search
ΠΕΜΠΤΗ 18.04.2024 23:47
MENU CLOSE

Το… «συνταγματικό τοκ – σόου» δίνει τα ρέστα του!

26.09.2013 21:00
oldphotospod_2609_006_cmyk1380268168.jpg

Η εν ψυχρώ δολοφονία στην Αμφιάλη εξέθεσε καίρια τη βραδυπορία του κράτους, που παρακολουθούσε επί πολλούς μήνες τη δράση των παρακρατικών συμμοριών της Χρυσής Αυγής με πρωτοφανή απάθεια

Η εν ψυχρώ δολοφονία στην Αμφιάλη εξέθεσε καίρια τη βραδυπορία του κράτους, που παρακολουθούσε επί πολλούς μήνες τη δράση των παρακρατικών συμμοριών της Χρυσής Αυγής με πρωτοφανή απάθεια, επιτρέποντας να ανθίσει στην αυλή μας η σπορά του μίσους. Και μόνο το ότι ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Ν. Δένδιας έστειλε μόλις χθες, με καθυστέρηση δύο εβδομάδων, τον φάκελο για τη δολοφονική επίθεση εναντίον μελών του ΚΚΕ στο Πέραμα από φαλαγγίτες αυτής της φαιάς οργάνωσης προδίδει την απροθυμία του επίσημου κράτους να υψώσει φραγμό στην παρακρατική εκδοχή του, που αποτελεί τη μακρά και πιο σκοτεινή χείρα του συστήματος εξουσίας.
Δεν χρειάζεται να πούμε ότι έπρεπε να (ξανα)έλθει εκκωφαντικά στο φως με αφορμή το στυγερό έγκλημα το ότι, παρά την «πλούσια» δραστηριότητα της οργάνωσης σε περιστατικά βίας, δεν έχει ασκηθεί μέχρι σήμερα καμία ποινική δίωξη, ώστε να μαζέψει (πάλι…) ο Δένδιας τα «βρεγμένα» του και να ζητήσει να ανοίξουν οι 32 φάκελοι που αφορούν βιαιότητες και παρανομίες βουλευτών και μελών της νεοναζιστικής οργάνωσης.
Θα περίμενε κανείς ότι η κυβέρνηση θα άδραχνε αυτή την «τραγική ευκαιρία» για να ξαναγυρίσουν μια και καλή στα σκοτάδια που τους τρέφουν αυτές οι ορδές των θρασύδειλων μπράβων.
Όμως, την ώρα που οι νεοναζί βρίσκονταν για τα καλά με το κεφάλι στον βούρκο όπου ανήκουν, μερίμνησε ο ίδιος ο πρωθυπουργός Α. Σαμαράς να τους βάλει στο πολιτικό πλυντήριο και να τους προσφέρει χέρι βοήθειας!

Ο Λαζαρίδης
Την περασμένη Τετάρτη, προφανώς όχι με δική του πρωτοβουλία, ο πρωθυπουργικός σύμβουλος Χ. Λαζαρίδης πάλαι ποτέ αριστερός… σύναξε τους κοινοβουλευτικούς συντάκτες για… βαρυσήμαντες δηλώσεις, στις οποίες φρόντισε να πει δύο πράγματα:
• Ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ουσιαστικά συνυπεύθυνος για τη δολοφονία του 34χρονου αντιφασίστα Παύλου Φύσσα.
• Ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν περιλαμβάνεται στα κόμματα του λεγόμενου «συνταγματικού τόξου».
Στο ίδιο καζάνι, λοιπόν, οι ιδεολογικοί και όχι μόνο απόγονοι των δωσίλογων και του ναζισμού με τα παιδιά εκείνων που ήταν πάντα στην πρώτη γραμμή των πατριωτικών και κοινωνικών αγώνων!
Από κοντά και ο – πιο δεξιός δεν γίνεται – έτερος Καππαδόκης, ο Τ. Μπαλτάκος, που, όταν την επομένη τον ρώτησαν οι δημοσιογράφοι αν η κυβέρνηση εγκαταλείπει διακριτικά τη θεωρία των δύο άκρων, εξανέστη λέγοντας: «Δεν θα ’στε καλά! Ό,τι είπε ο Χρύσανθος ισχύει στο ακέραιο! Απλώς κατεβάζουμε ταχύτητα και από 5η βάζουμε 4η»!…
Οι αναιμικές αντιναζιστικές κορώνες του Σαμαρά, που ακολούθησαν – εκτός της βαριάς ατμόσφαιρας στην κοινωνία και τους πολίτες, οι οποίοι αποδοκίμασαν με φρίκη τη δράση των ταγμάτων εφόδου –, είχαν διπλό στόχο:
• Να φιλοτεχνηθεί η εικόνα ενός πρωθυπουργού σε ρόλο… εγγυητή της δημοκρατικής ομαλότητας.
• Να δημιουργηθεί ένας άνευρος χυλός για την αντιμετώπιση τάχα του νεοναζιστικού φαινομένου, με… μπροστάρισσες τις δυνάμεις που ευθύνονται κατεξοχήν για το θέριεμά του και συγκροτούν αυτή την καρικατούρα του συνταγματικού… τοκ – σόου.
Ακολούθησε η «συγχορδία» του προέδρου του ΠΑΣΟΚ Ευ. Βενιζέλου, ο οποίος, καταρρακώνοντας τα δημοκρατικά χαρακτηριστικά της άλλοτε κραταιάς παράταξης, συντάχθηκε επί της ουσίας στη γραμμή Σαμαρά.
Ένας άλλος πόλος, ο οποίος έχει, μέχρι στιγμής, κάθε συμφέρον να αποτραπεί μια δημοκρατική πολιτική λύση, δεν ενδιαφέρεται να τηρεί ούτε καν στοιχειώδη προσχήματα, είναι η πολυπλόκαμη διαπλοκή. Γι’ αυτούς και τους πολιτικούς τους εκπροσώπους, που υπερασπίζονται σθεναρά το μνημόνιο εις βάρος της επιβίωσης του λαού, η Χρυσή Αυγή δεν είναι παρά η δυναμική εφεδρεία, η οργάνωση που συμβάλλει στη διατήρηση της «ταξικής ειρήνης», είναι αίμα από το αίμα τους και πρέπει να μείνει οπωσδήποτε ζωντανή στο παιχνίδι. Γι’ αυτό εξ άλλου φρόντισαν το τελευταίο διάστημα να πλασάρουν μια «αποκαθαρμένη» Χρυσή Αυγή ως δυνάμει κυβερνητικό εταίρο της Ν.Δ.
Δεν είναι τυχαίο ότι πρώτος στόχος των νεοναζί είναι οι οργανώσεις και τα εργατικά σωματεία, όπως στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη, με σκοπό να λυγίσουν οι αντιστάσεις στις ιταμές αξιώσεις των πλοιοκτητών, ούτε είναι τυχαία τα παράνομα γραφεία ευρέσεως εργασίας της οργάνωσης που προωθούν «Έλληνες εργάτες» με 18 ευρώ μεροκάματο.
Γι’ αυτό, όσοι από καιρό παρακολουθούν την ασυλία που προσέφερε η κυβέρνηση στους χρυσαυγίτες δεν έπεσαν απ’ τα σύννεφα βλέποντας τις τελευταίες μέρες να έρχονται στο φως στοιχεία που επιβεβαιώνουν την ύπαρξη θυλάκων στις κορυφές του οργανωμένου κράτους, τις ένοπλες δυνάμεις και στα σώματα ασφαλείας.  Τον τόνο των επίσημων αντιδράσεων έσπευσε να δώσει και πάλι ο Δένδιας εξαγγέλλοντας πολιτικές υπερπαραγωγές που καλύπτουν μόνο τις ανάγκες του ευτελούς θεάματος. Και αντί των ψύχραιμων επιλογών, ο υπουργός Δημόσιας Τάξης εξήγγειλε φωτογραφικές αλλαγές στον Ποινικό Κώδικα, που, όπως βάσιμα έχει υποστηριχθεί από τον νομικό κόσμο της χώρας, βάζουν νέους κορσέδες στο κράτος δικαίου (βρήκε ο κουτσός κατήφορο, λέει η παροιμία…).

