search
ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 09:42
MENU CLOSE

Μπανγκόκ: Ο στρατός κατέστειλε τη λαϊκή εξέγερση

19.05.2010 13:24
Μπανγκόκ: Ο στρατός κατέστειλε τη λαϊκή εξέγερση - Media

Οι ηγέτες των αντικυβερνητικών διαδηλωτών που παρέλυσαν το κέντρο της Μπανγκόκ για εβδομάδες, παραδόθηκαν στις αρχές, αφού προηγουμένως ο στρατός επιτέθηκε στα οδοφράγματα που είχαν στήσει οι διαδηλωτές.

Οι ηγέτες των αντικυβερνητικών διαδηλωτών που παρέλυσαν το κέντρο της Μπανγκόκ για εβδομάδες, παραδόθηκαν στις αρχές, αφού προηγουμένως ο στρατός επιτέθηκε στα οδοφράγματα που είχαν στήσει οι διαδηλωτές.

Τουλάχιστον πέντε άνθρωποι σκοτώθηκαν, καθώς αρκετοί διαδηλωτές αρνήθηκαν να υπακούσουν στις εκκλήσεις των ηγετών τους να παραδοθούν και συνέχισαν να αντιμετωπίζουν το στρατό με ό,τι διέθεταν ως όπλο. Πυρκαγιές ξέσπασαν σε ολόκληρο το κέντρο της πόλης, καθώς φαίνεται ότι πυρπολήθηκε το χρηματιστήριο, πολλές τράπεζες, ένα τεράστιο εμπορικό κέντρο και ένας τηλεοπτικός σταθμός.

Η κυβέρνηση της Ταϊλάνδης επέβαλε απαγόρευση κυκλοφορίας κατά τη διάρκεια της νύχτας και διέταξε τα τηλεοπτικά δίκτυα να μεταδίδουν μόνο τις λογοκριμένες ειδήσεις. Σύμφωνα με πληροφορίες διαδηλωτές έχουν επιτεθεί σε δημαρχεία σε πολλές επαρχιακές πόλεις.

Ένας από τους ηγέτες της εξέγερσης ζήτησε συγγνώμη από όλους τους διαδηλωτές και πρόσθεσε ότι θα παραδοθεί γιατί δεν θέλει να υπάρξουν άλλα θύματα. Ταυτόχρονα κάλεσε τους υποστηρικτές του να μην εγκαταλείψουν τον αγώνα για πολιτική αλλαγή…

Ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης δήλωσε ότι υπάρχουν ακόμη θύλακες αντίστασης στον κυριότερο πρόχειρο καταυλισμό που είχαν φτιάξει οι διαδηλωτές, οχυρωμένοι πίσω από πρόχειρες κατασκευές, φλεγόμενα λάστιχα αυτοκινήτων, καλάμια από μπαμπού, κ.ά… Όλες οι περιοχές όπου βρίσκονταν χιλιάδες διαδηλωτές εμφανίζουν εικόνα ερήμωσης και καταστροφής.

Ο στρατός θεώρησε “τρομοκράτες” τους εξεγερμένους διαδηλωτές και ξεκίνησε την επιχείρηση για την καταστολή της εξέγερσης το πρωΐ. Ενας Ιταλός φωτορεπόρτερ είναι νεκρός και τρεις ξένοι δημοσιογράφοι είναι τραυματίες ανάμεσα στις εκατοντάδες των τραυματισμένων πολιτών.

Συνολικά σαράντα άτομα σκοτώθηκαν την τελευταία εβδομάδα, όταν οι διαδηλωτές, υποστηρικτές του πρώην πρωθυπουργού Σιναουάτρα, κλιμάκωσαν τις κινητοποιήσεις τους και κατέλαβαν το εμπορικό κέντρο της πόλης, ζητώντας νέες εκλογές, θεωρώντας τη σημερινή κυβέρνηση παράνομη…

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 09:38