search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 02:13
MENU CLOSE

24 χρόνια από την δολοφονία του Παύλου Μπακογιάννη

26.09.2013 08:06
24 χρόνια από την δολοφονία του Παύλου Μπακογιάννη - Media

Σαν σήμερα πριν από 24 χρόνια, τον Σεπτέμβριο του 1989, δολοφονήθηκε ο δημοσιογράφος και βουλευτής της ΝΔ Παύλος Μπακογιάννης από την «17 Νοέμβρη».

Σαν σήμερα πριν από 24 χρόνια, τον Σεπτέμβριο του 1989, δολοφονήθηκε ο δημοσιογράφος και βουλευτής της ΝΔ Παύλος Μπακογιάννης από την «17 Νοέμβρη».
 
Νωρίς το πρωί της 26ης Σεπτεμβρίου 1989 ο Παύλος Μπακογιάννης έπεσε νεκρός στην είσοδο της πολυκατοικίας της οδού Ομήρου στην Αθήνα, όπου στεγαζόταν το γραφείο του. Η δολοφονία του συγκλόνισε την πολιτική επικαιρότητα εκείνων των ημερών, η οποία μονοπωλούνταν από έναρξη της διαδικασίας για την παραπομπή των πολιτικών του σκανδάλου Κοσκωτά.
 
Ο Παύλος Μπακογιάννης ήταν διευθυντής του ελληνικού προγράμματος της Βαυαρικής Ραδιοφωνίας, όταν έγινε το πραξικόπημα της 21ης Απριλίου 1967. Από τη θέση αυτή αντιτάχθηκε στο δικτατορικό καθεστώς με ραδιοφωνικές εκπομπές που αναμεταδίδονταν και από την «Ντόυτσε Βέλλε».
 
Στο Μόναχο γνώρισε τη Ντόρα Μητσοτάκη, κόρη του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, η οποία σπούδαζε στην ίδια πόλη και την οποία και παντρεύτηκε το 1974. Μαζί της απέκτησε δύο παιδιά, την Αλεξία και τον Κώστα.
 
Το 1974 με την αποκατάσταση της Δημοκρατίας ο Παύλος Μπακογιάννης επέστρεψε στην Ελλάδα. Εργάσθηκε στην εφημερίδα «Το Βήμα» και το 1982 ανέλαβε εκδότης – διευθυντής του εβδομαδιαίου περιοδικού «ΕΝΑ» ως το Φεβρουάριο του 1985.
 
Από το Νοέμβριο του 1985 μέχρι το Σεπτέμβριο του 1989 διετέλεσε πολιτικός σύμβουλος του Προέδρου της ΝΔ Κώστα Μητσοτάκη. Τον Ιούνιο του 1989 εκλέχθηκε βουλευτής της μονοεδρικής περιφέρειας Ευρυτανίας. Ακολούθησε η Κυβέρνηση Τζαννετάκη, στο σχηματισμό της οποίας έλαβε ενεργό ρόλο, ως διαπραγματευτής μεταξύ του κόμματός του και του Συνασπισμού.
 
Στο Καρπενήσι οι αρχές της πόλης τον τίμησαν δημιουργώντας το ομώνυμο πάρκο, όπου έχει στηθεί ο ανδριάντας του και δίνοντας το όνομά του σε κεντρικό δρόμο της πόλης. 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 01:43