Ένοπλος μηχανισμός
Το ποινικό οπλοστάσιο είναι επαρκές ώστε να στριμωχτεί η Χ.Α. στα όρια αυτού που πραγματικά έκαναν τα μέλη της στην Αμφιάλη και το Πέραμα, δρώντας συγκροτημένα ως ένοπλος μηχανισμός που βρίσκεται σε συνθήκες απόλυτης παραστρατιωτικής ετοιμότητας για ανάληψη εγκληματικής δράσης.
Από την άλλη, η κυβέρνηση, που δεν έστερξε στο αίτημα του ΣΥΡΙΖΑ και της ΔΗΜΑΡ για σύγκληση του συμβουλίου αρχηγών – «δεν θα πρόσφερε τίποτε», είπε ο υπουργός Δικαιοσύνης Χ. Αθανασίου – δεν εξετάζει την κατάθεση νέου αντιρατσιστικού νόμου. «Για μας αντιρατσιστικό νομοσχέδιο δεν υπάρχει!» το ξέκοψε ο «δεξιός ψάλτης» Τ. Μπαλτάκος. Συμπληρωματικά, πάντως, ο υπουργός Εσωτερικών Γ. Μιχελάκης εξετάζει τη δυνατότητα να καταθέσει ρύθμιση για τη διακοπή της κρατικής χρηματοδότησης στην οργάνωση.
Ο Μακιαβέλι έλεγε ότι η εξουσία έχει τη μορφή Κενταύρου: μισή κτήνος (δύναμη) και μισή άνθρωπος (νόμος). Όποιος ψάξει να βρει τι ακριβώς κάνει αυτή η απίθανη κυβέρνηση, η δεξιότερη στα μεταπολιτευτικά χρονικά, σπάνια θα ανακαλύψει περιπτώσεις όπου η πειθώ υπερίσχυσε της βίας.
Με τυφλή υποταγή στις άκαμπτες υποδείξεις των δανειστών, αποθεώνοντας τη σκαιότητα των μνημονίων, πρόσφερε θυσία στην αχαλίνωτη εργοδοσία εργατικές κατακτήσεις χρόνων, ξήλωσε και τα τελευταία αναχώματα του κοινωνικού κράτους, αφαίρεσε δημοκρατικά δικαιώματα, περιόρισε ελευθερίες και άνοιξε πρόθυμα τον δρόμο για κάθε είδους νεοφιλελεύθερες αγριότητες που στοχεύουν στη λεηλασία του εθνικού πλούτου.
Τώρα παίζει επικίνδυνα παιχνίδια με τη δημοκρατική ομαλότητα, μια και η μοναδική έγνοια των συμφερόντων που τη στηρίζουν είναι να μη χάσουν τη θέση τους στο φαγοπότι που είναι στρωμένο…

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 18.04.2024 23:44