search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 01:29
MENU CLOSE

Και με κούρεμα νέα μέτρα

23.09.2013 21:00

Σε γνώριμα νερά κινήθηκε ο γ.γ. της Κ.Ε. του ΚΚΕ στη συνέντευξη Τύπου του κόμματος στη ΔΕΘ.

Σε γνώριμα νερά κινήθηκε ο γ.γ. της Κ.Ε. του ΚΚΕ στη συνέντευξη Τύπου του κόμματος στη ΔΕΘ: ως επί το πλείστον, κατέθεσε τη διαφωνία του Περισσού με τις θέσεις που υπερασπίζεται ο ΣΥΡΙΖΑ και απέκλεισε για πολλοστή φορά την πιθανότητα κυβερνητικής συνεργασίας ή οποιασδήποτε συστράτευσης με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Χωρίς να αποκλείει το ενδεχόμενο εκλογών, εκτίμησε ότι αυτήν τη στιγμή δεν είναι πολύ πιθανές, καθώς, όπως είπε, «δεν τις θέλει κανείς», ούτε οι δανειστές ούτε οι παράγοντες της αγοράς, ενώ και τα υπόλοιπα κόμματα (Ν.Δ., ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ, ΣΥΡΙΖΑ) δεν είναι έτοιμα, ανεξαρτήτως του τι λέει ο καθένας δημόσια.

Στις αναφορές του για τον ΣΥΡΙΖΑ τον κατηγόρησε ότι «ανοίγει διάπλατα τις πόρτες» στους εργατοπατέρες αλλά και σε πολιτικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ που μας έφεραν εδώ που μας έφεραν, ενώ όσον αφορά τις προτάσεις του για το κούρεμα του χρέους είπε πως είτε με κούρεμα είτε χωρίς, είτε με αναιμική ανάπτυξη (την οποία προβλέπει το ΚΚΕ) είτε χωρίς, η εναλλαγή στην εξουσία δεν θα δώσει οριστικές λύσεις στα προβλήματα του λαού όσο το καπιταλιστικό σύστημα δεν ανατρέπεται.

Αντιθέτως είπε, ακόμη και με κούρεμα του χρέους και χωρίς μνημόνια «θα εξακολουθούν να ισχύουν τα αντιλαϊκά μέτρα, που έχουν ψηφιστεί μέχρι σήμερα, και θα παρθούν και καινούργια». «Δεν υπάρχει» τόνισε «ούτε μία περίπτωση στο εκατομμύριο (και το υπογράφουμε αυτό) να δώσει δάνειο η Γερμανία, η Ε.Ε., το ΔΝΤ, και να μην ζητήσει μέτρα» και την «αυστηρή τήρηση των ήδη υπαρχόντων. Για τον εκφυλισμό του συνδικαλιστικού – εργατικού κινήματος επέρριψε ευθύνες στη συνδικαλιστική γραφειοκρατία «που εξέθρεψαν τα κόμματα που ήταν σε κυβερνήσεις, τα κυβερνητικά κόμματα ή κόμματα της κυβερνώσας, όπως λέγεται, Αριστεράς ή κόμματα που συμμετείχαν σε αστικούς θεσμούς». Όσον αφορά τη Χρυσή Αυγή – απαντώντας σε ερώτηση για την επίθεση που δέχτηκε το ΚΚΕ στο Πέραμα – σημείωσε ότι «είναι γέννημα – θρέμμα αυτού του συστήματος» το οποίο την αξιοποιεί «για να εμποδίσει την ανάπτυξη του εργατικού κινήματος». Σημείωσε επίσης ότι είναι σε «ανοιχτή γραμμή» με επιχειρηματικά – εργοδοτικά συμφέροντα.

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 01:21