search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 16:26
MENU CLOSE

Προσεχώς στον υπολογιστή σας

24.09.2013 21:00
Προσεχώς στον υπολογιστή σας - Media

Δράκουλες, βαμπίρ, κατάσκοποι, μεγαλοδικηγόροι και εγκληματίες σύντομα θα βρεθούν στις οθόνες σας. Η αμερικανική βιομηχανία ξέρει από καλή τηλεόραση.

Δράκουλες, βαμπίρ, κατάσκοποι, μεγαλοδικηγόροι και εγκληματίες σύντομα θα βρεθούν στις οθόνες σας. Η αμερικανική βιομηχανία ξέρει από καλή τηλεόραση. Κάποιες σειρές βρίσκουν την τύχη τους στα ελληνικά κανάλια. Οι περισσότερες, όμως, «προσγειώνονται» στην οθόνη του υπολογιστή με μερικά κλικ

Είναι αλήθεια ότι οι Αμερικανοί παίζουν στα δάχτυλα την τέχνη της τηλεόρασης. Μακάρι να βλέπαμε και στην Ελλάδα μερικές έστω από τις σειρές που γυρίζονται. Φυσικά το κόστος και η εμπορικότητα είναι ένα μεγάλο θέμα. Αλλά ακόμα κι όταν δικά μας κανάλια αγοράσουν κάποιες σειρές, είτε τις εξοστρακίζουν σε ώρες που βολεύουν τους ξενύχτηδες είτε προβάλλουν τους κύκλους όπως… θυμούνται, χωρίς να κρατούν τη σωστή σειρά της πλοκής. Συνήθως δε για να δεις μια σειρά πρέπει να έχεις συνδρομητικό κανάλι. Το Ίντερνετ, όμως, είναι τελικά αυτό που «καθαρίζει», αφού μπορεί κανείς να δει τις hot ξένες σειρές μέσω torrents ή streaming. Δυστυχώς η παράνομη απόλαυση είναι αυτή που εκμηδενίζει τις αποστάσεις με την άλλη άκρη του Ατλαντικού. Μερικές, για παράδειγμα, από τις αγαπημένες ξένες σειρές που έκαναν πάταγο στο ελληνικό downloading είναι οι «Game of Thrones», «Dexter», «Breaking Bad», «Homeland και «The Big Bang Theory».
Πάρτε λοιπόν μία γεύση από το τι θα παιχτεί φέτος στην αμερικανική τηλεόραση. Από όλα έχει ο μπαξές, ολοκαίνουργιες αλλά και παλιές γνώριμες τηλεοπτικές σειρές, με μερικές από αυτές να διανύουν φέτος τον τελευταίο κύκλο επεισοδίων τους. Οπότε μη χολοσκάτε που στην ελληνική τηλεόραση έχουν βαλθεί να μας μάθουν με το ζόρι… τούρκικα και βραζιλιάνικα. Απλώς χαλαρώστε και προετοιμαστείτε για ένα τηλεοπτικό μενού που θα σας καθηλώσει στην οθόνη… του υπολογιστή σας.

Τίτλοι τέλους για πολλές σειρές
Oι νέες τηλεοπτικές αφίξεις για το φθινόπωρο στην Αμερική ξεπερνούν τις 50 και δεν θα αφήσουν κανέναν παραπονεμένο. Βρίσκουμε σειρές που βρίσκονται ήδη στον τρίτο, τέταρτο και πέμπτο κύκλο επεισοδίων τους, ενώ για ορισμένες πέφτει η αυλαία. Ενδεικτικά περιμένουμε τα φινάλε των «Dexter» (22.9) και «Breaking Bad»(29.9), που ολοκληρώνονται έπειτα από οκτώ και πέντε επιτυχημένες σεζόν αντίστοιχα, ενώ τα «How I Met Your Mother» και «True Blood» θα μας αποχαιρετήσουν το 2014, έπειτα από εννέα και επτά χρόνια αντίστοιχα. Και τα τέσσερα προβάλλονται στην ελληνική τηλεόραση, άλλα για αρκετό διάστημα, όπως το «True Blood», κι άλλα για πολύ σύντομο, όπως το «Breaking Bad».

