search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 22:15
MENU CLOSE

«Χτυπούσαμε για να δείξουμε την πίστη μας στην οργάνωση»

20.09.2013 06:52
«Χτυπούσαμε για να δείξουμε την πίστη μας στην οργάνωση» - Media

Την παραστρατιωτική δράση της οργάνωσης, τον τρόπο μύησης σε αυτή αλλά και τις σχέσεις τις με το παρεμπόριο και το κοινό έγκλημα, περιγράφει με λεπτομέρειες πρώην μέλος της Χρυσής Αυγής Νίκαιας σε συνέντευξή του.

 
Την παραστρατιωτική δράση της οργάνωσης, τον τρόπο μύησης σε αυτή αλλά και τις σχέσεις τις με το παρεμπόριο περιγράφει με λεπτομέρειες πρώην μέλος της Χρυσής Αυγής Νίκαιας
 
Σύμφωνα με ρεπορτάζ του «Έθνους», για να αποδείξει κάποιος την πίστη του στην οργάνωση πρέπει να προχωρήσει σε συγκεκριμένες δράσεις στις οποίες περιλαμβάνονται επιθέσεις και χτυπήματα εναντίον μεταναστών, αλλά και αντιπάλων.
 
Όπως αναφέρει, τα μέλη αναλαμβάνουν ειδικές αποστολές για τις οποίες γνωρίζουν μόνο λίγοι και για όσους καταφέρουν να μπουν στον σκληρό πυρήνα, οι επιδόσεις τους καταγράφονται σε βιβλιαράκι. 
 
Για να γίνει κάποιος μέλος πρέπει να πληρώσει 20 ευρώ, να δείξει την ελληνική ταυτότητα και έτσι θα λάβει την κάρτα μέλους στην οποία αναγράφεται σε ποια οργάνωση ανήκει και έχει τον αριθμό μέλους.
 
Σύμφωνα με την μαρτυρία, η οργάνωση δεν χρησιμοποιεί μόνο γυμνασμένους άντρες -«μόνο γυμνασμένα μπράτσα», λέει χαρακτηριστικά, αλλά ακόμα και χάκερς για να κάνουν διαδικτυακές επιθέσεις.

Το πρώην μέλος της ΧΑ αναφέρει, δε, ότι οι έλεγχοι της αστυνομίας είναι «μιλημένοι», καθώς αστυνομικός του Α.Τ. Νίκαιας είναι χρυσαυγίτης και δίνει πληροφορίες στον πυρήνα της ΧΑ, ενώ αναλαμβάνει να «καθαρίσει» για όσους πιαστούν στα «πράσα».

Ερωτηθείς ειδικότερα για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, αναφέρει: «Ξέρω ότι τον είχαν στη μπούκα γιατί είχε αντιφασιστικά τραγούδια. Είχε κάποιους στίχους που βρίζει τους χρυσαυγίτες».
 
Το τάγμα εφόδου της Νίκαιας, συνεχίζει ο πρώην χρυσαυγίτης, έχει και τα δικά του διακριτικά. Τα μέλη της Τ.Ο Νίκαιας φορούν πάντα ασπρόμαυρη παραλλαγή και μαύρη μπλούζα, ρούχα τα οποία ψωνίζουν από κατάστημα που βρίσκεται πλάι στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής που κάνει και ειδική έκπτωση στα μέλη της Χρυσής Αυγής.
 
Παράλληλα ο μάρτυρας που επικαλείται η εφημερίδα υποστηρίζει πως υπεύθυνος, αρχηγός, της οργάνωσης στην περιοχή είναι ο Γιώργος Πατέλης, ο οποίος δημιούργησε και τον πυρήνα και ενημερώνει πάντα τον βουλευτή Γιάννη Λαγό που είναι υπεύθυνος των οργανώσεων της περιοχής.
 
Μάλιστα υποστηρίζει πως τα μέλη της οργάνωσης συμμετέχουν ακόμα και σε παρεμπόριο. «Δίνουν ρούχα που συγκεντρώνονται από τους πολίτες για τους φτωχούς σε Πακιστανούς οι οποίοι πωλούν τα ρούχα αυτά σε λαϊκές και στη συνέχεια δίνουν ποσοστό στα μέλη της Χρυσής Αυγής με τα οποία συνεργάζονται».

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 22:15