search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 01:33
MENU CLOSE

Νεοναζιστικά ζόμπι – δολοφόνοι

18.09.2013 21:00
oldphotos00000001379526577.jpg

MίσοςΈνα έγκλημα γεμά­το μίσος. Ένα πολιτικό έγκλημα. Ένα καρτέρι θανάτου. Θύμα ένα πα­λιό μέλος του συνδικάτου μετάλλου, γνωστός μουσικός της ραπ μουσικής, ο οποίος εντασσόταν στον χώρο της Αριστεράς. Λίγο μετά τα μεσάνυχτα της Τρίτης, ο μουσικός Παύλος Φύσσας δέχτηκε δολοφονική επίθεση.

 
Mίσος. Ένα έγκλημα γεμά­το μίσος. Ένα πολιτικό έγκλημα. Ένα καρτέρι θανάτου. Θύμα ένα πα­λιό μέλος του συνδικάτου μετάλλου, γνωστός μουσικός της ραπ μουσικής, ο οποίος εντασσόταν στον χώρο της Αριστεράς. Λίγο μετά τα μεσάνυχτα της Τρίτης, ο μουσικός Παύλος Φύσσας δέχτηκε δολοφονική επίθεση.
 
Όλα άρχισαν σε μια καφετέρια στην περιοχή του Κερατσινίου. Εκεί ο Παύλος βρισκόταν με τη μνηστή του, άλλο ένα ζευγάρι και έναν ακόμη φί­λο τους, προκειμένου να παρακολου­θήσουν τον ποδοσφαιρικό αγώνα του Ολυμπιακού. Όπως ανέφεραν οι πρώ­τες μαρτυρίες, λίγα μέτρα πιο κάτω από την καφετέρια η παρέα του Παύ­λου συναντήθηκε με μία ομάδα περί­που 15 ατόμων, μαυροφορεμένων, με φόρμες παραλλαγής και αρβύλες, οι οποίοι κρατούσαν ρόπαλα.

Ο 34χρονος μουσικός και η παρέα του φέρο­νται να διαπληκτίστηκαν, για άγνωστη αιτία, με τους συγκεντρωμένους.Η φραστική αντιπαράθεση μετατράπηκε  γρήγορα  σε  δολοφονικήεπίθεση. Όπως ανέφεραν αυτόπτες μάρτυρες, μία δεύτερη ομάδα ατό­μων που εντάσσονται στον ακροδε­ξιό – φασιστικό χώρο έκανε την εμφάνισή της στο σημείο. Τότε ο 34χρονος και η παρέα του προσπάθησαν να διαφύγουν φτάνοντας μέχρι την οδό Παναγή Τσαλδάρη.
 
Τότε ένα αυτοκί­νητο εμφανίστηκε, κινούμενο αντί­θετα στο ρεύμα, και από μέσα βγήκε ένας άνδρας που κινήθηκε κατευθεί­αν εναντίον του Παύλου. Λες και τον είχε στοχοποιήσει. Σαν να τον περί­μενε…
Μάρτυρες είδαν τον 45χρονο δρά­στη να βγάζει ένα μαχαίρι και να χτυ­πάει στο στήθος τον 34χρονο. Κοντά στο περιστατικό βρίσκονταν αστυνο­μικοί της ομάδας ΔΙΑΣ.
 
Ο Π. Φύσσας, μετά τη μαχαιριά που δέχτηκε στην καρδιά, σωριάστη­κε στο έδαφος. Οι αστυνομικοί τότε, σύμφωνα με τους μάρτυρες, κάλεσαν ασθενοφόρο. Ωστόσο, κατά τη μετα­φορά του στο νοσοκομείο, ο Παύλος εξέπνευσε αφού πρώτα ανέφερε, όπως λέγεται, το όνομα του δράστη στην κοπέλα του.
 