Επιστροφή των σταρ στην τηλεόραση
Και για όσους είναι ήδη με το… ποντίκι στο χέρι, ορίστε και οι νέες παραγωγές που θα κάνουν πρεμιέρα αυτή την περίοδο. Στο ABC ποντάρουν πολλά στο φιλόδοξο «Once Upon a Time in Wonderland», μια πιο σκοτεινή εκδοχή της «Αλίκης στη χώρα των θαυμάτων», αλλά και στο «Agents of S.H.I.E.L.D.», μια σειρά βασισμένη στην κατασκοπική ομάδα S.H.I.E.L.D της «Marvel». Το CBS, από την πλευρά του, εναποθέτει τις ελπίδες του στο «Hostages», που συνδυάζει περιπέτεια και δράμα, και στο κωμικό «The Crazy Ones», τα δύο δυνατά του χαρτιά. Η τελευταία μάλιστα σειρά ξαναφέρνει στην τηλεόραση τον Ρόμπιν Γουίλιαμς σε πρωταγωνιστικό ρόλο ως εκκεντρικό επικεφαλής μιας διαφημιστικής εταιρείας. Με έμφαση στο δράμα, το κανάλι της FOX θα προβάλει, ανάμεσα σε άλλα, και το «Sleepy Hollow», μεταφορά του διηγήματος του Γουάσιγκτον Ίρβινγκ σε μοντέρνο σκηνικό.
Επιπλέον, το «Rake», με τον Γκρεγκ Κινίαρ («Little Miss Sunshine») σε ρόλο ριζοσπαστικού μεγαλοδικηγόρου, αποδεικνύει πως διάσημοι ηθοποιοί ψηφίζουν τηλεόραση δαγκωτό. Εντυπωσιακά μπαίνει στην επίθεση το NBC, επιστρατεύοντας ποιοτικούς ηθοποιούς σε πρωταγωνιστικούς ρόλους. Ο Τζόναθαν Ρις Μάγιερς (γνωστός από τη σειρά «Tudors») θα ντυθεί… Δράκουλας για λογαριασμό της ομώνυμης σειράς («Dracula»), σε μια παραλλαγή του έργου του Μπραμ Στόκερ. Ο Τζέιμς Σπέιντερ, αφού χόρτασε από κωμωδία («Boston Legal» και «The Office»), το γύρισε στο δράμα και θα έχει ηγετικό ρόλο στη σειρά «The Blacklist». Υποδύεται έναν πρώην εγκληματία που συνεργάζεται με το FBI με στόχο τη σύλληψη διαβόητων κακοποιών.
Καλές οι καινούργιες σειρές, αλλά κάποιες από τις παλιές παραμένουν στην κορυφή των προτιμήσεων – και των Ελλήνων downloaders. Αρκετές ανανέωσαν το τηλεοπτικό (και ιντερνετικό) ραντεβού τους για φέτος. Αν και για το… καμάρι του AMC, δηλαδή το «Breaking Bad», πέφτουν οσονούπω οι τίτλοι τέλους, δεν συμβαίνει το ίδιο για το πολυεπιτυχημένο «Mad Men» και τη σειρά – φαινόμενο «The Walking Dead». Το «Mad Men» φτάνει αισίως τις επτά σεζόν, ενώ τα αιμοδιψή ζόμπι του «Walking Dead» θα κατακλύσουν τις οθόνες για τέταρτη χρονιά. Για μια ακόμα σεζόν θα προβληθούν σπουδαίες σειρές, όπως το αστυνομικό δράμα «Justified» (πέμπτη σεζόν), το οποίο πρόσφατα βρήκε θέση και στην ελληνική τηλεόραση, αλλά και η σειρά τρόμου «American Horror Story»(τρίτη σεζόν). Οι κωμικές σειρές «Modern Family» και «Big Bang Theory» συνεχίζονται για πέμπτη και έβδομη χρονιά αντίστοιχα. Θα πρέπει, όμως, να περιμένετε μέχρι το 2014 για να δείτε τους νέους κύκλους των «Boardwalk Empire», «Game of  Thrones», «Downton Abbey» και «Hannibal».

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 16:26