search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 23:21
MENU CLOSE

«Εγκληματική οργάνωση» οι κάτοικοι της Χαλκιδικής!

24.09.2013 21:00
«Εγκληματική οργάνωση» οι κάτοικοι της Χαλκιδικής! - Media

Είκοσι επτά κάτοικοι της Χαλκιδικής που συμμετείχαν στις κινητοποιήσεις κατά των μεταλλείων χρυσού βρίσκονται αντιμέτωποι με βαρύτατες κακουργηματικού χαρακτήρα παραβάσεις για σύσταση «εγκληματικής οργάνωσης».

Είκοσι επτά κάτοικοι της Χαλκιδικής που συμμετείχαν στις κινητοποιήσεις κατά των μεταλλείων χρυσού βρίσκονται αντιμέτωποι με βαρύτατες κακουργηματικού χαρακτήρα παραβάσεις για σύσταση «εγκληματικής οργάνωσης».
 Οι 27 καλούνται στο πλαίσιο της προκαταρκτικής εξέτασης, που παρήγγειλε η εισαγγελέας Χαλκιδικής, να εμφανιστούν την Παρασκευή στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης προκειμένου να εξεταστούν και να δώσουν εξηγήσεις για παραβάσεις που αφορούν το σύνολο σχεδόν του Ποινικού Κώδικα και του αντιτρομοκρατικού νόμου.
Μεταξύ άλλων καλούνται να απολογηθούν σχετικά με τις αξιόποινες πράξεις της εγκληματικής οργάνωσης, της κατασκευής – προμήθειας και κατοχής όπλων, της βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης, της απόπειρας επικίνδυνης σωματικής βλάβης κατά συρροή, της έκρηξης, της κατασκευής – προμήθειας και κατοχής εκρηκτικών υλών κατά συρροή και της διακεκριμένης φθοράς ξένης ιδιοκτησίας.
Την ίδια ώρα, ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος κατέθεσε  ενώπιον της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου κ. Ευτέρπης Κουτζαμάνη μηνυτήρια αναφορά κατά του Χρήστου Πάχτα, δημάρχου Αριστοτέλη Χαλκιδικής, των εκπροσώπων της «Ελληνικός Χρυσός Α.Ε.» και κατά παντός άλλου υπευθύνου για τα εγκλήματα, όπως αναφέρει, που έχουν τελεστεί εις βάρος των κατοίκων της Χαλκιδικής και γενικότερα των κατοίκων της Βορείου Ελλάδος, από τη μεγάλη συγκέντρωση απαγορευτικών ποσοτήτων του επικίνδυνου για τη δημόσια υγεία, στοιχείου αρσενικό και την απόκρυψη για μεγάλο χρονικό διάστημα της συγκέντρωσής του στο πόσιμο νερό της Χαλκιδικής, καθώς και στο νερό που χρησιμοποιείται για άρδευση αγροτικών εκτάσεων και για το πότισμα των ζώων και των λαχανικών.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 23:12