Υπάρχουν, βέβαια, άνθρωποι που καταγγέλλουν τόσο τη στάση των αστυνομικών, και μιλούν για δυο μη­χανές της ΔΙΑΣ με τέσσερις αστυνο­μικούς που δεν έσπευσαν να παρέμ­βουν νωρίτερα, όσο και το γεγονός ότι υπήρξε μεγάλη καθυστέρηση στην άφιξη του ασθενοφόρου. Κα­ταγγέλλουν, μάλιστα, ότι πέρασαν 40 λεπτά μέχρι να μεταφερθεί στο νοσο­κομείο ο 34χρονος.
Λίγο μετά την επίθεση συνελήφθη ο δράστης της «ενέδρας» θανάτου, ο 45χρονος Γεώργιος Ρουπακιάς, από μία γυναίκα αστυνομικό, η οποία, βλέποντας τι πήγαινε να συμβεί, έτρε­ξε να αποτρέψει τον φόνο, αλλά ήταν ήδη αργά. Ήταν η μόνη που κινητο­ποιήθηκε γρήγορα και άμεσα, όπως λένε αυτόπτες μάρτυρες. Στη συνέ­χεια, όπως αναφέρουν αστυνομικές πηγές, ο δράστης ομολόγησε πως δο­λοφόνησε τον «Killah P» – όπως ήταν το όνομα του Παύλου Φύσσα στον χώρο της μουσικής – και παραδέχτη­κε πως είναι μέλος της Χρυσής Αυγής και ότι δεν δραστηριοποιείται απλώς στον ακροδεξιό χώρο. Από την πρώτη στιγμή μετά την άγρια δολοφονία στο Κερατσίνι οι φίλοι του θύματος και οι μάρτυρες της δολοφονίας είχαν μιλή­σει για πολιτικά κίνητρα.
 
«Του έστησαν καρτέρι»
 
«Μου είπαν πως ο γιος μου έβλεπε μπάλα με κάνα δυο άλλους. Είπε κά­τι για τους χρυσαυγίτες και κάποιος τους ειδοποίησε» είπε ο πατέρας του 34χρονου. «Έφυγαν για να πάνε να πάρουν μπύρες. Τότε ένα αμάξι ήρθε ανάποδα στον δρόμο, βγήκε ένας και τον μαχαίρωσε» πρόσθεσε.
Η δολοφονία έγινε μπροστά στα μάτια της κοπέλας του θύματος. Εκεί­νη φώναξε βοήθεια προς μια ομάδα αστυνομικών της ΔΙΑΣ που βρισκόταν στο σημείο, αλλά, όπως του είπε, της απάντησαν πως «είναι πολλοί, τι να κάνουμε εμείς;». «Ο γιος μου τους εί­δε, έδιωξε τους φίλους του και μπήκε μπροστά» ανέφερε σε δηλώσεις του ο τραγικός πατέρας και πρόσθεσε: «Ήταν επαγγελματικό το χτύπημα, μου είπε ο γιατρός».
 
Καμία σχέση με τον ποδοσφαιρικό αγώνα δεν είχε το φονικό, όπως δή­λωσε άνθρωπος που βρισκόταν μέσα στην καφετέρια. «Ήταν μόνο ο Παύ­λος με την παρέα του. Οι υπόλοιποι δεν ήταν» είπε.
 
Μια κοπέλα που, σύμφωνα με αυ­τόπτη μάρτυρα, είδε το φονικό, φώ­ναξε: «αυτός είναι, πιάστε τον» κι έτσι έγινε η σύλληψη. Σύμφωνα με τον ίδιο, ο δράστης προσπάθησε να φύ­γει με το αυτοκίνητο, αλλά τον πρό­λαβε η αστυνομικός. Στην κατοχή του 45χρονου δεν βρέθηκε το μαχαίρι, το οποίο εντοπίστηκε στις αρχές λίγο πιο κάτω από το σημείο του φονικού.
Οι υπόλοιποι ροπαλοφόροι της επί­θεσης πρόλαβαν και έγιναν… καπνός. «Είχαν εξαφανιστεί, εγώ είδα δύο μέ­σα σε ένα στενό, αλλά μετά εμφανί­στηκαν πολλοί. Είδα δυο άτομα με ρόπαλα, 40-50 μέτρα μακριά από την καφετέρια» σημείωσε. «Δεν κοίταξα αν φορούσαν μπλούζες με διακριτι­κά. Ήταν σκοτεινά και τους είδα από μακριά» πρόσθεσε η ίδια πηγή.
 
