search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 19:26
MENU CLOSE

Τσίπρας: «Ήρθε η ώρα η ΧΑ να τεθεί ενώπιον του νόμου»

23.09.2013 11:56
Τσίπρας: «Ήρθε η ώρα η ΧΑ να τεθεί ενώπιον του νόμου»
 - Media

Το αίτημα του ΣΥΡΙΖΑ ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας να αναλάβει πρωτοβουλίες προκειμένου να αντιμετωπιστεί η «εγκληματική δράση των νεοναζί» μετέφερε ο Αλέξης Τσίπρας στον Κάρολο Παπούλια 

 
Το αίτημα του ΣΥΡΙΖΑ ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας να αναλάβει πρωτοβουλίες προκειμένου να αντιμετωπιστεί η «εγκληματική δράση των νεοναζί» μετέφερε ο Αλέξης Τσίπρας στον Κάρολο Παπούλια κατά τη συνάντησή που πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι στο Προεδρικό Μέγαρο. Εξερχόμενος ο Αλέξης Τσίπρας σημείωσε πως «ήρθε η ώρα η Χρυσή Αυγή να τεθεί ενώπιον του νόμου» ενώ δήλωσε την δυσαρέσκειά του για το γεγονός ότι «ο πρωθυπουργός δεν επιθυμεί σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για την αντιμετώπιση της Χρυσής Αυγής και του φασισμού». Παράλληλα, ενημέρωσε για την πρόθεση του ΣΥΡΙΖΑ να ζητήσει έκτακτη σύγκληση της Ολομέλειας, καθώς και προ ημερησίας συζήτηση όταν ξεκινήσει η νέα κοινοβουλευτική σύνοδος.
 
Στις δηλώσεις που έγιναν μπροστά στις κάμερες πριν τη συνάντηση ο Αλέξης Τσίπρας τόνισε:
 
«Προσπαθούμε να είμαστε δυνατοί με όσα συμβαίνουν τόσο καιρό. Είχαμε το φίδι στον κόρφο μας. Κάποιοι νόμιζαν ότι ήταν φιδάκι, έπαιζαν μαζί του, το χάιδευαν και τώρα κοντεύει να μας πνίξει". "Κάποιοι ξαφνιάζονται", παρατήρησε ο Αλ. Τσίπρας, για να υπογραμμίσει στην συνέχεια: "Έφθασε η ώρα η Πολιτεία θεσμικά, με αποφασιστικότητα να αντιμετωπίσει το θέμα. Έχει τις δυνατότητες. Υπάρχει το νομικό πλαίσιο. Απαιτείται πολιτική βούληση».
 
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ανακαλώντας τις αγωνιστικές του περγαμηνές, υπογράμμισε: «Εγώ μικρό παιδί πολέμησα τον φασισμό και τον ναζισμό, είμαι ιδιαίτερα ευαίσθητος σε αυτό. Υπέρτατο καθήκον μου ως Προέδρου της Δημοκρατίας είναι να υπερασπιστώ την Δημοκρατία και τον ελληνικό λαό από την λαίλαπα, που επέρχεται».
 
Η δήλωση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ έξω από το προεδρικό Μέγαρο, αμέσως μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης, έχει ως εξής:
 
«Ζήτησα από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να αναλάβει κάθε δυνατή πρωτοβουλία, προκειμένου να αντιμετωπιστεί αποφασιστικά και συντεταγμένα από την Πολιτεία  η εγκληματική δράση των νεοναζί στη χώρα μας.  Ήρθε η ώρα η Χρυσή Αυγή να τεθεί ενώπιον του νόμου.
 
Ήρθε η ώρα να μπει ένα τέλος στην ανοχή, να μπει ένα τέλος στο χάιδεμα από  μερίδα των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης, ήρθε η ώρα να μπει ένα τέλος στις ανιστόρητες εξισώσεις που αντικειμενικά αθωώνουν και νομιμοποιούν πολιτικά την εγκληματική δραστηριότητα των νεοναζί στη χώρα μας.
 
Μαθαίνω ότι ο πρωθυπουργός δεν επιθυμεί σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για την αντιμετώπιση της Χρυσής Αυγής και του φασισμού. Ειλικρινά θλίβομαι γι αυτό.
 
Σε κάθε περίπτωση, εμείς σήμερα θα ζητήσουμε από τον Πρόεδρο της Βουλής έκτακτη σύγκληση της Ολομέλειας, προκειμένου ανοιχτά και μπροστά στο λαό να καταθέσουμε τις προτάσεις και τις θέσεις μας για την αντιμετώπιση της εγκληματικής δράσης των νεοναζί. Και βεβαίως, ανεξάρτητα από την ανταπόκριση ή όχι του προέδρου της Βουλής, με τη νέα Σύνοδο θα ζητήσουμε Προ Ημερησίας Διάταξης συζήτηση στη Βουλή για το θέμα αυτό».
 
Σε κάθε περίπτωση, ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι εγγυητής της ομαλότητας και των δημοκρατικών θεσμών και μαζί με την μεγάλη πλειοψηφία του λαού μας πιστεύουμε ότι θα καταφέρουμε να απομονώσουμε τους εγκληματίες και να προστατέψουμε την κοινωνία από τη βαρβαρότητα».
 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 19:26