search
ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 06:13
MENU CLOSE

Συλλήψεις μελών της Χρυσής Αυγής για οπλοκατοχή (Video)

23.09.2013 08:34
Συλλήψεις μελών της Χρυσής Αυγής για οπλοκατοχή (Video) - Media

Οκτώ συλλήψεις μελών της Χρυσής Αυγής πραγματοποίησε η αστυνομία σε επιχειρήσεις που έκανε έξω από τα γραφεία του ακροδεξιού κόμματος σε Θεσσαλονίκη και Χαλκίδα.

Οκτώ συλλήψεις μελών της Χρυσής Αυγής πραγματοποίησε η αστυνομία σε επιχειρήσεις που έκανε έξω από τα γραφεία του ακροδεξιού κόμματος σε Θεσσαλονίκη και Χαλκίδα.


 
Στη Θεσσαλονίκη οι άνδρες της αστυνομίας έκαναν έλεγχο σε πέντε άτομα ηλικίας 25, 39, 17, 22 και 20 ετών στην οδό Λιβανόβου κοντά στα γραφεία του ακροδεξιού κόμματος. Στην κατοχή τους βρέθηκαν δύο δακρυγόνα σπρέι, τρεις πτυσσόμενες ράβδοι (γκλόμπ), ένας σουγιάς και μία κροτίδα, ενώ, σύμφωνα με την αστυνομία και οι πέντε δήλωσαν μέλη της Χρυσής Αυγής.
 

Σε έρευνα που έγινε παρουσία εισαγγελέα στα σπίτια τους βρέθηκε μια πτυσσόμενη μεταλλική ράβδος, ένα δακρυγόνο σπρέι, μία σιδερογροθιά και ένα αεροβόλο πιστόλι.
 

Παράλληλα διενεργήθηκε έρευνα στα γραφεία της τοπικής οργάνωσης Θεσσαλονίκης.
 
Στη Χαλκίδα οι αρχές πραγματοποίησαν αστυνομική επιχείρηση έξω από τα γραφεία της Χρυσής Αυγής μετά από καταγγελία πολίτη ο οποίος υποστήριξε ότι κάτω από τα γραφεία υπήρχαν άτομα που έφεραν πάνω τους όπλα.
 
Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης συνελήφθησαν τρία άτομα, ηλικίας 34, 35 και 43 χρονών, οι οποίοι είχαν τοποθετήσει στην είσοδο των γραφείων δέκα κοντάρια με σημαίες, είκοσι ασπίδες και επτά κράνη. Στη διάρκεια της επιχείρησης έγινε περιορισμένη χρήση χημικών .
 

Σε βάρος όλων των συλληφθέντων σχηματίσθηκε δικογραφία για παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 03:33