search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 22:17
MENU CLOSE

Αντιδράσεις κατά της Χρυσής Αυγής ανά την Ελλάδα

18.09.2013 13:45
Αντιδράσεις κατά της Χρυσής Αυγής ανά την Ελλάδα
 - Media

Σφοδρό κύμα οργής έχει ξεσηκώσει η δολοφονία του 34χρονου Παύλου Φύσσα από μέλος της Χρυσής Αυγής στο Κερατσίνι το βράδυ της Τρίτης. 

Σφοδρό κύμα οργής έχει ξεσηκώσει η δολοφονία του 34χρονου Παύλου Φύσσα από μέλος της Χρυσής Αυγής στο Κερατσίνι το βράδυ της Τρίτης. Σε πολλές πόλεις της Ελλάδας σημειώθηκαν επιθέσεις στα γραφεία του νεοναζιστικού μορφώματος, πολλές φορές στο περιθώριο της απεργιακής συγκέντρωσης της ΑΔΕΔΥ.
 
Στα Χανιά, επεισόδια ξέσπασαν όταν τμήμα της πορείας παρέμεινε κάτω από τα γραφεία της Χρυσής Αυγής, τα οποία φρουρούσαν δυνάμεις των ΜΑΤ, φωνάζοντας συνθήματα κατά του φασισμού.
 
Οι συγκεντρωμένοι επιτέθηκαν εναντίον των αστυνομικών δυνάμεων με πυροσβεστήρα, πέτρες και καδρόνια, ενώ τα ΜΑΤ έκαναν χρήση δακρυγόνων και βόμβών κρότου λάμψης.
 

Λίγο αργότερα η κατάσταση εκτονώθηκε, ωστόσο αρκετός κόσμος παρέμεινε στην πλατεία της Δημοτικής Αγοράς.
 
Στη Θεσσαλονίκη η αστυνομία εμπόδισε την απεργιακή διαδήλωση να προσεγγίσει τα γραφεία της Χρυσής Αυγής, κλείνοντας τον δρόμο με κλούβες. Μικροένταση επικράτησε όταν διαδηλωτές επιχείρησαν να περάσουν από το αστυνομικό μπλόκο, φωνάζοντας συνθήματα προς την αστυνομία όπως «προστάτες της Χρυσής Αυγής» ενώ το βασικό σύνθημα ήταν «καμία ανοχή, διαλύστε τώρα τη Χρυσή Αυγή».

 πηγή βίντεο: alterthess.gr


πηγή φωτο: seleo.gr

Στην Πάτρα, διαδηλωτές επιτέθηκαν με πέτρες και μολότοφ στα τοπικά γραφεία της Χρυσής Αυγής, μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα. 
 
Για το απόγευμα έχουν καλεστεί συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας στις περισσότερες μεγάλες πόλεις της χώρας.
 
Στην Αθήνα, η κεντρική συγκέντρωση έχει οριστεί για τις 6μμ, στην οδό Π.Τσαλδάρη 68 στο Κερατσίνι.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 22:17