πανελλήνια Επαγγελματική Ένωση Μαγείρων Εμπορικού Ναυτικού, Πανελλήνια Ένωση Ρυμουλκών – Ναυαγοσωστικών, Πανελλήνια Ένωση Συνταξιούχων ΝΑΤ, Πανελλαδική Ένωση Ελαιοργοσαπουνοποιών, Συνδικάτο Οικοδόμων Πειραιά, Σωματείο Λογιστών Πειραιά, Σωματείο Εμποροϋπαλλήλων Πειραιά, Σωματείο Καθαριστών – Καθαριστριών Πειραιά, Σωματείο Ιδιωτικής Υγείας Πειραιά, Παράρτημα Πειραιά Συνδικάτου Επισιτισμού – Τουρισμού, Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ Πειραιά, Σωματείο Συνταξιούχων ΟΑΕΕ Πειραιά, Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ Νίκαιας – Κορυδαλλού, Σωματείο Συνταξιούχων ΟΑΕΕ Νίκαιας – Κορυδαλλού, Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ Σαλαμίνας».

Καταδικάζει και η Χρυσή Αυγή…

Και η Χρυσή Αυγή καταδίκασε με τη σειρά της το έγκλημα στο Κερατσίνι κάνοντας λόγο για "άθλιους συκοφάντες που την εμπλέκουν καθ' οιονδήποτε τρόπο".

Αναλυτικά η ανακοίνωση: 

«Η Χρυσή Αυγή καταδικάζει απερίφραστα το έγκλημα στο Κερατσίνι και διαψεύδει κατηγορηματικά τους άθλιους συκοφάντες που την εμπλέκουν καθ' οιονδήποτε τρόπο σε αυτό. Είναι άθλιοι και αχρείοι όχι μόνο για τα ασύστολα ψεύδη και τις συκοφαντίες τους, αλλά και γιατί εκμεταλλεύονται ένα γεγονός τραγικό για να πολιτικολογήσουν, να πάρουν ψήφους και να διχάσουν την ελληνική κοινωνία. Τον λόγο πλέον έχει η Δικαιοσύνη στην οποία θα κληθούν να λογοδοτήσουν όλοι οι ψεύτες και επαγγελματίες υβριστές μας, αλλά και όσοι κακόβουλα αναπαράγουν τις αθλιότητές τους».

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 18:52