23/05/2019 05:12:24

Κ. Παπούλιας: «Να μην αφήσουμε ούτε χαραμάδα ανοιχτή στον φασισμό»

Κ. Παπούλιας: «Να μην αφήσουμε ούτε χαραμάδα ανοιχτή στον φασισμό» - Media
 
«Έχουμε όλοι καθήκον να μην αφήσουμε ανοιχτούς δρόμους στο φασισμό, ούτε καν μια χαραμάδα», αναφέρει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας σε δήλωσή του για τη δολοφονία του 34χρονου στο Κερατσίνι.
 
Όπως λέει ο Κ. Παπούλιας, «ο αποτροπιασμός για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα είναι αυτονόητος για κάθε δημοκρατικό πολίτη και η οδύνη δεν γίνεται να εκφρασθεί με λέξεις».
 
«Αυτό που, δυστυχώς, δεν είναι μέχρι τώρα αυτονόητο είναι ότι για την αντιμετώπιση του μίσους κατά της δημοκρατίας δεν αρκεί η μετάθεση ευθυνών, απαιτείται ανάληψη ευθυνών  - και άμεση», συμπληρώνει.
 
Σύμφωνα με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, «η θεσμική εγρήγορση και η κοινωνική αφύπνιση είναι αναγκαίοι όροι, όσο και η πολιτική αποφασιστικότητα στην καταπολέμηση ενός αποκρουστικού φαινομένου».
 
Ο κ. Παπούλιας εμφανίζεται μάλιστα βέβαιος ότι «τα μέσα υφίστανται».
 
«Η πατρίδα μας έχει ισχυρή δημοκρατική παράδοση και ένα φωτεινό παρελθόν αγώνων για την προστασία των ανθρώπινων δικαιωμάτων και της ελευθερίας», καταλήγει.
 

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.