Ο Παύλος Φύσσας ήταν γνωστός για την αντιφασιστική δράση του, ενώ μέσα από τους στίχους των τραγουδι­ών του περνούσε τα δικά του αντιρατσιστικά, αντιφασιστικά και αντινα-ζιστικά μηνύματα. Εξ ου και ο λόγος για τον οποίο στοχοποιήθηκε. Ο δρά­στης, άλλωστε, δεν ήταν στο σημείο της επίθεσης, αλλά τον… ενημέρω­σαν να «παρευρεθεί».
 
Έρευνα στη Χρυσή Αυγή
 
Παρουσία εισαγγελέα πραγματο­ποιήθηκε το πρωί της Τετάρτης έρευ­να από τις αστυνομικές δυνάμεις στα γραφεία της Χρυσής Αυγής στη Με­σογείων, αλλά και στα γραφεία στη Δεληγιάννη, μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα από μέλος του ναζι­στικού κόμματος του Νίκου Μιχαλολιάκου. Από νωρίς χθες, βρίσκονταν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις έξω από τα γραφεία περιμένοντας τον εισαγγελέα να δώσει την εντολή για την έρευνα. Παρόντες κατά τον έλεγ­χο ήταν και οι βουλευτές του κόμμα­τος Ηλίας Παναγιώταρος και Χρήστος Παππάς, οι οποίοι συνόδευσαν τον ει­σαγγελέα στα γραφεία.
Με την αποχώρηση του εισαγγελέα από τα κεντρικά γραφεία της Χρυσής Αυγής ολοκληρώθηκε η έρευνα στο κτήριο της λεωφόρου Μεσογείων. Νωρίτερα, μέλη της Χ.Α. που βρέθη­καν στο σημείο αποδοκίμασαν τους δημοσιογράφους που βρίσκονταν έξω από τα γραφεία. Στη συνέχεια ανέβηκαν στο κτήριο, βγήκαν στο μπαλκόνι και φωτογράφιζαν τους δημοσιογρά­φους. Γιατί; Επειδή έκαναν τη δου- λειά τους. Στον τόπο της δολοφονίας συγκεντρώθηκαν περίπου 200 άτομα από τον αντιφασιστικό χώρο το πρωί της Τετάρτης, ενώ το απόγευμα έγινε αντιφασιστική συγκέντρωση.
 
Ύποπτες σχέσεις

Πέραν της δολοφονικής επίθεσης που οδήγησε στον θάνατο του Παύ­λου Φύσσα, έγκυρες πηγές μιλούν στο «Ποντίκι» για πληροφορίες σύμ­φωνα με τις οποίες υπάρχει ολόκλη­ρο σχέδιο της Χρυσής Αυγής με συ­γκεκριμένους σκοπούς.
 
Πιο συγκεκριμένα και αναφορικά με την επίθεση στα μέλη του ΚΚΕ και του ΠΑΜΕ που έκαναν αφισοκόλληση στο Πέραμα την περασμένη Παρα­σκευή, υπάρχει, κατά τις πληροφορί­ες, πρόθεση του ναζιστικού μορφώ­ματος να δημιουργήσει απεργοσπαστικό σωματείο μέσα στη ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη κατηγορώντας το Συνδικάτο Μετάλλου πως με τις απερ­γίες που προκηρύσσει «διώχνει τα κα­ράβια και τους εφοπλιστές».

Η πραγματικότητα όμως είναι τε­λείως διαφορετική. Τα 40 άτομα που πρόσκεινται στο «συνδικάτο μίσους» στη ζώνη είτε είναι εργολάβοι είτε έχουν στενές σχέσεις με εφοπλιστικά συμφέροντα.
 
Άλλωστε δεν πρέπει να ξεχνάμε πως μία βασική θέση της Χ.Α. είναι να πέσει το ημερομίσθιο στα 18 ευρώ και να καταργηθούν τα συνεργεία ναυπηγών που πραγματοποιούν ελέγ­χους προκειμένου να διατηρούνται οι συνθήκες ασφαλείας στα καρνάγια.
 
