search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 17:21
MENU CLOSE

Τριάντα όμηροι στον πόλεμο κατά των «βρωμιάρηδων»

24.09.2013 05:47
Τριάντα όμηροι στον πόλεμο κατά των «βρωμιάρηδων» - Media

Με την πρώτη ματιά και με τα γεγονότα που «τρέχουν» στην Ελλάδα, η πρώτη αντίδραση είναι ότι η Αρκτική μας πέφτει πολύ μακριά και οι πολικές αρκούδες μπορούν να περιμένουν.

Με την πρώτη ματιά και με τα γεγονότα που «τρέχουν» στην Ελλάδα, η πρώτη αντίδραση είναι ότι η Αρκτική μας πέφτει πολύ μακριά και οι πολικές αρκούδες μπορούν να περιμένουν. Με τη δεύτερη ανάγνωση, όμως, αυτό που συμβαίνει τις τελευταίες μέρες στην Αρκτική μας αφορά όλους αφού πρόκειται για έναν ιδιότυπο πόλεμο για την κατάκτηση, εκμετάλλευση και καταλήστευση, με τραγικές επιπτώσεις για το περιβάλλον, της μοναδικής μέχρι σήμερα απάτητης περιοχής του πλανήτη.
Οι διεκδικητές της Αρκτικής έδειξαν τις διαθέσεις τους αμέσως αφού απέναντι στην ειρηνική κινητοποίηση της Greenpeace επέλεξαν να απαντήσουν με όπλα και την ομηρεία μελών της οργάνωσης αφού εδώ και έξι μέρες δεν δίνουν καμιά πληροφορία για την τύχη των ακτιβιστών εάν δηλαδή έχουν συλληφθεί και με ποιες κατηγορίες.
Όλα ξεκίνησαν την Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου, όταν οι ρωσικές αρχές συνέλαβαν δύο ακτιβιστές της διεθνούς Greenpeace, οι οποίοι είχαν αναρριχηθεί  στην πλατφόρμα εξόρυξης πετρελαίου Prirazlomnaya, της εταιρείας Gazprom. Λίγες ώρες  μετά, ένοπλοι άνδρες της ρωσικής ακτοφυλακής εισέβαλαν στο MY  Arctic Sunrise και συνέλαβαν 28 ακτιβιστές μέλη του πληρώματος.
Το πλοίο κατά την εισβολή βρισκόταν εντός της ρωσικής ΑΟΖ αλλά σε διεθνή ύδατα, γεγονός που όπως επισημαίνει η Greenpeace καθιστά την αντίδραση των ρωσικών αρχών παράνομη πράξη.
Όπως επισημαίνει η διεθνής περιβαλλοντική οργάνωση η ειρηνική  διαμαρτυρία συνάντησε από την πρώτη στιγμή ακραία και δυσανάλογη βία από τη ρωσική Ακτοφυλακή, η οποία, την Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου, εξαπέλυσε 11 προειδοποιητικές βολές προς το πλοίο MY Arctic Sunrise και απείλησε τους ακτιβιστές της Greenpeace με μαχαίρια και όπλα.
Βεβαίως η επιθετική μανία των ρωσικών αρχών εξηγείται εύκολα αφού υπηρετεί τη μανία των μεγάλων πετρελαϊκών εταιριών, όπως η Shell, η Exxon Mobil, η Gazprom, να σκάψουν για πετρέλαιο στην Αρκτική.  Μια συνταγή που όπως επισημαίνει η Greenpeace, εγγυάται κέρδη δισεκατομμυρίων για τις πετρελαϊκές εταιρείες και απόλυτη καταστροφή για όλους εμάς.
Η διεθνής περιβαλλοντική οργάνωση πραγματοποιεί παγκοσμίως συλλογή υπογραφή για τη σωτηρία της Αρκτικής και ζητά από τους πολίτες κάθε χώρας να αποστείλουν email διαμαρτυρίας στο ρώσο πρέσβη στη χώρα τους ζητώντας την άμεση απελευθέρωση των ακτιβιστών, συμμετέχοντας στην παγκόσμια εκστρατεία για την ανακήρυξη της Αρκτικής σε παγκόσμιο καταφύγιο.
ΥΓ
Για αποστολή email  στην Ρωσική πρεσβεία στην Ελλάδα δείτε εδώ  
 
ΥΓ2
Για να πληροφορηθείτε γιατί η Αρκτική είναι σημαντική για όλους μας δείτε εδώ.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 17:20