search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 17:20
MENU CLOSE

Ικανοποιημένη η τρόικα από τον Κυριάκο Μητσοτάκη

24.09.2013 12:17
Ικανοποιημένη η τρόικα από τον Κυριάκο Μητσοτάκη - Media

Πήρε τα εύσημα των δανειστών για τις απολύσεις και τις διαθεσιμότητες… Ζητήθηκε μικρή παράταση για το επόμενο κύμα "κινητικότητας". 

Ιδιαίτερη ικανοποίηση στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης για τα αποτελέσματα της σημερινής συνάντησης του Κυριάκου Μητσοτάκη με τους επικεφαλής της τρόικας.

Σύμφωνα με συνεργάτες του υπουργού, οι εκπρόσωποι των δανειστών εξέφρασαν την ικανοποίησή τους, για την πρόοδο που έχει συντελεστεί στο πρόγραμμα κινητικότητας και στα συμφωνηθέντα κατά την προηγούμενη επίσκεψή τους στην Ελλάδα.

Οι συνεργάτες του κ. Μητσοτάκη ανέφεραν επίσης ότι χαρακτηριστικό του θετικού κλίματος που κυριάρχησε στη συνάντηση, αποτελεί η αναγνώριση απ' όλες τις πλευρές (ΔΝΤ, ΕΚΤ, Ε.Ε.) των προσπαθειών που κατέβαλε το υπουργείο για την επίτευξη του στόχου της διαθεσιμότητας των 12.500 υπαλλήλων έως τα τέλη Σεπτεμβρίου.

Είπαν ακόμη ότι αν και είχε προγραμματιστεί η συνάντηση να διαρκέσει δύο ώρες, τελικά περιορίστηκε σε μία ώρα και 20 λεπτά. 

Όπως έγινε γνωστό, από τους επικεφαλής της τρόικας ζητήθηκε μία μικρή παράταση για την ένταξη στο καθεστώς κινητικότητας του δεύτερου κύματος δημοσίων υπαλλήλων.

Η απάντηση από πλευράς των ξένων ελεγκτών ενδέχεται να δοθεί κατά την επόμενη συνάντηση με τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης την Παρασκευή το μεσημέρι.

Σύμφωνα με το Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο κ. Μητσοτάκης έθεσε και το θέμα της ουσίας των διαρθρωτικών αλλαγών και όχι μόνο των ποσοτικών μνημονιακών υποχρεώσεων του υπουργείου, κάτι που οι εκπρόσωποι της τρόικας φέρονται να είδαν με θετικό πνεύμα.

Επίσης, η ηγεσία του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης έθεσε το αίτημα να προσμετρηθούν στον αριθμό των απολύσεων και οι υπάλληλοι (εκτιμώνται στις 6.000) που υπηρετούν με προσωρινές διαταγές σε φορείς του δημοσίου, των οποίων οι υποθέσεις αναμένεται να εκδικαστούν τους προσεχείς μήνες, μετά και τη νομοθετική ρύθμιση του υπουργείου Δικαιοσύνης για επιτάχυνση των διαδικασιών.
Από τους συνεργάτες του κ. Μητσοτάκη τονίστηκε με έμφαση ότι η αξιοπιστία του υπουργείου θα έχει θετικές επιπτώσεις και στη συνολική διαπραγμάτευση της κυβέρνησης με την τρόικα, με δεδομένο ότι μέχρι στιγμής οι διαρθρωτικές αλλαγές στο δημόσιο αποτελούσαν το «αγκάθι» στις συνομιλίες.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 17:20