search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 10:52
MENU CLOSE

Ξεσκεπάστε το ναζιστικό παρακράτος

24.09.2013 05:13
Ξεσκεπάστε το ναζιστικό παρακράτος - Media

Το θέμα δεν είναι αν εμείς εμπιστευόμαστε τη διακήρυξη της κυβέρνησης ότι θα ερευνήσει πλήρως το πιο επικίνδυνο για τη χώρα μόρφωμα που εμφανίστηκε μετά τη μεταπολίτευση. Αλλά αν η ίδια σκοπεύει πράγματι να το κάνει.

«Αισθανόμαστε άβολα εκεί μέσα (σ.σ.: στη Βουλή). Μια σιχασιά και μια αηδία. Εάν θέλουν, τα εγκαταλείπουμε ανά πάσα στιγμή. Βγαίνουμε στους δρόμους για να δούμε πόσα απίδια βγάζει ο σάκος. (…) Θα δούνε τι σημαίνει τάγματα εφόδου, τι σημαίνει μάχη, τι σημαίνει αγώνας, τι σημαίνει οι ξιφολόγχες να ακονίζονται στα πεζοδρόμια».
Ν. Μιχαλολιάκος, Θερμοπύλες, 25.8.2012.
 
«Στη Χρυσή Αυγή έχουμε πλήρη στρατιωτική δομή με τουλάχιστον 3.000 άτομα έτοιμα για όλα! Διαθέτουμε περίπου 50 πολυμελείς φάλαγγες για συγκρούσεις στους δρόμους και περίπου άλλες τόσες εξαμελείς ομάδες κρούσης – κομάντος για οργανωμένα – στοχευμένα χτυπήματα, ύστερα από κεντρική καθοδήγηση από τρία άτομα της οργάνωσης. (…)
 
Η εκπαίδευσή μας δεν είναι μόνο αυτό που ξέρει ο κόσμος, με τις κατασκηνώσεις κ.λπ. Ακολουθούμε ειδική εκπαίδευση ακόμη και με όπλα σε περιοχές της Ραφήνας, της Πάρνηθας, της Φυλής, στο Πόρτο Γερμενό, στη Μάνη, στην κεντρική Εύβοια και αλλού. Εκπαιδευτές είναι στρατιωτικοί από ειδικές δυνάμεις που υποστηρίζουν τις δομές μας. Κύριο μέλημά μας είναι να κρύβουμε καλά ορισμένα όπλα, ακόμη και σε λέσχες χούλιγκαν ή σε διαμερίσματα για να μην εντοπίζονται εύκολα από την Αστυνομία ή για να μη συνδέονται με εμάς».
 
Ανώνυμο στέλεχος της Χρυσής Αυγής, 22.9.2013, σε συνέντευξή του στο «Βήμα της Κυριακής»
 
«Στο αυτοκίνητο του Γ. Πατέλη και στο σπίτι της μητέρας του βάζαμε τα όπλα μας, όταν έπρεπε να τα κρύψουμε».
 
«Τους Πακιστανούς τους χτυπούσαν για τα μάτια του κόσμου. Γιατί δεν μπορώ να δεχτώ ότι βαράω Πακιστανό αλλά μετά του πουλάω προστασία. Όποιον Πακιστανό κι αν ρωτήσεις στη Νίκαια γελάει όταν ακούει Χρυσή Αυγή. Η Τ.Ο. της Νίκαιας προστατεύει τους Πακιστανούς. Η τοπική της Νίκαιας παίρνει τα ρούχα που δίνει ο κάθε απλός άνθρωπος για βοήθεια σε άπορους και στη συνέχεια τα δίνουν σε Πακιστανούς στη λαϊκή οι οποίοι τα πουλάνε στους πάγκους τους και δίνουν στους χρυσαυγίτες ποσοστά. Υπάρχουν μαρτυρίες και από άλλους ανθρώπους γι' αυτά, δεν είναι μόνο η δική μου.
 
Μάζευαν λεφτά για κάποιον συνάνθρωπο που είχε πρόβλημα και τα έβαζαν στην τσέπη τους. Έλεγαν 40 ευρώ μάζεψα και από την καταμέτρηση που γινόταν στον Κλειστό Πυρήνα μαθαίναμε ότι είχανε μαζευτεί 300 ευρώ που τα έβαζαν στην τσέπη τους! Και πλήρωναν τα κοινόχρηστα των σπιτιών τους και έκαναν μια ζωή αξιοπρεπέστατη. Παρόλο που ο Γιώργος Πατέλης και η σύζυγός του είναι άνεργοι και το μοναδικό εισόδημα που έχουν είναι η σύνταξη της μητέρας του, ζουν σε μεγάλο, άνετο σπίτι στη Νίκαια. Πληρώνει φως, νερό, τηλέφωνο, κοινόχρηστα, ζει αξιοπρεπέστατα και υπερηφανεύεται ότι έδινε κάθε μέρα στο παιδί του 15 ευρώ. Αν είσαι άνεργος, από κάπου πρέπει να τα βγάζεις αυτά».
 
