search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 02:11
MENU CLOSE

Εισαγγελέας για τα «κλειστά» πανεπιστήμια

27.09.2013 12:43
Εισαγγελέας για τα «κλειστά» πανεπιστήμια - Media

Τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης για τα πανεπιστημιακά ιδρύματα που έχουν αναστείλει τη λειτουργία τους, διέταξε η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών, Παναγιώτα Φάκου.

  
Τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης για τα πανεπιστημιακά ιδρύματα που έχουν αναστείλει τη λειτουργία τους, διέταξε η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών, Παναγιώτα Φάκου.
     
Αφορμή για την εισαγγελική εντολή αποτέλεσε αίτημα που κατέθεσε ο υπουργός Παιδείας, Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος, στην εισαγγελία του Αρείου Πάγου.

Την έρευνα ανέλαβε να διενεργήσει η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση υπό την εποπτεία εισαγγελέα. Αντικείμενο της προκαταρκτικής εξέτασης είναι να διαπιστωθεί, εάν από την αναστολή λειτουργίας πανεπιστημίων προκύπτει η διάπραξη αδικημάτων σε βαθμό πλημεληματος, όπως αυτό της παράβασης καθήκοντος

Οι πρυτάνεις έχουν επίσης διαμηνύσει πως τα οκτώ ιδρύματα, τα οποία αφορά η κυβερνητική απόφαση για τη διαθεσιμότητα, θα καταθέσουν προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας, η οποία θα αφορά σε αίτηση ακύρωσης και αίτησης αναστολής της σχετική Κοινής Υπουργικής Απόφασης για τους 1349 διαθέσιμους.

Τη Δευτέρα το Προεδρείο της Συνόδου των Πρυτάνεων έχει προγραμματίσει να δώσει συνέντευξη Τύπου, στις 12 το μεσημέρι, στα γραφεία της ΕΣΗΕΑ.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 01:43