search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 22:47
MENU CLOSE

Η αναδιάρθρωση του χρέους είναι η λύση λέει ο Αλέξης Τσίπρας

21.09.2013 12:09
Η αναδιάρθρωση του χρέους είναι η λύση λέει ο Αλέξης Τσίπρας - Media

«Η λύση για την Ελλάδα και για τον ευρωπαϊκό Νότο, είναι η αναδιάρθρωση του χρέους και ένα πρόγραμμα ανάπτυξης», υποστήριξε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας σε συνέντευξη του στην αυστριακή εφημερίδα «Ντερ Στάνταρντ». 

«Η λύση για την Ελλάδα και για τον ευρωπαϊκό Νότο, είναι η αναδιάρθρωση του χρέους και ένα πρόγραμμα ανάπτυξης», υποστήριξε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας σε συνέντευξη του στην αυστριακή εφημερίδα «Ντερ Στάνταρντ». 

«Η αντίθεσή μας κατά των προγραμμάτων λιτότητας, έγκειται στο ότι αυτά έχουν ως αποτέλεσμα το αντίθετο από εκείνο που έπρεπε να έχουν και η λύση για την Ελλάδα δεν είναι νέα δάνεια, με τα οποία θα πληρωθούν παλιά δάνεια – κάτι που ανεβάζει μόνον στα ύψη το χρέος και εμποδίζει την πρόσβαση στις αγορές», τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας.  

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, αν υπάρξει αναδιάρθρωση του χρέους, οι αγορές, οι οποίες δεν δανείζουν την Ελλάδα διότι δεν πιστεύουν ότι τα χρήματα θα επιστραφούν ποτέ, θα αντιδράσουν διαφορετικά και από τη στιγμή που υπάρξει ένα βιώσιμο επίπεδο χρέους, θα υπάρξει και πάλι χρήμα και ανάπτυξη, προσθέτει, παραπέμποντας στο γεγονός πως πριν την εφαρμογή του προγράμματος το 2010 το χρέος ανερχόταν στο 110% του ΑΕΠ και σήμερα στο 170%.

Ο ΣΥΡΙΖΑ, όπως σημειώνει, στρέφεται κατά της πολιτικής των κυβερνήσεων, που έφερε τους ανθρώπους του Νότου σ' ένα αδιέξοδο και αργά ή γρήγορα και οι πολίτες στη Γερμανία ή την Αυστρία, θα πληρώσουν το τίμημα για ένα πρόγραμμα λιτότητας, που σε καμία περίπτωση δεν είναι βιώσιμο.

Για το ζήτημα της επιστροφής του αναγκαστικού δανείου από τη Γερμανία, ο Αλέξης Τσίπρας επεσήμανε πως αποτελεί εδώ και πολύ καιρό πάγια θέση του κόμματός του και θα ήταν προς όφελος όλων, καθώς πρόκειται κατά βάση για ζήτημα ηθικής και ακόμη και αν επρόκειτο μόνον για ένα ευρώ, θα έπρεπε να είχε διευθετηθεί.

Σε σχέση με τους γερμανικούς ισχυρισμούς πως έχουν λυθεί όλα τα ζητήματα των αποζημιώσεων, ο Αλέξης Τσίπρας υποστήριξε ότι το θέμα εξακολουθεί να είναι ανοικτό, θέτοντας το ερώτημα αν η καγκελάριος Μέρκελ θεωρεί ότι έχει κλείσει τότε γιατί αποφεύγει τον διάλογο με την Ελλάδα, συμπληρώνοντας ότι το ζήτημα του αναγκαστικού δανείου είναι μια ιστορική υποχρέωση, στην οποία η Γερμανία δεν ανταποκρίθηκε και από την πλευρά της η Ελλάδα είναι μια χώρα σε μια ανθρωπιστική κρίση και δεν έχει την πολυτέλεια να το θέσει στην άκρη.

Η ανάληψη της εξουσίας από τον ΣΥΡΙΖΑ στην Ελλάδα θα αποτελούσε, κατά την άποψή του Αλέξη Τσίπρα, μια μεγάλη πολιτική μεταστροφή σε ολόκληρη Ευρώπη, που χρειάζεται ένα «New Deal», που θα δημιουργήσει θέσεις εργασίας και ανάπτυξη, ενώ στην Ελλάδα ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει να σταματήσει την εφαρμογή του λάθους προγράμματος, να αποκαταστήσει την αξιοπρέπεια των ανθρώπων και να αναδιανείμει τους πόρους στους φτωχούς.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 22:45