Στις 8 Αυγούστου, μάλιστα, οι βου­λευτές του ναζιστικού κόμματος Ηλ. Παναγιώταρος, Ι. Λαγός και Ν. Μίχος ήταν παρόντες στην «παρθενική» συ­γκέντρωση των φασιστών στα ναυπη­γεία, όπου, πέραν των ύβρεων προς το Συνδικάτο Μετάλλου, εξαπολύθη­καν απειλές εναντίον μελών του ΠΑ­ΜΕ, του είδους «πρέπει να μπούμε μέσα στα συνδικάτα και να ξεριζώ­σουμε το ΠΑΜΕ από τις ρίζες του».
 
Αναφορικά με τους τρεις δράστες της επίθεσης στα μέλη του ΠΑΜΕ, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορί­ες, πρόκειται για στελέχη της Χρυσής Αυγής στο Πέραμα, ένας εκ των οποί­ων φέρεται και ως ηθικός αυτουργός της δολοφονικής επίθεσης κατά Αιγύπτιων ψαράδων τον Ιούλιο του 2012 στο Πέραμα. Είναι χαρακτηριστικό, επίσης, πως την προηγουμένη της εν λόγω επίθεσης ο βουλευτής της Χ.Α. Ι. Λαγός, μιλώντας σε εκδήλωση της τοπικής οργάνωσης σε καφετέρια της πόλης, είχε εξαπολύσει ύβρεις και απειλές κατά των μεταναστών στην περιοχή, προτρέποντας, μάλιστα, τα μέλη του κόμματος να προχωρούν σε πογκρόμ εναντίον τους.
 
Είναι ευρύτερα γνωστό, πάντως, πως κάποιοι ιχθυέμποροι της Ιχθυό­σκαλας Κερατσινίου προμηθεύουν τα συσσίτια «μίσους» των χρυσαυγιτών με ψάρια. Εκεί εργαζόταν τελευταία και ο δράστης της δολοφονίας του Παύλου…
 
«Δεν μας σταματά κανείς»
 
Το «ξέσπασμα» των νεοναζιστών που ξεκίνησε πριν από δέκα ημέρες με επιθέσεις στον Μελιγαλά και τα Γιαννιτσά και κορυφώθηκε με τη χθε­σινή δολοφονική επίθεση εναντίον του Παύλου Φύσσα, οφείλεται, σύμ­φωνα με εκτιμήσεις στο Μέγαρο Μα­ξίμου και στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, στη δημοσκοπική άνο­δο της Χ.Α., με μέλη του κόμματος
να αναφέρουν με αλαζονικό – πια – τρόπο πως «πλέον είμαστε πάνω από 1 εκατομμύριο. Δεν μας σταμα­τά κανείς».
 
Έτσι εκτιμάται ότι προκύπτουν οι επιθέσεις όχι μόνο εναντίον των μεταναστών, αλλά συνολικά κατά της δημοκρατίας, ακόμη και μελών άλ­λων κομμάτων. Σύμφωνα με πληρο­φορίες του «Π», τα τάγματα εφόδου της Χρυσής Αυγής λειτουργούν σε συ­νεργασία με ένστολους ομοϊδεάτες τους στην ΕΛ.ΑΣ. που τους ενημερώ­νουν για τα τυχόν μπλόκα της αστυνο­μίας μετά τις καταδρομικές τους επι­θέσεις.
 
Χαρακτηριστικό παράδειγμα συ­νιστά η επίθεση της προηγούμενης Παρασκευής κατά μελών του ΚΚΕ. Μετά το περιστατικό ο επικεφαλής της αστυνομικής δύναμης που έκανε έρευνα στα γραφεία της τοπικής ορ­γάνωσης του κόμματος στη Νίκαια, αναγκάστηκε να αλλάξει τις συχνό­τητες στους ασυρμάτους, προκειμέ­νου να δυσχεράνει την πληροφόρηση προς τους χρυσαυγίτες από καλοθε­λητές αστυνομικούς. Διότι υπάρχουν και καλοθελητές…

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 01:15