search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 09:08
MENU CLOSE

Στις πορείες και οι μαθητές μετά τους εκπαιδευτικούς

18.09.2013 07:33
Στις πορείες και οι μαθητές μετά τους εκπαιδευτικούς - Media

Τη σκυτάλη από τους εκπαιδευτικούς στις κινητοποιήσεις για το χώρο της παιδείας παίρνουν οι μαθητές, αφού οι καταλήψεις στα σχολεία αυξάνονται με γεωμετρική πρόοδο.

Τη σκυτάλη από τους εκπαιδευτικούς στις κινητοποιήσεις για το χώρο της παιδείας παίρνουν οι μαθητές, αφού οι καταλήψεις στα σχολεία αυξάνονται με γεωμετρική πρόοδο.
 
Μετά την Ηγουμενίτσα, τα Ιωάννινα και το Άργος, που άνοιξαν το χορό των καταλήψεων ακολούθησαν και άλλα λύκεια ανά την Ελλάδα. Αυτή τη στιγμή τελούν υπό κατάληψη 6 γυμνάσια και λύκεια στο Αγρίνιο ενώ στο Περιστέρι ξεκίνησαν καταλήψεις στο 1ο και 2ο Γυμνάσιο και Λύκειο.
 
Μάλιστα σε αρκετές περιπτώσεις οι μαθητές αποδεικνύονται μαχητικότεροι και από τους ίδιους τους εκπαιδευτικούς…
 
Στη Χίο, χαρακτηριστικά, οι μαθητές του 2ου Λυκείου της πόλης υπερψήφισαν για κατάληψη, ενώ στην ίδια μορφή κινητοποίησης έχουν προχωρήσει οι μαθητές στο Λύκειο Καλλιμασίας.
 
Απόφαση για έναρξη κατάληψης έλαβαν και οι μαθητές του 3ου Λυκείου της Ρόδου.
 
Κλειστά λόγω κατάληψης είναι αρκετά σχολεία σε Ίλιον, Ηλιούπολη, Αχαρνές, Ελληνικό, Πετρούπολη, Νέα Σμύρνη.
 
Στη Θεσσαλονίκη δεν έχουν σημειωθεί ακόμα καταλήψεις αλλά η 15μελής επιτροπή της 1ης ΕΠΑΣ της πόλης εξέδωσε ανακοίνωση ότι τηνΠαρασκευή θα προχωρήσει σε κατάληψη της σχολικής μονάδας διαμαρτυρόμενη για την κατάργηση δεκάδων ειδικοτήτων στην τεχνική εκπαίδευση, τις απολύσεις των εκπαιδευτικών και την κατάργηση μέρους της δωρεάν δημόσιας τεχνικής εκπαίδευσης.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 09:07