search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 19:14
MENU CLOSE

O Σαμαράς πάει ΗΠΑ, ψάχνοντας επενδυτές!

28.09.2013 12:28
O Σαμαράς πάει ΗΠΑ, ψάχνοντας επενδυτές! - Media

Σε κυνήγι επενδυτών αποβλέπει ο πρωθυπουργός ο οποίος αναχώρησε προ ολίγου για τις Ηνωμένες Πολιτείες, λίγο μετά τη συνάντησή του με την τρόικα και τις εξελίξεις στο θέμα της Χρυσής Αυγής.

Σε κυνήγι επενδυτών αποβλέπει ο πρωθυπουργός ο οποίος αναχώρησε προ ολίγου για τις Ηνωμένες Πολιτείες, λίγο μετά τη συνάντησή του με την τρόικα και τις εξελίξεις στο θέμα της Χρυσής Αυγής.
 
«Δικαιοσύνη, σταθερότητα και όχι εκλογές», δήλωσε ο Αντώνης Σαμαράς λίγο πριν την αναχώρησή του, χωρίς ωστόσο αυτό να είναι και μία ενιαία θέση του κόμματός του καθώς πολλά στελέχη της Ν.Δ. δεν αποκλείουν ότι οι εξελίξεις μπορεί να τους δώσουν κάποιο προβάδισμα.
 
Σε αντίθετη γραμμή βρίσκεται ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ο οποίος σνομίλησε με τον πρωθυπουργό και θεωρεί ότι η θέση Σαμαρά τον καλύπτει. Ο κ. Βενιζέλος δεν θέλει με τίποτα εκλογές ενώ ο πρώην κυβερνητικός εταίρος πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ δεν αποκλείει ένα τέτοιο ενδεχόμενο.
 
Στο ταξίδι του τώρα ο κ. Σαμαράς αποβλέπει σε επαφές με οικονομικούς παράγοντες ενώ έχει προγραμματιστεί και συνάντηση με την επικεφαλής του ΔΝΤ, Κριςστίν Λαγκάρντ.
 
Σημειώνεται πως μόλις χθες και το ΔΝΤ, στην έκθεσή του είχε χαρακτηρίσει τη λιτότητα ως λάθος.

Όπως έγινε γνωστό, ο κ. Σαμαράς θα συναντηθεί αμέσως μετά την άφιξή του στη Νέα Υόρκη με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και υπουργό Εξωτερικών Ευάγγελο Βενιζέλο, όπου ήδη βρίσκεται για τη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ.
 
Ο κ. Σαμαράς, μετά τη Νέα Υόρκη θα μεταβεί στην Ουάσιγκτον για να επιστρέψει στη Νέα Υόρκη όπου θα παραμείνει έως τις 4 Οκτωβρίου.
 
Το πρόγραμμα Σαμαρά στις ΗΠΑ:
 
Την Κυριακή ο Αντώνης Σαμαράς θα συναντήσει τον Αρχιεπίσκοπο Δημήτριο και θα παραβρεθεί σε δεξίωση όπου θα είναι παρόντες και οι εκπρόσωποι από όλες τις ομογενειακές οργανώσεις της Αμερικής. Παράλληλα θα έχει συνάντηση και με εκπροσώπους του ομογενειακού Τύπου.
 
Το πρωί της Δευτέρας, ο κ. Σαμαράς θα έχει συνάντηση με εκπροσώπους της Αμερικανο-Εβραϊκής Επιτροπής (American Jewish Committee), στο πλαίσιο πρωινού γεύματος, κατά τη διάρκεια του οποίου θα απευθύνει ομιλία ως προσκεκλημένος του προέδρου του Παγκόσμιου Ισραηλιτικού Συμβουλίου, Ντέιβιντ Χάρις και αναμένεται να γίνει ιδιαίτερη αναφορά στη συνεργασία Ελλάδας – Κύπρου – Ισραήλ, όσον αφορά την εκμετάλλευση των υδρογονανθράκων.
 
Το μεσημέρι της ίδιας μέρας ο Έλληνας Πρωθυπουργός θα έχει συναντήσεις με διευθύνοντες συμβούλους αμερικανικών εταιρειών, καθώς και με τους εκπροσώπους της JP Morgan. Το απόγευμα της Δευτέρας θα δει εκπροσώπους εταιρειών οι οποίοι έχουν δηλώσει επενδυτικό ενδιαφέρον για την Ελλάδα.
 
Ο κ. Σαμαράς θα μεταβεί στην Ουάσιγκτον την Τρίτη, όπου θα συναντηθεί με την επικεφαλής του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ, με επίκεντρο τη βιωσιμότητα του ελληνικού προγράμματος, το στόχο για πρωτογενές πλεόνασμα στον προϋπολογισμό του 2013, ενώ αναμένεται να δεσμευθεί εκ νέου για την προώθηση μεταρρυθμίσεων. Επίσης την Τρίτη ο Έλληνας Πρωθυπουργός θα απευθύνει ομιλία στο Ινστιτούτο Πίτερσον, που συνεργάζεται με το Ίδρυμα Νιάρχου.
 
Την Τετάρτη αναμένεται να έχει συνάντηση με τον αντιπρόεδρο των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν καθώς και με μέλη της Γερουσίας και του Κογκρέσου, μεταξύ των οποίων και με τον επικεφαλής της επιτροπής Εξωτερικών Σχέσεων της Γερουσίας, Ρόμπερτ Μενέντεζ.
 
Την επόμενη μέρα ο Έλληνας Πρωθυπουργός θα επιστρέψει στη Νέα Υόρκη όπου θα έχει συνάντηση με την εκδοτική ομάδα της «Γουόλ Στριτ Τζέρναλ». Το απόγευμα θα συναντηθεί με την ομογενειακή οργάνωση Hellenic Ιnitiative, στην οποία θα συμμετάσχουν και επιχειρηματίες, που επιθυμούν να επενδύσουν στην Ελλάδα.
 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 19:14