search
ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 07:26
MENU CLOSE

Ανοιχτή στους γάμους ομοφυλοφίλων η Πορτογαλία

18.05.2010 11:15
Ανοιχτή στους γάμους ομοφυλοφίλων η Πορτογαλία - Media

Μετά την Ολλανδία ήρθε η Πορτογαλία να επικυρώσει το νόμο που επιτρέπει το γάμο μεταξύ ατόμων του ίδιου φύλου.

Μετά την Ολλανδία ήρθε η Πορτογαλία να επικυρώσει το νόμο που επιτρέπει το γάμο μεταξύ ατόμων του ίδιου φύλου.

Ο συντηρητικός –κατά τα άλλα- πρόεδρος της Πορτογαλίας Ανιμπάλ Σίλβα, κατέστησε οριστική την υιοθέτηση του μέτρου από το πορτογαλικό κράτος, ενώ το νόμο είχαν υπερψηφίσει τον Ιανουάριο τα κόμματα της Αριστεράς και του κέντρου στο κοινοβούλιο. Τα κόμματα της Δεξιάς πάντως είχαν ταχθεί εναντίον ζητώντας δημοψήφισμα.

Ο Πορτογάλος πρόεδρος επικύρωσε το μέτρο «θέτοντας στην άκρη τις προσωπικές του πεποιθήσεις», όπως ανέφερε, καθώς εάν ασκούσε βέτο στο νομοσχέδιο, το μέτρο θα επέστρεφε στο κοινοβούλιο.

«Πιστεύω πως αυτό απλά θα συνέβαλε στην άσκοπη συνέχιση αυτής της συζήτησης, που θα αποσπούσε την προσοχή μας από τα σοβαρά προβλήματα της χώρας», είπε χαρακτηριστικά.

Στο νόμο είχε αντιτεθεί η Καθολική Εκκλησία στη χώρα, αλλά δεν είναι η πρώτη φορά που η Πορτογαλία αψήφησε την Εκκλησία, μιας και το 2007 είχε επιτρέψει τις εκτρώσεις, ενώ τον επόμενο χρόνο είχε επιτρέψει το διαζύγιο ακόμη και με τη σύμφωνη γνώμη ενός από τους συζύγους.

Ο πορτογαλικός νόμος για τον γάμο πάντως, μεταξύ ατόμων του ίδιου φύλου δεν προβλέπει την υιοθεσία.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 07:20