search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 01:07
MENU CLOSE

Τα κέρδη ο «φταίχτης» για την χαμηλή ανταγωνιστικότητα

19.05.2010 08:50
Τα κέρδη ο «φταίχτης» για την χαμηλή ανταγωνιστικότητα - Media

Στον ΣΥΝ γίνεται της κακομοίρας με αφορμή τον αποκλεισμό Κουβέλη από το συνέδριο, αλλά ευτυχώς δεν ασχολούνται όλα τα στελέχη μ’ αυτό: σχολιάζοντας τις μεθοδεύσεις ΔΝΤ σε συνεργασία με την ΕΕ και την κυβέρνηση για μείωση μισθών και συντάξεων και στον ιδιωτικό τομέα με το επιχείρημα της ανταγωνιστικότητας, ο Δημήτρης Στρατούλης υπογραμμίζει ότι δεν πρόκειται παρά για νέο «πρόσχημα».

Στον ΣΥΝ γίνεται της κακομοίρας με αφορμή τον αποκλεισμό Κουβέλη από το συνέδριο, αλλά ευτυχώς δεν ασχολούνται όλα τα στελέχη μ’ αυτό: σχολιάζοντας τις μεθοδεύσεις ΔΝΤ σε συνεργασία με την ΕΕ και την κυβέρνηση για μείωση μισθών και συντάξεων και στον ιδιωτικό τομέα με το επιχείρημα της ανταγωνιστικότητας, ο Δημήτρης Στρατούλης υπογραμμίζει ότι δεν πρόκειται παρά για νέο «πρόσχημα». Γιατί «για την χαμηλή  «ανταγωνιστικότητα» των ιδιωτικών επιχειρήσεων «γνωρίζουν και οι κότες στη χώρα μας» ότι δεν ευθύνονται οι μισθοί των εργαζομένων, αφού τη τελευταία 20ετία υπολείπονταν σταθερά των ετήσιων αυξήσεων της παραγωγικότητας της εργασίας». Αλλά; «Ευθύνονται οι υψηλές τιμές των προϊόντων στις οποίες ενσωματώνονται τεράστια επιχειρηματικά κέρδη, καθώς και το υπερτιμημένο σε σχέση με τις παραγωγικές δυνατότητες της χώρας μας ευρώ»…Ποιος ακούει όμως;

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 00:59