17/11/2019 13:43:23
19.5.2010

Φιάσκο στη γενική συνέλευση της ΚΕΔΚΕ για τον Καλλικράτη

   Φιάσκο στη γενική συνέλευση της ΚΕΔΚΕ για τον Καλλικράτη - Media

Κατέρρευσαν τα σχέδια του Σαμαρά και των Δημάρχων της Νέας Δημοκρατίας που είχαν ως στόχο να εκμαιεύσουν από την έκτακτη γενική συνέλευση της ΚΕΔΚΕ την Τετάρτη στην Πάτρα, το «όχι» της ένωσης για τον Καλλικράτη.

Κατά την διάρκεια της έκτακτης συνεδρίασης του ΔΣ της ΚΕΔΚΕ η παράταξη «Αυτοδιοικητικό Κίνημα» που πρόσκειται στο ΠΑΣΟΚ, αποχώρησε από την συνεδρίαση, προκειμένου να μην υπάρξει απαρτία δηλαδή τα 251 από τα 500 μέλη της γενικής συνέλευσης.  Παράλληλα, το «Αυτοδιοικητικό Κίνημα» εξέδωσε ανακοίνωση, τονίζοντας ότι δεν πρόκειται να νομιμοποιήσει τις διαδικασίες.

Μετά την αποχώρηση της παράταξης του ΠΑΣΟΚ στη γενική συνέλευση παρέμειναν μόνο 218 μέλη. Ο πρόεδρος της ΚΕΔΚΕ Νικήτας Κακλαμάνης, στην προσπάθειά του όμως να πάρει το « όχι» της ΚΕΔΚΕ για τον Καλλικράτη, αποφάσισε να βαφτίσει την συνεδρίαση άτυπη και να αναβληθεί μόνο σε περίπτωση που δεν υπάρξει μέχρι το τέλος απαρτία, ευελπιστώντας ότι θα προσέλθουν οι 35 απόντες δήμαρχοι και δημοτικοί σύμβουλοι της ΝΔ, γεγονός που τελικά δεν πραγματοποιήθηκε.

Τελικά οι προσπάθειες και τα σχέδια του Σαμαρά και των αυτοδιοικητικών της ΝΔ έπεσαν στο κενό και η συνεδρίαση μετά από έντονους διαπληκτισμούς και λογομαχίες αναβλήθηκε λόγω έλλειψης απαρτίας.

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.