search
ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 05:23
MENU CLOSE

Δαίμονες, πνεύματα και υπερφυσικά φαινόμενα

18.09.2013 10:47
Δαίμονες, πνεύματα και υπερφυσικά φαινόμενα - Media

Η μόδα στο σινεμά επιτάσσει δαίμονες, πνεύματα και ανεξήγητα, μυστηριώδη, υπερφυσικά φαινόμενα. Δεν εξηγείται διαφορετικά το ολικό comeback όλων αυτών των περίεργων πλασμάτων στις κινηματογραφικές μας αίθουσες.

Η μόδα στο σινεμά επιτάσσει δαίμονες, πνεύματα και ανεξήγητα, μυστηριώδη, υπερφυσικά φαινόμενα. Δεν εξηγείται διαφορετικά το ολικό comeback όλων αυτών των περίεργων πλασμάτων στις κινηματογραφικές μας αίθουσες. Ούτε, φυσικά, και η φανατική ανταπόκριση του κόσμου.
 
Υπεύθυνος γι’ αυτήν την κατάσταση είναι ο γνωστός Αμερικανός σκηνοθέτης, Τζέιμς Βαν. Ο πλέον επιτυχημένος εφευρέτης και εκπρόσωπος των παραφυσικών και μεταφυσικών ταινιών – είναι ο σκηνοθέτης του «Σε βλέπω» («Saw») αλλά και του προπέρσινου «Παγιδευμένη Ψυχή» («Ιnsidious»), – έκανε και πάλι τη μεγάλη απρόσμενη έκπληξη, τινάζοντας το αμερικανικό box office για μια ακόμα φορά στον αέρα.  Και του βγάζουμε το καπέλο. Η αρχή έγινε με «Το Κάλεσμα» («The Conjuring»), το οποίο έκανε παγκόσμια πρεμιέρα τον Ιούλιο στην Αμερική, και αναμένεται να προβληθεί στην Ελλάδα, στις 26 Σεπτεμβρίου.
 
Η ταινία έχει ως θέμα τους διεθνούς φήμης ερευνητές μεταφυσικών γεγονότων, τον Εντ και τη Λορέιν Γουόρεν, οι οποίοι βοήθησαν μια οικογένεια που στοιχειωνόταν από μια σκοτεινή παρουσία, σε μια απομονωμένη φάρμα. Τελικά, αναγκασμένοι να πολεμήσουν μια πανίσχυρη δαιμονική ύπαρξη, θα βρεθούν αντιμέτωποι με την πιο τρομακτική υπόθεση της καριέρας τους. Να σημειωθεί ότι η εν λόγω ταινία έκοψε πολύ περισσότερα εισιτήρια, από τα ακριβότατα blockbuster που προβάλλονταν την ίδια περίοδο στην Αμερική.
 
Και η επιτυχημένη συνέχεια ήρθε με την «Παγιδευμένη Ψυχή 2», («Insidious, Chapter 2»), όπου η οικογένεια Λάμπερτ προσπαθεί να ανακαλύψει το μυστήριο που τους συνδέει με την παιδική ηλικία του πατέρα, καθώς ένα πνεύμα έχει μπει στο σώμα του.  Η συνέχεια του επιτυχημένου σίκουελ, σκαρφάλωσε αμέσως στο number one των εισπράξεων, ξεπερνώντας τα 40 εκατομμύρια δολάρια. Ποσό – ρεκόρ αφού είναι η πρώτη φορά που ένας σκηνοθέτης γνωρίζει τόσο μεγάλη επιτυχία μέσα στον ίδιο χρόνο, με δύο διαφορετικές ταινίες. Χωρίς να ξεχνάμε τους αδελφούς Βασόφσκι, οι οποίοι είχαν καταφέρει κάτι αντίστοιχο με τα «The Matrix Reloaded» και «The Matrix Revolution», τα οποία, όμως, ανήκον στην ίδια τριλογία. 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 03:33