Από τη συνέντευξη ανώνυμου μέλους της Χρυσής Αυγής στο «Έθνος», 20.9.2013
 
«Όταν αστυνομικοί είχαν συλλάβει τον Πατέλη, δεν είχαμε καταλάβει γιατί, και αυτός είχε υποστηρίξει πως τον έμπλεξαν σε υπόθεση ξυλοδαρμού γυναίκας που ήταν έγκυος. Τότε είχε μεσολαβήσει και τον είχε "καθαρίσει" ο κολλητός του αστυνομικός (τα στοιχεία του είναι στη διάθεση της εφημερίδας) που είναι το Α.Τ. Νίκαιας. Πιστεύω 100% ότι οι αστυνομικοί δίνουν και πληροφορίες».
 
Από τη συνέντευξη ανώνυμου μέλους της Χρυσής Αυγής στο «Έθνος», 20.9.2013
 
«Ένα πράγμα ξέρω, θα κυνηγήσουν τους αριστερούς πάρα πολύ. Δηλαδή θα φτάσουν στο σημείο να έχουμε και άλλες δολοφονίες».
 
Ανώνυμο μέλος της Χρυσής Αυγής, σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό Alpha, 23.9.2013
 
«Αναρωτήσου λοιπόν αν είσαι έτοιμος να πας φυλακή ενώ είσαι αθώος μόνο και μόνο επειδή είσαι εθνικιστής. Αναρωτήσου αν είσαι έτοιμος να πεθάνεις γι αυτά που πιστεύεις χωρίς όμως να γίνεις ήρωας με δόξες και τιμές. Μένοντας ένας ανώνυμος νεκρός του Αγώνα. Αναρωτήσου πόσα είσαι έτοιμος να θυσιάσεις και πόσα ουσιαστικά έχεις να χάσεις. Αναρωτήσου μέχρι πού είσαι διατεθειμένος να φτάσεις. Εσείς οι λίγοι ξέρετε ακριβώς τι εννοώ. Αναρωτήσου αν μπορείς να τα χάσεις όλα μα όλα για μια ιδέα, τη δική μας Ιδέα. Απλά αναρωτήσου και διάλεξε. Μπορείς να είσαι ένας από εμάς; Μπορείς να ζεις μόνο για μια Ιδέα; Εγώ μπορώ. Εμείς μπορούμε. ΕΣΥ;».
 
Από κείμενο της Ουρανίας Μιχαλολιάκου, κόρης του αρχηγού της Χρυσής Αυγής Ν. Μιχαλολιάκου, 23.9.2013, απευθυνόμενο σε μέλη της ναζιστικής οργάνωσης
 
Υποθέτω πως όλες αυτές οι περιγραφές δεν χρειάζονται διευκρινίσεις ή συμπληρώσεις. Μιλούν καθαρά για πολλά. Για ζητήματα τα οποία αφορούν άμεσα τη ναζιστική οργάνωση Χρυσή Αυγή και πρέπει κατά προτεραιότητα να διερευνηθούν σε μεγάλο βάθος – εκτός βεβαίως από την ίδια τη στυγνή δολοφονία του αντιφασίστα ράπερ Παύλου Φύσσα στην Αμφιάλη.
 
Τα παραπάνω αποσπάσματα, ιδιαιτέρως των συνεντεύξεων ανωνύμων μελών και πρώην μελών της Χρυσής Αυγής, εφ’ όσον μεταφέρουν πιστά την πραγματικότητα, προφανώς περιγράφουν μια κατάσταση πολύ πέρα από ό,τι θα μπορούσαν να φανταστούν πάρα πολλοί από όσους έσπευσαν στις δύο τελευταίες εκλογικές αναμετρήσεις να ψηφίσουν τους ναζί, αλλά και όσους, ακόμη περισσότερους, στις δημοσκοπήσεις δηλώνουν την πρόθεσή τους να το πράξουν.
 
Αλλά και ο λόγος των Νίκου και Ουρανίας Μιχαλολιάκου, εκτός από πολιτικά εμπρηστικός, αποτελεί προαναγγελία τέλεσης εγκλημάτων. Ο μεν «φύρερ» απειλεί με ξιφολόγχες που θα ακονίζονται στα «πεζοδρόμια», ενώ η κόρη του και πρωτοκλασάτο στέλεχος, απευθυνόμενη προς τους λίγους… μυημένους της οργάνωσης, τους θέτει ζήτημα απώλειας ακόμη και της ζωής τους: «Αναρωτήσου αν είσαι έτοιμος να πεθάνεις γι αυτά που πιστεύεις, χωρίς όμως να γίνεις ήρωας με δόξες και τιμές. Μένοντας ένας ανώνυμος νεκρός του Αγώνα». Ένα ανατριχιαστικό μήνυμα, προάγγελος εκτροπής.
 
