search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 22:20
MENU CLOSE

Απεργία της ΑΔΕΔΥ, μέρος δεύτερο

25.09.2013 05:28

Παραλύει και σήμερα το Δημόσιο, λόγω της δεύτερης ημέρας της 48ωρης απεργίας της ΑΔΕΔΥ, ως αντίδραση για τις απολύσεις και την εφαρμογή του μέτρου της διαθεσιμότητας.

Παραλύει και σήμερα το Δημόσιο, λόγω της δεύτερης ημέρας της 48ωρης απεργίας της ΑΔΕΔΥ, ως αντίδραση για τις απολύσεις και την εφαρμογή του μέτρου της διαθεσιμότητας.

Οι ΔΟΕ και ΟΛΜΕ πραγματοποίησαν πορεία προς τη Βουλή στο πλαίσιο του πανεκπαιδευτικού συλλαλητηρίου, ενώ σε εξέλιξη βρίσκεται η συνεδρίαση των προέδρων των ΕΛΜΕ, προκειμένου να αποφασίσουν για το μέλλον των κινητοποιήσεών τους.

 
Το απόγευμα της Πέμπτης διοικητικοί υπάλληλοι Πανεπιστημίων, δάσκαλοι, καθηγητές, πανεπιστημιακοί καθηγητές και φοιτητές, θα πραγματοποιήσουν κοινή συνέλευση στην Αίθουσα Τελετών του Πανεπιστημίου Αθηνών, στα Προπύλαια, για να συζητήσουν «τα σοβαρά προβλήματα της εκπαίδευσης και τον αναγκαίο συντονισμό των αγώνων», όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

Στην απεργία συμμετέχουν οι εφοριακοί, οι δάσκαλοι και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων του ΥΠΠΟ.

Επίσης, 48ωρες κυλιόμενες απεργίες πραγματοποιούν και οι εργαζόμενοι στα ασφαλιστικά ταμεία και οι εργαζόμενοι σε ΑΕΙ και ΤΕΙ.

Με προσωπικό ασφαλείας λειτουργούν, τα Κέντρα Υγείας, οι προνοιακές μονάδες , το ΕΚΑΒ, αλλά και οι πλοηγικές υπηρεσίες στα περισσότερα λιμάνια της χώρας.

Αύριο, Πέμπτη, 26 Σεπτεμβρίου 2013, θα συνεδριάσει η ΕΕ της ΑΔΕΔΥ, από κοινού με τα προεδρεία των Ομοσπονδιών Μελών της, για να εκτιμηθούν οι εξελίξεις, και να αποφασιστούν τα επόμενα βήματα.

Από την πλευρά της ΓΣΕΕ, τονίζεται ότι αναμένει τις αποφάσεις των εργατικών κέντρων και των ομοσπονδιών μελών της, βάσει των οποίων θα καθορίσει την περαιτέρω στάση της. Εξάλλου, έως το τέλος Σεπτεμβρίου θα συνεδριάσει η Ολομέλεια της διοίκησης της Συνομοσπονδίας, προκειμένου να λάβει τις τελικές αποφάσεις.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 22:17