search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 02:57
MENU CLOSE

«Φιάσκο» το επίδομα θέρμανσης!

27.09.2013 13:26

Η κυβέρνηση όπως φαίνεται αποφάσισε  να μην προκαταβάλει το επίδομα θέρμανσης στους δικαιούχους.

Η κυβέρνηση όπως φαίνεται αποφάσισε  να μην προκαταβάλει το επίδομα θέρμανσης στους δικαιούχους.
 
Έτσι λοιπόν, το υπουργείο Οικονομικών φαίνεται πως προκρίνει λύσεις όπου δεκάδες χιλιάδες οικογένειες θα πρέπει να βρουν τα μέσα αγοράς πετρελαίου και μετά να διεκδικήσουν με εισοδηματικά κριτήρια ένα μέρος της αγοράς. Αυτό βέβαια δεν μπορεί να γίνει και θα επαναληφθεί ό,τι πέρυσι… Να καίνε ακόμα και έπιπλα επιβαρύνοντας υπέρμετρα το Περιβάλλον! (Εκτός του ότι θα παγώσουν…)
 
Θεωρητικά η κυβέρνηση θα διαθέσει 185 εκατομμύρια ευρώ για βοήθεια θέρμανσης, ποσό ελάχιστο βέβαια με τις ανάγκες, φαίνεται όμως πως ο ειδικός λογαριασμών των δανειστών δεν αφήνει δεκάρα να προωθηθεί αλλού. Αλλά μάλλον υπολογίζει να πάρει πίσω ένα μεγάλο μέρος από το ποσό αυτό!
 
Σύμφωνα με το κυβερνητικό σκεπτικό, εάν πάρουν πρώτα τα λεφτά, τότε οι δικαιούχοι μπορεί να στραφούν σε άλλες πρώτες ύλες, π.χ. φυσικό αέριο που δεν αποδίδουν τόσα φορολογικά έσοδα στο κράτος…
 
Με λίγα λόγια, παραδέχονται πως δίνουν το πετρέλαιο θέρμανσης για να μας τα πάρουν από την άλλη πλευρά με φόρους…
 
Σε λίγο θα μας πουν πως έχουν και οικολογικές ευαισθησίες… και δεν το προπληρώνουν μπας και αγοράσουμε ξύλα… 

Πάντως καλού-κακού, η κυβέρνηση φρόντισε να καταθέσει σήμερα τροπολογία για αύξηση της φορολόγησης στην κατανάλωση του φυσικού αερίου!!!

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 02:24