search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 04:09
MENU CLOSE

Διασημότητες που την… «έβαψαν»

29.09.2013 21:00
Διασημότητες που την... «έβαψαν» - Media

Από τον Ρόκι – Σταλόνε μέχρι το μέλος των Μπιτλς Ρίνγκο Σταρ και βέβαια τον πρώην πλανητάρχη Τζορτζ Μπους, πολλοί είναι αυτοί που δοκίμασαν την τύχη τους στη ζωγραφική. Οι περισσότεροι με μεγάλη… αποτυχία

Από τον Ρόκι – Σταλόνε μέχρι το μέλος των Μπιτλς Ρίνγκο Σταρ και βέβαια τον πρώην πλανητάρχη Τζορτζ Μπους, πολλοί είναι αυτοί που δοκίμασαν την τύχη τους στη ζωγραφική. Οι περισσότεροι με μεγάλη… αποτυχία

Συγκλονιστικά νέα θορύβησαν πρόσφατα τον χώρο της Τέχνης. Έπειτα από φωτογραφίες που διέρρευσαν στο Διαδίκτυο, ο Τζορτζ Μπους φαίνεται πως σταμάτησε να ζωγραφίζει τα αγαπημένα του σκυλάκια και το έριξε στις… γάτες. Αλλά όποιο δύσμοιρο είδος και να επιλέξει από το ζωικό βασίλειο δύσκολα μπορεί να πει κάποιος ότι… πιάνουν τα χέρια του στη ζωγραφική. Το ίδιο ισχύει και για πολλούς άλλους διάσημους που θέλησαν να ξεδιπλώσουν το ταλέντο τους στον καμβά, άλλοι με χλιαρά και άλλοι με πιο ικανοποιητικά αποτελέσματα.
Σε πολλούς θα έπρεπε κάποιος να τους πει ότι απλώς δεν το «έχουν». Πάρτε για παράδειγμα τον πρώην πλανητάρχη Τζορτζ Μπους Τζούνιορ. Ούτε το αιλουροειδές που ζωγράφισε πρόσφατα δεν σώζει τα έργα τέχνης (;) του, που κυρίως απαρτίζονται από εικόνες των σκύλων του. Και τα τελευταία είναι πολλά, πάνω από σαράντα. Βέβαια, αν ψάξετε αρκετά θα βρείτε και μερικούς «σουρεαλιστικούς» πίνακες (όπως τους χαρακτήρισε και ο ίδιος), με τον εαυτό του να βρίσκεται… γυμνός στο μπάνιο του. Το όνειρο κάθε γυναίκας δηλαδή.

Μέχρι και ο Ρόκι ζωγραφίζει
Και σαν να μην μας έφτανε αυτός, έχουμε και τον Σιλβέστερ Σταλόνε, ο οποίος χρίστηκε ζωγράφος. Ο Ρόκι όταν δεν ασχολείται με πολυβόλα και πυρομαχικά στις ταινίες του, ξεδιπλώνει την πιο soft πλευρά του, αλλά όχι και με ιδιαίτερη επιτυχία. Στους πίνακές του κυριαρχούν τα χρώματα τα οποία μάλλον έριξε… κατευθείαν από τον κουβά στον καμβά. Σκεφτείτε ότι ο ίδιος μέσω του σάιτ του τους αποκαλεί αφηρημένους, εξπρεσιονιστικούς και ζωηρούς από χρώματα. Σίγουρα πολλοί θα σκέφτονται ότι τους ίδιους πίνακες θα μπορούσε να τους κάνει με την ίδια ευκολία ένα πεντάχρονο με… νερομπογιές.
Στην αφηρημένη τέχνη επιδίδεται και ο «μέγιστος» ηθοποιός Άντονι Χόπκινς, αλλά μάλλον όταν έφτιαχνε τα έργα του αφαιρέθηκε για λίγο και δεν του βγήκαν όπως θα ήθελε. Δεν εξηγείται αλλιώς η πληθώρα από παραμορφωμένα τοπία, πορτρέτα και πλάσματα που πρωταγωνιστούν στους πίνακές του, οι περισσότεροι έχοντας ως βάση την ακρυλική μπογιά. Ο σερ Χόπκινς έχει δηλώσει πως η κριτική των έργων του είναι το λιγότερο που τον ενδιαφέρει, αφού του αρέσει να εκφράζεται καλλιτεχνικά. Θα μπορούσε λοιπόν να περιορίσει την έκφραση της καλλιτεχνικής ανησυχίας του μόνο στην υποκριτική, όπου κάνει «παπάδες».

Κάποιοι τα κατάφεραν
Παρ’ όλα αυτά κάποιες διασημότητες κατάφεραν να αποφύγουν τη δημόσια και ιντερνετική κατακραυγή, παρουσιάζοντας, αν όχι τέλειες, φιλότιμες προσπάθειες. Μία εξ αυτών είναι η ηθοποιός Λούσι Λιου («Άγγελοι του Τσάρλι», «Άλι Μακ Μπιλ»), η οποία έχει κατορθώσει να φτιάξει ένα όνομα στο πεδίο της αφηρημένης τέχνης. Η Λιου είχε κερδίσει τη συμπάθεια του κόσμου για την τέχνη της το 2011 στη Σαλόν Βερτ του Λονδίνου, παρουσιάζοντας 72 μονοχρωματικούς πίνακες από μελάνι αποτυπωμένο σε χαρτί. Οι πίνακες αυτοί περιέχουν ακαθόριστα και αφηρημένα σχέδια, με αναφορές ακόμα και στην κινεζική καλλιγραφία. Φυσικά παίζει ρόλο το γεγονός πως η ηθοποιός είχε φοιτήσει στο New York Studio School από το 2004 έως το 2006. Παρόμοια αποδοχή έχει λάβει και ο Mr Bond Πιρς Μπρόσναν για τις δημιουργίες του. Από εκεί που… έκλεβε πίνακες στην «Υπόθεση Τόμας Κράουν», ο Μπρόσναν αποφάσισε πως είναι καλύτερα να ξαναπιάσει τα πινέλα (είχε φοιτήσει στο Central St Martins College of Art and Design) και να παραστήσει τον… Πάμπλο Πικάσο ή τον Βασίλι Καντίνσκι. Ο ηθοποιός είδε, όπως έχει πει ο ίδιος, τη ζωγραφική ως διέξοδο από τις δύσκολες στιγμές της ζωής του.
 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 02:24