search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 16:42
MENU CLOSE

Λαγκάρντ και Αμανπούρ μιλάνε για την Ελλάδα… (Video)

25.09.2013 10:32
Λαγκάρντ και Αμανπούρ μιλάνε για την Ελλάδα… (Video) - Media

Το ΔΝΤ δεν έκανε λάθος σε ότι αφορά την αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους και θα ήταν καλύτερα αυτή να είχε γίνει πιο νωρίς, υποστήριξε η γενική διευθύντρια του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ σε συνέντευξή της στο CNN και την δημοσιογράφο Κριστιάν Αμανπούρ.
 

Το ΔΝΤ δεν έκανε λάθος σε ότι αφορά την αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους και θα ήταν καλύτερα αυτή να είχε γίνει πιο νωρίς, υποστήριξε η γενική διευθύντρια του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ σε συνέντευξή της στον αμερικανικό τηλεοπτικό σταθμό CNN και την δημοσιογράφο Κριστιάν Αμανπούρ.
 
Η αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους θα ήταν καλύτερα να είχε γίνει νωρίτερα, αλλά αυτό θα εξέθετε σε πιθανό κίνδυνο το σύνολο της Ευρωζώνης, δήλωσε η γενική διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) Κριστίν Λαγκάρντ.
 
«Με βάση την εκ των υστέρων γνώση, πράγματι θα ήταν καλύτερα να προτείναμε νωρίτερα (την αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους). Αλλά θα υπήρχε πιθανόν μία μεγάλη έκθεση για το σύνολο της Ευρωζώνης» δήλωσε η Λαγκάρντ και πρόσθεσε: «η επιλογή που έγινε ήταν να διασφαλίσουμε πρώτα ότι η Ευρώπη θα είχε φτιάξει το αντιπυρικό της τείχος πριν κάνουμε κάτι πολύ σοβαρό με το ελληνικό χρέος».
 
Αναφερόμενη στην ευρωπαϊκή οικονομία, η επικεφαλής του ΔΝΤ δήλωσε ότι η κατάστασή της βελτιώνεται και ότι αναμένει να αναπτυχθεί το επόμενο έτος. «Μετά από πολλά τρίμηνα αρνητικής ανάπτυξης, βλέπουμε πρόοδο για το επόμενο έτος» σημείωσε.
 
Η Κριστίν Λαγκάρντ παραδέχθηκε ότι η παγκόσμια οικονομία αντιμετωπίζει ακόμη σημαντικά προβλήματα, επειδή το χρηματοπιστωτικό σύστημα δεν είναι ακόμη τακτοποιημένο, αλλά ήταν επιφυλακτική σχετικά με την άποψη της κυρίας Σέιλα Μπερ, μία πρώην επικεφαλής εποπτικής αρχής των ΗΠΑ, ότι μπορεί να συμβεί και άλλο κραχ.
 
«Ακριβώς το ίδιο πράγμα; Δεν είμαι βέβαιη» ανέφερε, προσθέτοντας: «Ωστόσο, μπορεί να αντιμετωπίσουμε ακόμη μεγάλα θέματα, επειδή το χρηματοπιστωτικό σύστημα δεν είναι ακόμη τακτοποιημένο, όπως θα έπρεπε».
 
Η επικεφαλής του ΔΝΤ τόνισε ότι πρέπει να γίνει απαραίτητα δουλειά σε τρεις τομείς: Για τις τράπεζες που είναι πολύ μεγάλες για να χρεοκοπήσουν, τη διαφάνεια της αγοράς παραγώγων και τη ρύθμιση και το άνοιγμα του σκιώδους τραπεζικού συστήματος.

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 16:41