Όμως οι εκτροπές μπορούν να επέλθουν μόνο αν υπάρχουν κάποιες προϋποθέσεις ικανές να τις στηρίξουν:
 
Ένας σαφώς προσδιορισμένος εχθρός. Στη συνέντευξη στον Alpha γίνεται λόγος για «κυνήγι» και δολοφονίες αριστερών. Ήδη είναι πάρα πολλές οι επιθέσεις κατά μεταναστών. Ήδη υπάρχει ο πρώτος Έλληνας νεκρός, ο Παύλος Φύσσας.
 
Όπλα και στρατιωτική εκπαίδευση. Σύμφωνα με τις παραπάνω μαρτυρίες, υπάρχουν και τα δύο. Πρέπει λοιπόν να εντοπιστούν τόσο τα όπλα όσο και η προέλευσή τους και οι μεσάζοντες.
 
Προσβάσεις στον σκληρό πυρήνα του κράτους. Η συμμετοχή αξιωματικών του στρατού στην εκπαίδευση των ναζιστών και η συγκάλυψη της δράσης τους από θυλάκους της ΕΛ.ΑΣ. περιγράφονται στις παραπάνω συνεντεύξεις επαρκώς, τόσο ώστε να μπορούν οι μαρτυρίες αυτές να αποτελέσουν την απαρχή της έρευνας με στόχο να ξηλωθούν τα αποστήματα.
 
● Οικονομική δυνατότητα. Στα παραπάνω αποσπάσματα περιγράφονται πράξεις παραοικονομίας, που περιλαμβάνουν: απάτη εις βάρος εύπιστων πολιτών, κατάχρηση της οικονομικής και υλικής βοήθειάς τους προς οικονομικά αδύναμους πολίτες, εκμετάλλευση και «προστασία» αλλοδαπών, είσπραξη και διαχείριση μαύρου χρήματος. Όμως αυτές δεν είναι επαρκείς πηγές για τη συντήρηση, την άνετη διαβίωση και τον εξοπλισμό ενός παραστρατιωτικού μηχανισμού. Ούτε οι αναγκαστικές συνδρομές μελών. Είναι σαφές ότι πρέπει να αναζητηθούν πηγές πολύ σοβαρότερης χρηματοδότησης.
 
Για να ερευνηθούν όλα τα παραπάνω – και πολλά ακόμη, τα οποία δεν αναφέρονται εδώ για την οικονομία του χώρου – η σημαντικότερη προϋπόθεση είναι η αποφασιστικότητα της κυβέρνησης και των αρχών να φτάσουν μέχρι τέλους.
 
Ομολογουμένως δεν συμπεριλαμβανόμαστε σε όσους εμπιστεύονται τις «αγαθές» προθέσεις της όποιας εξουσίας, πολλώ δε μάλλον μιας εξουσίας η οποία:
 
συνεχίζει να «τοποθετεί» την αξιωματική αντιπολίτευση «εκτός συνταγματικού τόξου»,
 
υποστηρίζεται κοινοβουλευτικά και πολιτικά από βουλευτές, πολιτικά στελέχη και δημοσιογράφους οι οποίοι «τοποθετούν» «εκτός συνταγματικού τόξου» το σύνολο της αντιπολίτευσης ταυτίζοντάς τη με τους ναζί,
 
για πολύ καιρό εθελοτυφλούσε έναντι της δράσης των ναζιστών και κινητοποιήθηκε μόνο όταν αντιλήφθηκε ότι οι δημοσκοπήσεις τη φέρνουν δυνητικά στα ίδια εκλογικά επίπεδα με τη Χρυσή Αυγή και ότι η διεθνής κατακραυγή για τη δολοφονική δράση των ναζιστών, για την οποία προηγουμένως αδιαφορούσε προκλητικά, κορυφώθηκε με τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα.
 
Το θέμα, όμως, δεν είναι αν εμείς ή όποιοι άλλοι εμπιστεύονται την κυβέρνηση και την πρόθεσή της να ερευνήσει πλήρως το πιο επικίνδυνο για τη χώρα μόρφωμα που εμφανίστηκε μετά τη μεταπολίτευση. Αλλά αν η ίδια σκοπεύει πράγματι να το κάνει.
Στο χέρι της η διάψευση, στο χέρι της και η επιβεβαίωση των προσδοκιών της συντριπτικής δημοκρατικής πλειονότητας της χώρας.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 10:51