19/02/2020 02:27:22

Θέλει να τα σαρώσει ο ΟΟΣΑ!

Γενικό σάρωμα αλλά και νέο γύρο ενοποιήσεων των Ταμείων θέλει να φέρει στο ασφαλιστικό ο ΟΟΣΑ. Μιλά για φορείς κύριας ασφάλισης, ενώ προτείνει μόνο τρεις, το ΙΚΑ, τον ΟΑΕΕ και τον ΟΓΑ… Την ίδια ώρα επισημαίνει η υγειονομική περίθαλψη να παρέχεται μόνο από τον ΕΟΠΥΥ!!!

Ενδεικτικό της έκτασης των αλλαγών που θέλει να μας επιβάλει είναι και η αντικατάσταση των παροχών σε 500.000 αναπήρους (συντάξεις και επιδόματα) από ένα νέο επίδομα, ύψους 500 ευρώ, το οποίο θα δίνεται με αυστηρά εισοδηματικά κριτήρια. Επιμένει και στην καθιέρωση ενιαίου στεγαστικού επιδόματος με εισοδηματικά κριτήρια, όπου το ποσό θα εξαρτάται μεταξύ άλλων από την οικογενειακή κατάσταση του δικαιούχου και θα κυμαίνεται από 50 έως 150 ευρώ.  Όσο για τα οικογενειακά επιδόματα; Εκεί θέλει την πλήρη αναμόρφωσή τους ανάλογα με τα εισοδήματα καθώς και να χορηγούνται από τον ΟΓΑ. Ουσιαστικά προτείνει όλα τα μη ανταποδοτικά επιδόματα να δίνονται με βάση το εισόδημα, γεγονός που θα επηρεάσει βέβαια τον τελικό αριθμό των δικαιούχων. Ουσιαστικά ξέχασε ο ΟΟΣΑ να προτείνει να ψωφολογάμε από τα 50, να γλυτώνουν και τις συντάξεις και την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη. Βρε ουστ!

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.