17/10/2019 07:53:15

«Πυρ ομαδόν» για το κυνήγι στον Αμβρακικό

«Πυρ ομαδόν» για το κυνήγι στον Αμβρακικό - Media
Απαράδεκτη και παράλογη χαρακτηρίζουν 8 περιβαλλοντικές οργανώσεις την απόφαση του ΥΠΕΚΑ που επιτρέπει πρακτικά την πλήρη και άνευ όρων απελευθέρωση της κυνηγετικής δραστηριότητας σε περιοχές του Αμβρακικού που βρίσκονται στην «καρδιά» του Εθνικού Πάρκου.

Οι περιβαλλοντικές οργανώσεις (ανάμεσά τους η Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία, η Ελληνική Εταιρεία Περιβάλλοντος & Πολιτισμού, το WWF Ελλάς, η Mom, ο Αρκτούρος και το Μεσόγειος SOS) επισημαίνουν ότι επειδή η απόφαση βάζει σε κίνδυνο την προστασία της ορνιθοπανίδας σε έναν από τους σημαντικότερους υγροτόπους της νότιας Ευρώπης, θα ενημερώσουν άμεσα την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, το Διεθνές Γραφείο για τη Σύμβαση Ραμσάρ και την BirdLife Europe για το πολύ αρνητικό προηγούμενο που επιχειρείται να δημιουργηθεί, ώστε να προβούν σε όλες τις ενέργειες που απορρέουν από τη δικαιοδοσία τους.

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.