search
ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 04:30
MENU CLOSE

Το γύρο του κόσμου κάνει η είδηση για τις συλλήψεις βουλευτών της Χρυσής Αυγής

28.09.2013 08:13
Το γύρο του κόσμου κάνει η είδηση για τις συλλήψεις βουλευτών της Χρυσής Αυγής
 - Media

Το γύρο του κόσμου κάνει η είδηση για τη σύλληψη του επικεφαλής της Χρυσής Αυγής Νίκου Μιχαλολιάκου και άλλων κορυφαίων στελεχών της νεοναζιστικής οργάνωσης.


Το γύρο του κόσμου κάνει η είδηση για τη σύλληψη του επικεφαλής της Χρυσής Αυγής Νίκου Μιχαλολιάκου και άλλων κορυφαίων στελεχών της νεοναζιστικής οργάνωσης.

Το BBC συνδέει τις συλλήψεις με τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα και την ομολογία του δολοφόνου ότι ήταν υποστηρικτής της Χρυσής Αυγής.

Ανάλογη θέση έχει η είδηση σε όλες τις ψηφιακές εκδόσεις, όπως στην βρετανική The Guardian και στη γαλλική Le Monde (φωτογραφίες).

 

Στην αγγλόφωνη έκδοσή της η Ντόιτσε Βέλλε αναφέρεται στον βίαιο χαρακτήρα της οργάνωσης και στους φασιστικούς χαιρετισμούς των μελών της. Υπενθυμίζει την εκλογική της εκτίναξη στις εκλογές του Μάη 2012 και συνδέει τις σημερινές συλλήψεις με τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα.

Η τουρκική εφημερίδα Χουριέτ υπογραμμίζει ότι οι συλλήψεις έρχονται μία μέρα μετά τις απειλές της Χρυσής Αυγής ότι θα παραιτηθούν από το κοινοβούλιο, μία κίνηση που θα οδηγούσε σε εκλογές τις οποίες προσπαθεί να αποφύγει η κυβέρνηση.

Ανάλογη είναι και η θέση της είδησης στο αγγλόφωνο Αραβικό Al Jazeera το οποίο αναφέρει πως η Αστυνομία προχώρησε στη σύλληψη του αρχηγού του ακροδεξιού κόμματος καθώς και στις συλλήψεις 15 μελών του με την κατηγορία της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης,

Οι New York Times τονίζουν την κατηγορία για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, με την οποία συνελήφθησαν οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής. Στο ίδιο κλίμα και το δημοσίευμα του αμερικανικού τηλεοπτικού δικτύου NBC.

Η ισραηλινή Χααρέτζ υπογραμμίζει ότι πρόκειται για τις πρώτες συλλήψεις εν ενεργεία βουλευτών από το 1974.

Εκτενή αναφορά στις εξελίξεις κάνει και το ρωσικό Russia Tuday.

Ανάλογη είναι και η είδηση στην κινεζική εφημερίδα(Ταϊβάν) The Liberty Times που συνδέει τις συλλήψεις με τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα.

 
Οι New York Times σημειώνουν: "Η Ελλάδα καταστέλλει τη δράση της ακροδεξιάς Χρυσής Αυγής με συλλήψεις", ενώ ο Spiegel γράφει: "Η ελληνική αστυνομία συνέλαβε την ηγεσία της ακροδεξιάς εξτρεμιστικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή"
 

Τέλος, το πρακτορείο Reuters τονίζει ότι έχουν εκδοθεί εντάλματα σύλληψης για δεκάδες ακόμα μέλη και βουλευτές της Χρυσής Αυγής.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 03:33