search
ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 14:33
MENU CLOSE

Βουλευτές καταθέτουν στον Α.Π. – Η αστυνομία “ερευνά” τον εαυτό της!

24.09.2013 11:50
Βουλευτές καταθέτουν στον Α.Π. - Η αστυνομία \"ερευνά\" τον εαυτό της! - Media

Στον αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου για τις εκκρεμείς υποθέσεις της Χ.Α. κατέθεσαν οι βουλευτές Παν. Λαφαζάνης, Σοφία Βούλτεψη και Παν. Ρήγας. Έφοδο στο αστυνομικό τμήμα της Νίκαιας πραγματοποίησε νωρίτερα η υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων του Σώματος.

Στον αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Χαράλαμπο Βουρλιώτη βρέθηκαν σήμερα μετά από σχετική κλήση, οι  βουλευτές Παναγιώτης Λαφαζάνης, Σοφία Βούλτεψη και Παναγιώτης Ρήγας.
 
Οι καταθέσεις γίνονται στο πλαίσιο της προκαταρκτικής έρευνας που διενεργείται για την υπόθεση της Χρυσής Αυγής.
 
Οι τρεις βουλευτές μετέβησαν στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου, μετά από κλήση που έλαβαν από τον αντεισαγγελέα του Ανωτάτου Δικαστηρίου, (που χειρίζεται την υπόθεση των 32 δικογραφιών που αφορούν εκκρεμείς υποθέσεις μελών της Χρυσής Αυγής), ο οποίος ζήτησε από τους εκπροσώπους των κοινοβουλευτικών κομμάτων, πλην της Χρυσής Αυγής, να καταθέσουν ενώπιον του.
 
Ήδη, το πρωί κατέθεσαν στον κ. Βουρλιώτη ως μάρτυρες δημοσιογράφοι οι οποίοι έχουν πάρει συνεντεύξεις από αυτοχαρακτηριζόμενα πρώην μέλη της Χρυσής Αυγής.
 
Η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ευτέρπη Κουτζαμάνη έχει παραγγείλει σε όλες τις Εισαγγελίες της χώρας να της διαβιβάσουν τις εκκρεμείς δικογραφίες που έχουν στα χέρια τους, στις οποίες εμπλέκονται μέλη της Χρυσής Αυγής.
 
Εξερχόμενος του Αρείου Πάγου, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Παναγιώτης Λαφαζάνης, επέρριψε σοβαρές πολιτικές ευθύνες σε κυβερνήσεις και διωκτικές αρχές καθώς –όπως είπε- «επί χρόνια αδρανούσαν και ανέχοντο, αν δεν συγκάλυπταν, τη διείσδυση της Χρυσής Αυγής στα «δυναμικά» τμήματα του κράτους καθώς και εγκληματικές δραστηριότητες στις οποίες φέρονται να είναι αναμεμειγμένα μέλη και στελέχη της Χρυσής Αυγής.
 
Ο κ. Λαφαζάνης ανέφερε ως πραδείγματα την  Έκθεση του Επιτρόπου του Συμβουλίου της Ευρώπης Νιλς Μούιζνιεκς και την πρόσφατη Έκθεση της Συνηγόρου του Πολίτη.
 
«Για να κλείσουμε ερμητικά και αποφασιστικά την πόρτα στο φασισμό, πρέπει η χώρα να απαλλαγεί από την τρόικα και τα μνημόνια και να μπει σε ένα καινούργιο προοδευτικό δρόμο διεξόδου από την κρίση, ανάπτυξης, δικαιοσύνης και ανόρθωσης» , κατέληξε ο κ. Λαφαζάνης

Έφοδος της Αστυνομίας στο Α/Τ Νίκαιας:

Έφοδο στο αστυνομικό τμήμα της Νίκαιας πραγματοποίησε την Τρίτη η υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων της Αστυνομίας προκειμένου να διερευνηθούν περιστατικά βίας στα οποία εμπλέκεται και η Χρυσή Αυγή.

Οι αστυνομικοί «ξεσκόνισαν» το τμήμα με αφορμή υπόθεση ρατσιστικής βίας και έλεγξαν ποιοι ήταν οι αστυνομικοί που είχαν αναλάβει τις υποθέσεις, ποιοι ήταν οι μάρτυρες και μέχρι ποιο σημείο έχει φτάσει ή έρευνα ή αν έχει παγώσει.
 
Οι έφοδοι του Εσωτερικών Υποθέσεων αναμένεται να συνεχιστούν και σε άλλα τμήματα τις επόμενες ημέρες.

Ταυτοποίηση προσώπων: 

Στο μεταξύ σύμφωνα με πληροφορίες, ταυτοποιήθηκαν πέντε πρόσωπα που συνομίλησαν με τον κατηγορούμενο πριν ή και μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, Γιώργο Ρουπακιά.
 
Κατά πληροφορίες, τα πέντε άτομα θα κληθούν να καταθέσουν σύντομα από την ανακρίτρια που ερευνά την υπόθεση.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 14:33