search
ΤΡΙΤΗ 23.04.2024 17:21
MENU CLOSE

Κι επίσημα τέλος το Ελληνικό ως αεροπορική εγκατάσταση

23.09.2013 08:14
Τρία καυτά ερωτήματα για το Ελληνικό ζητούν απαντήσεις - Media

Οριστικό τέλος έβαλε το υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων στον χαρακτηρισμό του Ελληνικού ως αεροπορική εγκατάσταση.

 
Οριστικό τέλος έβαλε το υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων στον χαρακτηρισμό του Ελληνικού ως αεροπορική εγκατάσταση.
 
Η σχετική απόφαση δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως και στη Διαύγεια και έχει τίτλο «Κατάργηση Κρατικού Αερολιμένα Αθηνών στο Ελληνικό, ως αεροπορικής εγκατάστασης». Τερματίζονται έτσι και τυπικά 68 χρόνια ιστορίας του αεροδρομίου του Ελληνικού, το οποίο σταμάτησε να λειτουργεί το 2001, ενώ κάποιες εγκαταστάσεις του χρησιμοποιήθηκαν το 2004 για τους Ολυμπιακούς Αγώνες.
 
Δώδεκα χρόνια μετά την παύση λειτουργίας του και εννέα χρόνια μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας, οι περισσότερες εγκαταστάσεις του είναι εγκαταλειμμένες.

Το σχέδιο της «Ελληνικόν ΑΕ» για την εκμετάλλευση του πρώην αεροδρομίου, που όμως δεν είναι δεσμευτικό, προβλέπει δόμηση έως 3.600.000 τ.μ., καθώς και δημιουργία μητροπολιτικού πάρκου 2.000 στρεμμάτων.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 23.04.2024 17:21