search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 00:04
MENU CLOSE

Φασιστικό σχέδιο σε πλήρη εξέλιξη

21.09.2013 21:00
oldphotoshrisi_avgi1379669198.jpg

Ω, η Ακροδεξιά! Ένα συνονθύλευμα ψυχικά διαταραγμένων ατόμων». Αυτό το σχόλιο δημοσιεύθηκε κάτω από το ρεπορτάζ στην ηλεκτρονική έκδοση της γαλλικής εφημερίδα «Liberation»

Ω, η Ακροδεξιά! Ένα συνονθύλευμα ψυχικά διαταραγμένων ατόμων». Αυτό το σχόλιο δημοσιεύθηκε κάτω από το ρεπορτάζ στην ηλεκτρονική έκδοση της γαλλικής εφημερίδα «Liberation» για την εν ψυχρώ δολοφονία του νεαρού αντιφασίστα Παύλου Φύσσα από τον νεοναζί στο Κερατσίνι. Μακάρι να είχε δίκιο ο αναγνώστης της εφημερίδας, αλλά δεν είναι ακριβώς έτσι. Ο νεοναζιστικός εσμός δεν είναι ψυχικά διαταραγμένος, αλλά απολύτως συγκροτημένος και με οργανωμένο σχέδιο.
Ένα μέρος αυτού του σχεδίου βρίσκεται ήδη στα χέρια των αρχών και αξιολογείται.
Η χθεσινή επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ. στα γραφεία της Χρυσής Αυγής έγινε με τόσο μεγάλη καθυστέρηση, ώστε να μοιάζει προσχηματική: δέκα ολόκληρες ώρες μετά τη δολοφονία του νεαρού αντιφασίστα και μουσικού. Ήδη μερικές μέρες πριν, όπως θα δείτε και στο ρεπορτάζ των σελίδων 44-45 στην εφημερίδα "Το Ποντίκι", κάποιοι στην αστυνομία, κατ’ εξοχήν αρμόδιοι, με αφορμή την επίθεση την Παρασκευή κατά των μελών του ΚΚΕ στο Πέραμα, άρχισαν να μιλούν χαμηλοφώνως για την ύπαρξη συγκροτημένου σχεδίου.
Μέρος του σχεδίου αυτού περιγράφεται στο προαναφερόμενο ρεπορτάζ και κάνει λόγο για τους στόχους της Χ.Α. στη ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη και την ευρύτερη περιοχή. Όμως από χθες τα στόματα άνοιξαν λίγο περισσότερο, καθώς η έρευνα έφερε στο φως μερικές φοβερές λεπτομέρειες.

Έγγραφο
Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, κατά τη χθεσινή έρευνα προέκυψε ένα μεγάλο «λαβράκι»: ένα πολυσέλιδο έγγραφο «εσωτερικής» χρήσεως, το οποίο περιγράφει με λεπτομέρειες το σχέδιο διείσδυσης της Χρυσής Αυγής στους δύο χώρους που, περισσότερο απ’ όλους τους άλλους, την ενδιαφέρουν – για διαφορετικούς λόγους ο καθένας.
1 Ο ένας είναι τα σχολεία της Μέσης Εκπαίδευσης. Ο προφανής λόγος είναι το χτίσιμο του «μέλλοντος» του ναζιστικού κόμματος. Η παρουσία άλλωστε των σύγχρονων ναζί στα σχολεία είναι γνωστή από καιρό. Όμως αυτό που προξένησε τεράστια εντύπωση στους αστυνομικούς ήταν η αρτιότητα στον σχεδιασμό, την κατανομή ρόλων και τον προσδιορισμό συγκεκριμένων δράσεων. Η απογοήτευση στα λόγια της πηγής μας, ειλικρινής ή όχι, ήταν εμφανής: «Τους είχαμε υποτιμήσει».
2 Ο δεύτερος στόχος είναι η επέκταση της επιρροής της Χρυσής Αυγής στις λαϊκές γειτονιές. Αν και ο κόσμος γνωρίζει τα συσσίτια και τις αιμοδοσίες «μόνο για Έλληνες», οι λεπτομέρειες είναι εντυπωσιακές. Η μέθοδος εντοπισμού οικογενειών χωρίς εργαζόμενους, με πρόβλημα επιβίωσης, αλλά και οι τρόποι προσέγγισής τους – ακόμη και από μη μέλη της Χρυσής Αυγής, με τη μέθοδο της «πυραμίδας» – μέσω της διανομής τροφίμων πόρτα – πόρτα, είναι ένα από τα στοιχεία του εγγράφου.
Στην πραγματικότητα, στα χέρια των αρχών έχει περιέλθει ένα πλήρες «οργανόγραμμα» των στόχων, των δράσεων και των κατ’ άτομο αρμοδιοτήτων των μελών της Χρυσής Αυγής. Πόσες λεπτομέρειές του θα γίνουν γνωστές ή πόσο θα αξιοποιηθούν ή αν θα ενταχθεί ως στοιχείο στη δικογραφία είναι, προς το παρόν, άγνωστο.
Το βέβαιο είναι ότι η ΕΛ.ΑΣ. απέκτησε ένα ντοκουμέντο το οποίο μπορεί να δώσει αρκετό υλικό για έρευνα.

Μένος
Αν τα σχολεία είναι ο πρώτος στόχος των ναζιστών, υπό την έννοια της δημιουργίας της «επόμενης γενιάς», το σημερινό επίδικο είναι η άλωση των λαϊκών περιοχών με τα μεγάλα ποσοστά ανεργίας και τα προβλήματα επιβίωσης των φτωχών οικογενειών. Πρόκειται για περιοχές στις οποίες κυριαρχούσε, ανεξάρτητα από την εκλογική συμπεριφορά και την ένταξη, η ιδεολογική συγγένεια με τα κόμματα της Αριστεράς.
Αυτός είναι ένας επιπλέον λόγος για το μένος των ναζί εναντίον των κομμάτων της Αριστεράς, τις προσπάθειες διάλυσης των σωματείων, τους ξυλοδαρμούς και τις επιθέσεις σε γραφεία. Τώρα όμως ήρθε να προστεθεί και μια δολοφονία, από την οποία είναι δύσκολο να «ξεπλυθούν». Ακόμη και το γεγονός ότι ο Παύλος Φύσσας ήταν ένας… λευκός Έλληνας μετατρέπει σε πρόσχημα ακόμη και τον ανθρωποφαγικό λόγο τους κατά των μεταναστών. Θα πρέπει να περιμένουμε το επόμενο θύμα, έναν… μη αριστερό Έλληνα, για να συνειδητοποιήσουμε ότι η ναζιστική γάγγραινα απειλεί να σαπίσει ολόκληρο το κοινωνικό σώμα;
Ύστερα από όλα όσα έγιναν αυτές τις τελευταίες μέρες, έφτασε η ώρα ο ελληνικός λαός να απομονώσει τον ναζισμό και τους φορείς του. Όσο ταχύτερα τόσο καλύτερα. Ας σώσουμε ό,τι μπορούμε – και προλαβαίνουμε…

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 00:03