search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 04:15
MENU CLOSE

Χρύσανθος Λαζαρίδης: Συνευθύνη του ΣΥΡΙΖΑ για τη δολοφονία!

18.09.2013 17:00
Χρύσανθος Λαζαρίδης: Συνευθύνη του ΣΥΡΙΖΑ για τη δολοφονία! - Media

Το σύστημα συμφερόντων που στηρίζει με το αζημίωτο αυτήν την αναιμική κυβέρνηση στα γυάλινα πόδια της, έδειξε τις φαιές αντοχές του.

Το σύστημα συμφερόντων που στηρίζει με το αζημίωτο αυτήν την αναιμική κυβέρνηση στα γυάλινα πόδια της, έδειξε τις φαιές αντοχές του.

Και επιβεβαίωσε για μια ακόμα φορά, ότι στην απελπισμένη προσπάθειά του να «κρατήσει το μαγαζί» στα χέρια του, δεν έχει κανένα απολύτως πρόβλημα να θυσιάσει την πολιτική και δημοκρατική ομαλότητα, αδιαφορώντας για τις συνέπειες.
Την ώρα που ο δημοκρατικός κόσμος της χώρας συσπειρωνόταν απέναντι στην δολοφονική συμμορία των χρυσαυγιτών νεοναζί, το Μαξίμου και η ΝΔ κρίνοντας ότι στη ζυγαριά μετρά περισσότερο η πολιτική τους επιβίωση που εγγυάται το απρόσκοπτο ξεπούλημα της χώρας, επανέφεραν στο προσκήνιο την απεχθή « θεωρία των δύο άκρων», αποδίδοντας στον ΣΥΡΙΖΑ ρόλο οιονεί ηθικού αυτουργού για τη δολοφονία του αντιφασίστα Παύλου Φύσσα!

Ανατριχιαστική πρόβλεψη!

Νωρίς το πρωί της Τετάρτης στη Βουλή όλα τα κόμματα από διαφορετικές βέβαια αφετηρίες, στρίμωξαν τους νεοναζί στη γωνία καταδικάζοντας ομόθυμα τις πρακτικές μίσους και βίας που εισάγει η στρατιωτική οργάνωση στη δημόσια σφαίρα. Και ενώ στο χορό μπήκε και η ΝΔ δείχνοντας ότι εγκαταλείπει διακριτικά την απεχθή θεωρία «των δύο άκρων», το απόγευμα άλλαξε στάση και με επικεφαλής τον Χρύσανθο Λαζαρίδη που προφανώς δεν ανέλαβε αυτόνομα την πρωτοβουλία, υποστήριξε ότι «η ένταση που καλλιεργείται από τον ΣΥΡΙΖΑ τροφοδοτεί την ένταση της Χρυσής Αυγής που οδηγεί σε βία και νεκρούς. Εδώ δεν είμαστε δικαστήριο για να χρησιμοποιούμε τέτοιους όρους για ηθική αυτουργία. Υπάρχει και η συνευθύνη»! Πρόβλεψε μάλιστα, ότι «αν δεν σταματήσει αυτή η ένταση, να πάνε φυλακή αυτοί που πρέπει και οι άλλοι να φρονιμέψουν, θα έχουμε και άλλους νεκρούς»!
 
Που΄ σουν νιότη…

Ο πάλαι ποτέ «αριστερών καταβολών» και στενός πρωθυπουργικός συνεργάτης Λαζαρίδης που επιβεβαίωσε ότι είναι από τους εισηγητές και στυλοβάτες της ανιστόρητης θεωρίας, εκφράζοντας μύχιους πόθους, δήλωσε στους εμβρόντητους κοινοβουλευτικούς συντάκτες ότι «αν δεν υπήρχε ο ΣΥΡΙΖΑ, η Χρυσή Αυγή θα είχε συντριβεί» για να προσθέσει πως «όσο ο ΣΥΡΙΖΑ δεν καταδικάζει γεγονότα όπως στις Σκουριές Χαλκιδικής παραμένει εκτός συνταγματικού τόξου»!

