search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 08:35
MENU CLOSE

Το «μπρα ντε φερ» των εκλογών…

28.09.2013 11:05
Το «μπρα ντε φερ» των εκλογών… - Media

Την μαργαρίτα των εκλογών μαδάνε τα κομματικά επιτελεία, μετά τις σημερινές καταιγιστικές εξελίξεις με την Χρυσή Αυγή.

Την μαργαρίτα των εκλογών μαδάνε τα κομματικά επιτελεία, μετά τις σημερινές καταιγιστικές εξελίξεις με την Χρυσή Αυγή.

Όλα τα σενάρια είναι ανοιχτά στο τραπέζι και πολλοί είναι αυτοί που περιμένουν αν θα υπάρξουν ομαδικές παραιτήσεις βουλευτώ από το ναζιστικό μόρφωμα και προς τα πού θα στραφεί η πολιτική εξέλιξη.

Ο ΣΥΡΙΖΑ επιμένει ότι οι εξελίξεις οδηγούν προς συνολική πολιτική νομιμοποίηση και αναμένεται να επιμείνει ώστε να στηθούν κάλπες σε όλη την Ελλάδα και όχι «μπαλώματα» με την εκλογή σε 15 περιφέρειες βουλευτών σε αντικατάσταση των χρυσαυγιτών.

Στο κυβερνητικό στρατόπεδο επικρατεί ψυχραιμία αν και στη ΝΔ είναι συνεχείς οι διαβουλεύσεις για τις πολιτικές εξελίξεις για το επόμενο διάστημα.

Όλα τα στελέχη της ΝΔ που μέχρι τώρα έκαναν δηλώσεις φρόντισαν χτες να διαψεύσουν το ενδεχόμενο να οδηγηθεί η χώρα άμεσα σε εκλογές εξαιτίας των εξελίξεων στη «Χρυσή Αυγή», ενώ στην κατεύθυνση αυτή κινείται και η απόφαση του πρωθυπουργού να αναχωρήσει κανονικά για την Νέα Υόρκη και να μην καθυστερήσει λόγω των εξελίξεων.

Ο κ. Σαμαράς φρόντισε να κάψει τα σενάρια των εκλογών λέγοντας πριν λίγη ώρα σε δημοσιογράφους φεύγοντας από το Μέγαρο Μαξίμου « δικαιοσύνη, σταθερότητα, όχι εκλογές».

Κυβερνητικά στελέχη εξέφραζαν τις τελευταίες ώρες σοβαρές επιφυλάξεις για το αν πρέπει η χώρα να οδηγηθεί σε εκλογές, θέτοντας τα εξής εμπόδια:
 
– η πλήρης άρνηση της τρόικας και των δανειστών για πολιτική αποσταθεροποίηση και μάλιστα εν όψει μιας νέας διαπραγμάτευσης για την επόμενη τριετία
– η ανάληψη από την Ελλάδα το πρώτο εξάμηνο της Προεδρίας στην Ε.Ε και στην διακοπή της προετοιμασίας που αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη
– στον κίνδυνο να είναι έντονα τα «μίση και τα πάθη» αν προκηρυχτούν τώρα εκλογές χωρίς καν να έχει ολοκληρωθεί η κύρια ανάκριση για τα ηγετικά στελέχη της «Χρυσής Αυγής» και να έχει πλήρως αποσαφηνιστεί το τοπίο
– από την κάθετη αντίδραση του ΠΑΣΟΚ να προκηρυχτούν τώρα εκλογές προκειμένου ο άλλος κυβερνητικός εταίρος (η ΝΔ) να αξιοποιήσει τις εξελίξεις με τη Χρυσή Αυγή, όπως προκύπτει και από την τελευταία ανακοίνωση του, με την οποία επιτίθεται εκ νέου στον ΣΥΡΙΖΑ για το αίτημα προσφυγής της χώρας στις κάλπες… 

Υπάρχουν ωστόσο και νεοδημοκράτες που υποστηρίζουν ότι πρέπει να αξιοποιηθεί η ευκαιρία τώρα και να αξιοποιηθεί πολιτικά το ζήτημα πριν επανέλθει η συζήτηση στα μνημόνια, τις απολύσεις και τα νέα μέτρα.

Να σημειώσουμε ότι ο Ανδρέας Λοβέρδος που διαθέτει δύο ψήφους στην παρούσα Βουλή και θα μπορούσε εν δυνάμει να στηρίξει την κυβερνητική πλειοψηφία, εξέφρασε την πλήρη διαφωνία του στην πιθανότητα διενέργειας εκλογών, ενώ και η ΔΗΜΑΡ δεν μοιάζει να «καίγεται» για εκλογές στην παρούσα φάση.

Ο ΣΥΡΙΖΑ, αναμένεται να εμείνει στην γραμμή προκήρυξης εκλογών προτάσσοντας την διπλή ανάγκη: της καταδίκης δηλαδή του νεοναζισμού και των εγκληματικών πρακτικών τους  και στην απόρριψη του μνημονίου.

Το βέβαιο είναι ότι εκλογές αν δεν το επιθυμεί η κυβέρνηση δεν μπορούν να γίνουν παρά τις πιέσεις κομμάτων της Αντιπολίτευσης. Ο Αντώνης Σαμαράς, προς το παρόν και όσο το επιτρέπει η εύθραυστη κυβερνητική πλειοψηφία, έχει και «το πεπόνι και το μαχαίρι»….   

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 08:31