search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 12:33
MENU CLOSE

Την κατηφόρα έχει πάρει το ευρώ…

19.05.2010 11:22
Την κατηφόρα έχει πάρει το ευρώ... - Media

Νέο χαμηλό τετραετίας «πέτυχε» την Τετάρτη το ευρώ μετά την απόφαση της Γερμανίας να καταστήσει αυστηρότερους τους κανονισμούς στις χρηματοοικονομικές αγορές.

Νέο χαμηλό τετραετίας «πέτυχε» την Τετάρτη το ευρώ μετά την απόφαση της Γερμανίας να καταστήσει αυστηρότερους τους κανονισμούς στις χρηματοοικονομικές αγορές.

Αναλυτικότερα, στις 11:30 (ώρα Ελλάδος), η ισοτιμία ευρώ / δολαρίου διαμορφωνόταν στα 1,2171 δολάρια, ενώ η ισοτιμία δολαρίου / γιεν στα 91,35 δολάρια.

Το Βερολίνο ανακοίνωσε την Τρίτη πως θα απαγορεύσει μέχρι και τις 31 Μαρτίου του 2011 τις ακάλυπτες ανοικτές πωλήσεις, σε μια προσπάθεια να καταπολεμήσει την κερδοσκοπία στις αγορές.

Η ανακοίνωση είχε ως αποτέλεσμα τις ρευστοποιήσεις στα ασιατικά χρηματιστήρια, ενώ σημαντική πτώση κατέγραψαν και οι ευρωπαϊκές αγορές.

Η στροφή των επενδυτών σε ασφαλέστερα καταφύγια οδήγησε τον βασικό δείκτη του δολαρίου στα υψηλότερα επίπεδα των τελευταίων 14 μηνών και το ευρώ μέχρι τα 1,2143 δολάρια – τα χαμηλότερα επίπεδα από τον Απρίλιο του 2006.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 12:32