search
ΤΕΤΑΡΤΗ 17.04.2024 02:28
MENU CLOSE

“Κινδυνεύει να χάσει την όρασή του από το δακρυγόνο”

19.09.2013 12:14
\"Κινδυνεύει να χάσει την όρασή του από το δακρυγόνο\" - Media

Μετά τα εκτεταμένα επεισόδια χθες στο Κερατσίνι, μεταξύ διαδηλωτών και αστυνομίας, 31 άτομα οδηγήθηκαν στα εξωτερικά ιατρεία του Τζανείου Νοσοκομείου με τραύματα.

Μετά τα εκτεταμένα επεισόδια χθες στο Κερατσίνι, μεταξύ διαδηλωτών και αστυνομίας, 31 άτομα οδηγήθηκαν στα εξωτερικά ιατρεία του Τζανείου Νοσοκομείου με τραύματα.
 
Από τους διαδηλωτές που τραυματίστηκαν, οι 4 αντιμετώπισαν οφθαλμολογικά προβλήματα από τα χημικά, ενώ οι 15 οδηγήθηκαν στο τμήμα ορθοπεδικών, για να λάβουν τις πρώτες βοήθειες. Οι υπόλοιποι δεν αντιμετώπισαν κάποιο σοβαρό κίνδυνο και πήραν εξιτήριο.
 
Σοβαρότερη είναι η κατάσταση της υγείας για τον τεχνικό του protothema.gr, που βρέθηκε στη χθεσινή πορεία διαμαρτυρίας για να κάνει τη δουλειά του και απροκάλυπτα δυνάμεις των ΜΑΤ του πέταξαν δακρυγόνο στο μάτι.
 
Όπως αναφέρουν πληροφορίες από το νοσοκομείο υπέστη ρήξη βολβού και χειρουργήθηκε κατευθείαν μετά τη μεταφορά του. Το τραύμα είναι αρκετά σοβαρό, ενώ ο εργαζόμενος στο ΘΕΜΑ κινδυνεύει ακόμα και με απώλεια της όρασής του από τον ένα μάτι. Προς το παρόν δεν μπορεί να γίνει κάποια συγκεκριμένη πρόβλεψη, καθώς πρέπει να περάσουν 48 ώρες, προκειμένου να ξεκινήσει η αποκατάσταση του εξωτερικού τραύματος. 
 
Στην καταγγελία των γιατρών του Τζανείου αναφέρεται:
«Ως ιατροί του Τζανείου νοσοκομείου εκφράζουμε την έντονη ανησυχία μας, καθώς χθες το βράδυ 18/09/13, μετά την πορεία διαμαρτυρίας ενάντια στη δολοφονία του νεαρού Παύλου Φύσσα από μέλος της Χρυσής Αυγής, προσήχθησαν στα ΤΕΠ του χειρουργικού τμήματος 31 διαδηλωτές, όλοι με χτυπήματα στο κεφάλι. Οι τραυματίες ανέφεραν χτυπήματα με γκλομπ, κράνη, ασπίδες και κλωτσιές από ομάδες Δέλτα και Δίας, ενώ υπήρξαν καταγγελίες και για πέτρες που έπεφταν από την πλευρά της αστυνομίας προς τους διαδηλωτές κατακέφαλα, από μέλη της Χρυσής Αυγής. Ο ένας από τους τραυματίες αφού υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση, νοσηλεύεται στην οφθαλμολογική κλινική με ρήξη βολβού από κρότου λάμψης αφού όπως καταγγέλλει τον σημάδεψαν απευθείας στο πρόσωπο και κινδυνεύει με μόνιμη απώλεια της όρασης από τον ένα οφθαλμό. Κάνουμε έκκληση να σταματήσει άμεσα η πολιτική όξυνσης της κρατικής και παρακρατικής καταστολής για να μη θρηνήσουμε άλλα θύματα».
 
Αναφορικά με τον εργαζόμενο στο ΘΕΜΑ οι γιατροί τόνισαν ότι: «Ο ένας από τους τραυματίες αφού υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση, νοσηλεύεται στην οφθαλμολογική κλινική με ρήξη βολβού από κρότου λάμψης αφού όπως καταγγέλλει τον σημάδεψαν απευθείας στο πρόσωπο και κινδυνεύει με μόνιμη απώλεια της όρασης από τον ένα οφθαλμό. Κάνουμε έκκληση να σταματήσει άμεσα η πολιτική όξυνσης της κρατικής και παρακρατικής καταστολής για να μη θρηνήσουμε άλλα θύματα».

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 17.04.2024 01:39