11/12/2019 11:08:52

Σαμαράς: Κανέναν δεν συμφέρει σήμερα να δημιουργηθεί ανωμαλία

Σαμαράς: Κανέναν δεν συμφέρει σήμερα να δημιουργηθεί ανωμαλία
  - Media
Οι Ευρωπαίοι εταίροι θα τηρήσουν τις δεσμεύσεις τους, εφόσον και η Ελλάδα τηρήσει τις δικές της δήλωσε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς και επανέλαβε «το ότι δεν “εκβιάζομαι” εξυπακούεται».

Σε συνέντευξη του στην εφημερίδα «Παραπολιτικά» ο Αντώνης Σαμαράς απαντώντας σε ερώτηση για το αν φοβάται το «σύστημα» που θα ήθελε πολιτική αποσταθεροποίηση δήλωσε ότι «Δεν κατασκευάζω "εχθρούς", ούτε προσχωρώ σε "θεωρίες συνωμοσίας". Τι να φοβάμαι; Κανέναν δεν συμφέρει σήμερα να δημιουργηθεί ανωμαλία. Κανέναν! Είναι δυνατόν ένας πρωθυπουργός, που παλεύει να βγάλει τη χώρα του από τέτοια κρίση, να δέχεται "εκβιασμούς";», αναφέροντας χαρακτηριστικά «Το ότι δεν "εκβιάζομαι" εξυπακούεται».

Ο Αντώνης Σαμαράς υποστήριξε ότι έχει τη βεβαιότητα ότι οι Ευρωπαίοι εταίροι θα τηρήσουν τις δεσμεύσεις τους, εφόσον και η Ελλάδα τηρήσει τις δικές της, εκφράζοντας την εκτίμηση ότι με την ύπαρξη πρωτογενούς πλεονάσματος, θα ξεκινήσει τριετής πορεία, που θα οδηγήσει σε ανάκαμψη την οικονομία και ανακούφιση τους ασθενέστερους.

Ο πρωθυπουργός άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο, οι επικείμενες αυτοδιοικητικές εκλογές να γίνουν με νέο εκλογικό σύστημα, με βάση την πρόταση να εκλέγονται χωριστά οι δήμαρχοι και χωριστά οι δημοτικοί σύμβουλοι από ενιαίο ψηφοδέλτιο, ώστε να μπορούν να ψηφίζονται από τον καθένα υποψήφιοι διαφορετικών συνδυασμών.

«Θα συζητήσουμε με όλα τα κόμματα και πρωτίστως με τους κυβερνητικούς εταίρους μας. Είναι μία πρόταση αξιοκρατίας, που σίγουρα θα ικανοποιούσε τον πολίτη» σημείωσε ο Αντώνης Σαμαράς.

Παράλληλα, χαρακτήρισε ως «κούφιες απειλές» με «νομικά προβλήματα» τα όσα είπε ο Αλέξης Τσίπρας, από το βήμα της ΔΕΘ, ότι εφόσον ο ΣΥΡΙΖΑ, έρθει στην εξουσία, θα κρατικοποιήσει, Οργανισμούς και Ακίνητα του Δημοσίου, που θα έχουν αποκρατικοποιηθεί επί των ημερών της παρούσας κυβέρνησης. 

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.