search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 03:53
MENU CLOSE

Έκθετος ο υπουργός Δικαιοσύνης στη Βουλή

23.09.2013 17:05
Έκθετος ο υπουργός Δικαιοσύνης στη Βουλή - Media

Όχι, τελικά, δεν ήταν ο υπουργός Μεταφορών που είχε καταθέσει πραξικοπηματικά την τροπολογία για τις μετοχές ναυτιλιακών εταιρειών… Ο κ.  Χρυσοχοΐδης μετά το "χάος" που επικράτησε στη Βουλή, έδειξε ως υπεύθυνο τον υπουργό Δικαιοσύνης Χ. Αθανασίου!

«Ορφανή» άφησε σήμερα από τη Βουλή ο υπουργός Μεταφορών Μ. Χρυσοχοΐδης την σκανδαλώδη τροπολογία που κατατέθηκε αιφνιδίως την Παρασκευή στο νομοσχέδιο για τα ΚΤΕΛ και ορίζει ότι όσοι με βάση το νόμο υποβάλλουν ετήσιες δηλώσεις «Πόθεν Έσχες» (σ.σ: μεταξύ άλλων, πολιτικοί, εκδότες, τραπεζίτες, καναλάρχες, δημοσιογράφοι, κ. άλ) δεν είναι υποχρεωμένοι να δηλώνουν τις μετοχές ναυτιλιακών εταιρειών που έχουν στην κατοχή τους.

«Εγώ δεν είμαι κομιστής κανενός!..»
Αντιμέτωπος με τις ομόθυμες αντιδράσεις όλων των κομμάτων που αξίωσαν επιτακτικά να αποσυρθεί, αφήνοντας μάλιστα, ορισμένοι από αυτούς βαρύτατους υπαινιγμούς, ο κ. Χρυσοχοΐδης, αντέδρασε οργισμένα όταν ο Δ. Παπαδημούλης από τον ΣΥΡΙΖΑ τον ρώτησε δηκτικά «την είχατε διαβάσει προηγουμένως;..» και προχωρώντας σε μια σαφή αποδοκιμασία, είπε «εγώ δεν είμαι κομιστής, ούτε αγγελιοφόρος κανενός κύριε λαϊκιστά!..». Την ίδια στιγμή, σπεύδοντας να λύσει την απορία όλων των βουλευτών για τον εμπνευστή της διάταξης και με δεδομένο ότι και το υπουργείο Οικονομικών δήλωνε μέχρι χθες άγνοια, υπέδειξε ευθέως τον δράστη λέγοντας «ο υπουργός Δικαιοσύνης κ. Χ. Αθανασίου την έχει καταθέσει! Εγώ κατέθεσα τρεις τροπολογίες απόλυτα συναφείς με το νομοσχέδιο. Προστέθηκε και αυτή την τελευταία στιγμή. Θα έρθει στη Βουλή ο αρμόδιος υπουργός να μας εξηγήσει περί τίνος πρόκειται».

Γ. Βλάχος:«Πάρτε την πίσω!»
Είχε προηγηθεί εισαγωγική τοποθέτηση του προέδρου της Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου Γ. Βλάχου, ο οποίος διερμηνεύοντας τις αρνητικές διαθέσεις όλων των πτερύγων, έσπευσε να ανοίξει το θέμα, λέγοντας χαρακτηριστικά «κανονικά θα έπρεπε να συζητήσουμε αυτήν την τροπολογία στην Ολομέλεια. Κατατέθηκε όμως αναιτιολόγητα, χωρίς καν την έκθεση του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους. Δεν μπορεί…Κάτι πρέπει να γίνει. Πάρτε την πίσω! Δεν μπορεί να ψηφιστεί…Τουλάχιστον όχι από εμένα!».

ΣΥΡΙΖΑ«Ποιο είναι το μαγειρείο της διαπλοκής;
Ακολούθησε ο κ. Παπαδημούλης, ο οποίος αφού παρατήρησε ότι η τροπολογία κατατέθηκε αντιδεοντολογικά και ενώ είχε ολοκληρωθεί η λεγόμενη πρώτη ανάγνωση του νομοσχεδίου, έκανε λόγο για «φωτογραφική, σκανδαλώδη, ύποπτη και με οσμή διαπλοκής» ρύθμιση και διερωτήθηκε «ποιος την έχει εισηγηθεί; Και ποιους θέλει να καλύψει; Διότι μεταξύ των υπόχρεων, είναι και καναλάρχες και εκδότες και ξέρουμε ότι τελευταία κάποιοι εφοπλιστές έχουν μπει στα ΜΜΕ και διαφημίζουν τη φιλία τους με τον πρωθυπουργό. Πρέπει να αποσυρθεί. Και η κυβέρνηση είναι υποχρεωμένη να εξηγήσει ποιος ο λόγος που κατατέθηκε και ποιο είναι το μαγειρείο της διαπλοκής που την ετοίμασε».

«Ως εδώ τα παιχνιδάκια!»
Αιφνιδιασμένος δήλωσε από το ΠΑΣΟΚ ο Θ. Μωραΐτης-«δεν ενημερωθήκαμε από κανέναν» είπε- σημειώνοντας ότι «εγείρονται ερωτηματικά» και ζητώντας με τη σειρά του εξηγήσεις από τον αρμόδιο υπουργό. «Απαράδεκτη» εξάλλου την χαρακτήρισαν τόσο η Ασημίνα Ξηροτύρη από τη ΔΗΜ.ΑΡ, όσο και η Μίκα Ιατρίδη των Ανεξάρτητων Ελλήνων, με τον Μ. Σενετόπουλο της ΝΔ να θεωρεί «δεδομένο ότι θα αποσυρθεί» ενώ και ο Νίκος Μωραΐτης του ΚΚΕ μίλησε για «χαριστική ρύθμιση απέναντι στους εφοπλιστές». Η μόνη που έλαμψε δια της απουσίας της, ήταν η Χρυσή Αυγή, που δεν φημίζεται για τις κακές της σχέσεις με τον εφοπλιστικό κόσμο…
Συνοψίζοντας την ολιγόλεπτη συζήτηση ο κ. Βλάχος, οριοθέτησε με ακρίβεια τις πολιτικές αντοχές αρκετών βουλευτών της πλειοψηφίας αυτήν την εποχή, λέγοντας αυστηρά «τέρμα αυτά τα παιχνιδάκια στις πλάτες των βουλευτών! Όλα έχουν ένα τέλος!».
 
 
 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 01:15