Ακούγοντας οι συντάκτες να βάζει στο ίδιο καζάνι τους υμνητές του Χίτλερ με τον ΣΥΡΙΖΑ και να σημειώνει ότι καταδικάζει την δολοφονία, όπως καταδικάζει και την στρατηγική της έντασης, τον ρώτησαν αν εννοεί και τον ΣΥΡΙΖΑ. «Εννοώ όσους μιλάνε για ραντεβού στα σφαγεία και στα γουναράδικα, μιλούν απαξιωτικά και καλούν σε λιντσάρισμα» είπε και συμπλήρωσε «στη Χαλκιδική έκαψαν εργοστάσια και σπίτια επειδή ήταν κατά μίας επένδυσης που, σας θυμίζω, έχει κριθεί νόμιμη από όλα τα δικαστήρια. Να επεμβαίνουμε λοιπόν όπου καταλύεται η τάξη. Ο νόμος πρέπει να εφαρμόζεται, είναι αδιαίρετος. Ότι είναι ελαστική η εφαρμογή του νόμου το ξέρω. Είναι ένα κατάλοιπο δεκαετιών, το ξέρω. Τι θα γίνει με αυτούς που έχουν καταλάβει την ΕΡΤ και βρίζουν; Και οι ίδιοι θα πρέπει να αποδέχονται το νόμο και όταν είναι υπέρ τους και όταν είναι υπέρ των αντιπάλων τους.

Η θεωρία των δύο άκρων στρέφεται ενάντια στου ακραίους. Υπερασπίζονται τους κουκουλοφόρους, τρομοκράτες που έχουν καταδικαστεί και δολοφόνους, φωνάζουν εμφυλιοπολεμικά συνθήματα που στάζουν αίμα».

Όλα στο ίδιο καζάνι

Συνεχίζοντας την κριτική του σε βάρος της βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ Ζωής Κωνσταντοπούλου για την οποία σε πρωϊνή εκπομπή του Mega είχε υποστηρίξει ότι, η παρουσία της ευτελίζει το Κοινοβούλιο (σ.σ: όπως και η Χρυσή Αυγή…) υποστήριξε ότι είναι «παράδειγμα απαξίωσης του κοινοβουλευτισμού».

Και απαντώντας στην καταγγελία της ότι το σύστημα Μαξίμου την έχει στοχοποιήσει (σ.σ: «καθιστώ υπεύθυνο τον κ. Σαμαρά για ο,τι μου συμβεί» είπε), συμψηφίζοντας την άσκηση κοινοβουλευτικού ελέγχου με μια δολοφονία, περιορίστηκε να δηλώσει «Δεν θα ήθελα να συμβεί κάτι τέτοιο, αλλά δεν θα απολογηθώ για κάθε ανοησία που λέει η Ζωή και δόξα τω Θεό είναι πολλές. Διότι κάποιοι θεωρούν ότι μπορούν να βρίζουν, αλλά δεν δέχονται να τους πουν το παραμικρό. Εγώ το παραμικρό της είπα όταν μίλησα για απαξιωτική συμπεριφορά. Δεν είπα ότι είναι τραμπούκος, αλλά ότι λειτουργεί απαξιωτικά».

Ο…Αγών μου

Ο Λαζαρίδης θυμήθηκε πάντως και τις καταβολές του μπας και νομιμοποιήσει τα λόγια του, λέγοντας «Αν θέλετε ανθρώπους να κερδοσκοπούν πάνω στο εφήμερο, να τρίβουν τα χέρια τους όταν πεθαίνει κάποιος δεν θα τον βρείτε σε μένα. Έχω παλέψει για τη Δημοκρατία όταν κάποιοι ήταν αγέννητοι». Και αφού ζήτησε από την Αριστερά «να κάνει την αυτοκριτική της γιατί οι ακρότητες βλάπτουν τη χώρα», διαβεβαίωσε «με τη Χρυσή Αυγή εμείς δε θα συνεργαστούμε ποτέ μα ποτέ».
Ε, καλά, δεν είναι ανάγκη να το κάνετε φανερά…

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 02:24